Σίδνεϊ Η πόλη των πυροτεχνημάτων

Τα πάντα που πρέπει να γνωρίζετε για ένα ταξίδι στο Σίδνεϊ. Πώς θα πάτε, πού θα φάτε, ποιά αξιοθέατα πρέπει να δείτε, τι να προσέξετε και άλλες πολλές χρήσιμες πληροφορίες!

Βασιλικός Βοτανικός Κήπος

Ανοιχτός για τους επισκέπτες από το 1816, ο Βασιλικός Βοτανικός Κήπος είναι το παλαιότερο επιστημονικό ίδρυμα της Αυστραλίας και ένα από τα πιο σπουδαία ιδρύματα αφιερωμένα στη βοτανική επιστήμη σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο Κήπος βρίσκεται στην περιοχή του Λιμανιού του Σίδνεϊ, ακριβώς στα νοτιοανατολικά της Όπερας και καταλαμβάνει μία έκταση τριακοσίων στρεμμάτων.

Η έκταση αυτή χωρίζεται σε τέσσερα χαρακτηριστικά τμήματα: τα Lower Gardens, Middle Gardens, τους Κήπους του Παλατιού και την περιφέρεια του Bennelong. Ενδιάμεσα οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν μικρότερους κήπους και να απολαύσουν μεγάλες, ανοιχτές εκτάσεις με γκαζόν, ενώ ακριβώς στο κέντρο του βοτανικού κήπου βρίσκεται και ένα φοινικόδασος (Palm Grove Centre), το οποίο φιλοξενεί το κέντρο υποδοχής επισκεπτών, μία καφετέρια, ένα εστιατόριο, καθώς και ένα βιβλιοπωλείο. Το αξιοθέατο είναι ανοιχτό όλες τις μέρες του χρόνου και η είσοδος είναι δωρεάν.

 

Ενυδρείο του Σίδνεϊ

Το Ενυδρείο Θαλάσσιας Ζωής του Σίδνεϊ έχει να επιδείξει περισσότερα από 700 είδη θαλάσσιας και υδρόβιας ζωής, καλύπτοντας σχεδόν εξολοκλήρου την υδρόβια πανίδα ολόκληρης της χώρας. Στο σύνολό τους οι οργανισμοί που φιλοξενούνται στην εγκατάσταση απαριθμούνται σε πάνω από 13.000 ψάρια και άλλα θαλάσσια ζώα.

Το αξιοθέατο χωρίζεται σε πολλές, συναρπαστικές θεματικές ζώνες, όπως είναι για παράδειγμα οι Θάλασσες της Ιουράσιας Περιόδου (Jurassic Seas), η Κοιλάδα των Καρχαριών (Shark Valley) και η Έκθεση με τους Πιγκουίνους (Penguin Expedition) ανάμεσα σε πολλά άλλα μοναδικά θεάματα.

Το ενυδρείο είναι ακόμη διαθέσιμο, για να οργανώσει κανείς εκδηλώσεις ή δεξιώσεις. Η εγκατάσταση βρίσκεται στην καρδιά του Σίδνεϊ, το Darling Harbour και είναι ανοιχτό κάθε μέρα από τις 9:30 π.μ. έως τις 6:00 μ.μ.

Ζωολογικός Κήπος Ταρόνγκα

Ο Ζωολογικός Κήπος Ταρόνγκα βρίσκεται στην περιοχή του λιμανιού του Σίδνεϊ στο προάστιο Mosman και λειτουργεί από το 1916. Χωρίζεται σε οχτώ ζωογεωγραφικές περιοχές και φιλοξενεί πάνω από 4000 ζώα 350 διαφορετικών ειδών μέσα σε έναν χώρο συνολικής έκτασης 280 στρεμμάτων.

Ο κήπος δέχεται επισκέπτες κάθε μέρα από τις 9:30 π.μ. έως και τις 5:00 μ.μ. και ο επισκέπτης μπορεί να φτάσει εδώ με φέρυ-μπωτ, ενώ μπορεί να έχει ήδη προμηθευτεί το εισιτήριο εισόδου του από την Αποβάθρα 4 στο Circular Quay πριν την επιβίβασή του. Διαφορετικά στον κήπο φτάνουν γραμμές λεωφορείων από ολόκληρη την πόλη.

Εάν δεν έχετε εύκολη πρόσβαση σε κάποια γραμμή λεωφορείου, που να φτάνει μέχρι εδώ ή δε βρίσκεστε κοντά στο λιμάνι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το τραίνο μέχρι τον Σταθμό Wynyard και να επιβιβαστείτε στο λεωφορείο 247 από τη Στάση Α ή να κατεβείτε στο λιμάνι και να χρησιμοποιήσετε ένα από τα σκάφη, που κατευθύνονται προς την αποβάθρα του ζωολογικού κήπου.

 

Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Σίδνεϊ

 

Η τελευταία λέξη της μοντέρνας αυστραλιανής και διεθνούς τέχνης στεγάζεται στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Σίδνεϊ. Η συλλογή του MCA περιλαμβάνει περισσότερα από 4000 έργα, τα οποία έχουν αποκτηθεί από το 1989 μέχρι και σήμερα. Το μουσείο έχει να επιδείξει εκθέματα όλων των μορφών τέχνης με επικρατέστερα τα έργα ζωγραφικής, τα έργα φωτογραφικής τέχνης, γλυπτικής, καθώς και τα έργα Αβορίγινων καλλιτεχνών και καλλιτεχνών κατοίκων των Νησιών του Πορθμού Τόρες.

Το μουσείο είναι ανοιχτό κάθε μέρα της εβδομάδας από τις 10 π.μ. έως τις 5 μ.μ., ενώ κάθε Τετάρτη δέχεται επισκέπτες από τις 10π.μ. έως και τις 9 μ.μ. Η είσοδος στο μουσείο είναι δωρεάν.

 

Ντάρλινγκ Χάρμπορ

 

Το Darling Harbour είναι μία εκτενής περιοχή σχεδόν αποκλειστικά αφιερωμένη στη διασκέδαση και την ψυχαγωγία. Διαθέτει έναν μεγάλο εκθεσιακό χώρο, ένα συνεδριακό κέντρο, το Εθνικό Ναυτικό Μουσείο και το Ενυδρείο του Σίδνεϊ.

Η πρόσβαση στην περιοχή μπορεί εύκολα να πραγματοποιηθεί με τα πόδια, καθώς το λιμάνι βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το Κέντρο της Πόλης του Σίδνεϊ, αλλά ο επισκέπτης μπορεί επίσης να προσεγγίσει το Darling Harbour είτε με το τραίνο (Cityrail), κατεβαίνοντας στους σταθμούς Central ή Town Hall, είτε με τα κόκκινα λεωφορεία (red Sydney Explorer buses). Υπάρχει βεβαίως και η επιλογή των φέρυ-μποτ, τα οποία εκκινούν από την αποβάθρα 5 του Circular Quay κάθε 20 λεπτά από τις 6:45 πμ έως τις 10:00 μμ τις καθημερινές και 8:00 πμ με 10:15 μμ τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες.

Όπερα του Σίδνεϋ

Στο κέντρο της πόλης του Σίδνεϊ βρίσκεται ένα από τα πιο γνωστά οικοδομήματα στον κόσμο, η περίφημη Όπερα του Σίδνεϊ. Ο συνδυασμός αρχαίων και μοντέρνων επιρροών στην κατασκευή της την κατέστησε σύμβολο της αρχιτεκτονικής του εικοστού αιώνα και άλλαξε για πάντα την εικόνα ολόκληρης της χώρας.

Εδώ θα μπορέσετε να μετέχετε σε ένα μεγάλο πλήθος από εκδηλώσεις, να παρακολουθήσετε μοναδικές συναυλίες και παραστάσεις ή να δειπνήσετε σε κάποια από τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης του Σίδνεϊ, ενώ για όσους θέλουν να ζήσουν μία μοναδική παραμονή Πρωτοχρονιάς, η Όπερα του Σίδνεϊ αποτελεί τον απόλυτο προορισμό, προσφέροντας ένα εύρος φανταστικών επιλογών, για να καλωσορίσετε το νέο έτος.

Πάρκο Featherdale

Το Πάρκο Άγριας Ζωής Featherdale φιλοξενεί περισσότερα από 1700 ζώα από 250 και επιπλέον είδη τοπικής πανίδας. Βρίσκεται στο προάστιο Doonside, 40 χιλιόμετρα δυτικά από το εμπορικό κέντρο του Σίδνεϊ, στην περιοχή του Blacktown. Το πάρκο ειδικεύεται σε είδη πτηνών, ερπετών και μαρσιποφόρων, που ζουν στην άγρια φύση της Αυστραλιανής Κοινοπολιτείας.

Το αξιοθέατο παραμένει ανοιχτό για το κοινό από τις 9:00 π.μ. έως τις 5:00 μ.μ. όλες τις ημέρες του χρόνου εκτός της ημέρας των Χριστουγέννων. Η είσοδος για τους ενήλικες κοστίζει 32 δολάρια, ενώ για τα παιδιά ηλικίας 3 – 15 ετών 17 δολάρια, ενώ είναι διαθέσιμα και οικογενειακά πακέτα εισόδου από 58 – 88 δολάρια.

 

Πάρκο Χάιντ

Με έκταση 162 στρεμμάτων το Πάρκο Hyde είναι το πιο παλιό δημόσιο πάρκο στην Αυστραλία και βρίσκεται στην κεντρική εμπορική περιφέρεια του Σίδνεϊ, ανατολικά του κέντρου της πόλης. Το πάρκο πλαισιώνεται περιφερειακά από οικοδομήματα εξαιρετικής σημασίας, όπως η Εκκλησία του St. James, το Ανώτατο Δικαστήριο της Νέας Νότιας Ουαλίας και το Μουσείο της Αυστραλίας, το παλαιότερο, διεθνούς φήμης μουσείο της χώρας.

Στο κέντρο του πάρκου δεσπόζει το Συντριβάνι Archibald (J. F. Archibald Memorial Fountain), το οποίο έλαβε το όνομά του από τον J. F. Archibald, ιδιοκτήτη και συντάκτη του περιοδικού The Bulletin, ο οποίος χρηματοδότησε την ανέγερσή του μέσα από τη διαθήκη του. Επιθυμία του ήταν το συντριβάνι να συμβολίζει τη συνεργασία των Γάλλων με τους Αυστραλούς κατά των Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το Πάρκο Hyde παραμένει ανοιχτό για το κοινό καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και όλο το εικοσιτετράωρο.

 

 

 

Πηγή:toptraveller

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *