Οι τοποθεσίες που δε πρέπει να παραλείψεις όταν επισκεφθείς την Πράγα

Με 30 χρόνια εμπειρίας στο χώρο των ταξιδιών το ταξιδιώτικό μας γραφείο θα σας καθοδηγήσει σε ότι χρειαστείτε!  Για περισσότερες πληροφορίες και μοναδικά πακέτα προσφορών για την Πράγα μπορείτε να επισκεφθείτε το site μας. https://www.diplomattravel.gr/ , τηλεφωνικώς στο : 210 6517509 ή μέσω email στο : [email protected]
Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.  https://www.diplomattravel.gr/


1 . Γέφυρα του Καρόλου

Γέφυρα του Καρόλου | Top 50 Αξιοθέατα στην Πράγα και Τσεχία | Travel2Prague | Ο απόλυτος ταξιδιωτικός οδηγός της Πράγας | Travel2Prague | Travel2Prague | Διαδικτυακό πρακτορείο οργάνωσης ταξιδιών στην Πράγα.

Η Γέφυρα του Καρόλου είναι η παλαιότερη γέφυρα στην Πράγα και βρίσκεται στον ποταμό Μολδάβα, ενώνοντας την Παλιά πόλη με το Κάστρο της  Πράγας. Το μήκος της είναι 515 μέτρα και την διακοσμούν 30 αγάλματα που σύμφωνα με τους ντόπιους φέρνουν τύχη και εκπληρώνουν κάθε ευχή. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να περπατήσεις στη γέφυρα από την πλευρά της παλιάς πόλης και να σταθείς στο όγδοο άγαλμα του Αγίου Ιωάννη του Νεπομουκ. Το άγγιγμα των πλακών που βρίσκεται στη βάση του αγάλματος  φέρνει γούρι. Αν θέλεις όμως να πραγματοποιηθεί το πιο κρυφό σου όνειρο τότε προχώρησε λίγο πιο κάτω και άγγιξε τα πέντε χρυσά αστέρια και με το αριστερό σου χέρι τον σταυρό στο τοιχάκι. Κάνε την ευχή σου και θα γίνει πραγματικότητα!

2 . Επίσκεψη στο Κάστρο της Πράγας και στην Καστρούπολη

Καστρούπολη της Πράγας | Top 50 Αξιοθέατα στην Πράγα και Τσεχία | Travel2Prague | Ο απόλυτος ταξιδιωτικός οδηγός της Πράγας | Travel2Prague | Travel2Prague | Διαδικτυακό πρακτορείο οργάνωσης ταξιδιών στην Πράγα.

Το Κάστρο της Πράγας είναι ένα από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα κάστρα του κόσμου. Το κάστρο βρίσκεται στην συνοικία  Χράντσανι και είναι ένα σύμπλεγμα από παλάτια, εκκλησίες, γραφεία, τείχη, κήπους και γραφικά σοκάκια με πιο γνωστό το Χρυσό Σοκάκι που είναι μια σειρά από πολύχρωμα μαγαζάκια. Το πιο σπουδαίο σημείο του κάστρου είναι ο καθεδρικός ναός του Αγίου Βίτου. Αξίζει να ανέβεις στην κορυφή του καμπαναριού και να απολαύσεις την μαγευτική θέα του κάστρου και της παλιάς πόλης της Πράγας. Η αλλαγή της φρουράς του παλατιού είναι επίσης μία αξέχαστη εμπειρία.

3 . Το Κτίριο  που Χορεύει

Το Κτίριο που Χορεύει είναι ένα κτίριο γραφείων στην Πράγα δίπλα στον ποταμό Μολδάβα. Αρχικά πήρε το όνομα του από τους διάσημους χορευτές Φρεντ Αστερ και Τζίντζερ Ρόντζερς καθώς το κτίριο θυμίζει ζευγάρι χορευτών.

Κτίρια που..χορεύουν! | kefaloniapress.gr

Τη γυναίκα συμβολίζει ο γυάλινος πύργος που λεπταίνει στη μέση για να θυμίζει τη μέση γυναίκας ενώ τον άντρα ο πύργος από σκυρόδεμα. Το Κτίριο που Χορεύει στεγάζει κυρίως γραφεία και στην κορυφή του βρίσκεται ένα πολυτελές εστιατόριο. Αξίζει να το επισκεφτείς και να βγάλεις φωτογραφία με το πιο πρωτότυπο ζευγάρι χορευτών του κόσμου.

4 . Αστρονομικό Ρολόι

Το Αστρονομικό Ρολόι της Πράγας είναι ένα μεσαιωνικό αστρονομικό ρολόι και αποτελεί ένα από τα διασημότερα αξιοθέατα της Πράγας και της Ευρώπης. Βρίσκεται στον νότιο τοίχο του Παλαιού Δημαρχείου, στην Πλατεία της Παλαιάς πόλης, και σύμφωνα με το μύθο το 1490 οι ντόπιοι τύφλωσαν τον δημιουργό του ,τον ωρολογοποιό Χάνους ,για να μην μπορέσει να φτιάξει άλλο όμοιό του.

Το αστρονομικό ρολόι της παλιάς Πράγας σταματά για έξι μήνες - to10.gr

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, εκατοντάδες επισκέπτες στρέφουν  τα μάτια τους στο διάσημο ρολόι της Πράγας για να παρακολουθήσουν την «Παρέλαση των Αποστόλων». Κάθε ολόκληρη ώρα τα διάσημα αγαλματίδια εμφανίζονται στο ρολόι και την παράσταση ανοίγει ο Θάνατος με τη μορφή σκελετού. Μην παραλείψεις να ανέβεις με ασανσέρ στον Πύργο του Ρολογιού για να θαυμάσεις τη θέα της πλατείας και της πόλης από ψηλά.

5 . Καθεδρικός Ναός του Αγίου Βίτου

Περπατώντας στα στενά του Κάστρου της Πράγας, ξαφνικά θα βρεθείς σε ένα θέαμα που προκαλεί δέος και θαυμασμό, στην τεράστια πρόσοψη του ναού του Αγίου Βίτου. Ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Βίτου αποτελεί το σημαντικότερο εθνικό μνημείο της Τσεχίας και έδρα του Αρχιεπισκόπου της Πράγας.  Είναι η μεγαλύτερη εκκλησία της χώρας και σπουδαίο επίτευγμα της γοτθικής αρχιτεκτονικής.

Καθεδρικός Ναός του Αγ. Βίτου :: TravelSIF

Χρειάστηκαν περίπου έξι αιώνες για να ολοκληρωθεί και περιλαμβάνει την Αίθουσα Στέψης, όπου στέφονταν οι βασιλείς της Βοημίας, και το μεγαλοπρεπές θησαυροφυλάκιο που περιέχει το βασιλικό στέμμα, το σκήπτρο , το μανδύα, το «μήλο», ένα σταυρό και  άλλα κειμήλια του Βασίλειου της Βοημίας. Αν ανέβεις τον Πύργο ύψους 96 μέτρων, θα απολαύσεις την ωραιότερη θέα της Πράγας.

6 . Τοίχος του Τζον Λένον

Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 80’ ,μετά το θάνατο του Τζον Λένον, ένας  απλός τοίχος ανάμεσα στις πρεσβείες , τους κήπους και τα δρομάκια της Πράγας γέμισε από γκράφιτι και στίχους τραγουδιών του θρυλικού συγκροτήματος Beatles και απέκτησε παγκόσμια φήμη. Τσέχοι αντικαθεστωτικοί διαδηλωτές έγραφαν στίχους του καλλιτέχνη, εκφράζοντας μ’ αυτό τον τρόπο την επιθυμία για ελευθερία .Ένα χρόνο αργότερα οι τσέχικες αρχές έβαψαν τον τοίχο πράσινο αλλά την επόμενη μέρα ήταν ξανά γεμάτος στίχους και ποιήματα για την ελευθερία. Σήμερα αποτελεί σύμβολο της αγάπης και της ειρήνης.

7 . Πλατεία της Παλαιάς Πόλης

Παλιά Πόλη της Πράγας | Top 50 Αξιοθέατα στην Πράγα και Τσεχία | Travel2Prague | Ο απόλυτος ταξιδιωτικός οδηγός της Πράγας | Travel2Prague | Travel2Prague | Διαδικτυακό πρακτορείο οργάνωσης ταξιδιών στην Πράγα.

Η Πλατεία της Παλαιάς  Πόλης στην Πράγα είναι μία ιστορική πλατεία στην περιοχή της Παλαιάς Πόλης και συγκαταλέγεται στις πιο όμορφες όλου του κόσμου. Περιστοιχίζεται από σπουδαία κτίρια γοτθικής αρχιτεκτονικής όπως το Δημαρχείο της Παλαιάς Πόλης, το Αστρονομικό Ρολόι , την Εκκλησία της Παναγίας της Τυν, την Εκκλησία του Αγίου Νικόλα και άλλα σημαντικά μνημεία. Αποτελεί την καρδιά και την ψυχή της Πράγας και διάσημο σημείο συνάντησης των ντόπιων αλλά και των επισκεπτών. Στα γραφικά στενάκια γύρω από την πλατεία θα βρεις πολλά ρομαντικά εστιατόρια και καφετέριες.

8 . Κρουαζιέρα στον Μολδάβα

MAGDA: ΠΡΑΓΑ - Ξενάγηση και Κρουαζιέρα στον ποταμό Μολδάβα - PRAGUE Μέρος 1΄

Ο ποταμός Μολδάβας διασχίζει την κεντρική Ευρώπη και ένα μεγάλο μέρος του την πρωτεύουσα της Τσεχίας, την Πράγα. Πέρα από τις βόλτες στα γραφικά και ρομαντικά σοκάκια της πόλης, η κρουαζιέρα στον Μολδάβα είναι μία απολαυστική και όμορφη εμπειρία. Στην κρουαζιέρα στο Μολδάβα θα διασχίσεις την «Βενετία της Πράγας» ,θα περάσεις κάτω από τη Γέφυρα του Καρόλου και θα απολαύσεις από μακριά το Κάστρο της Πράγας με το Ναό του Αγίου Βίτου, την Εκκλησία του Αγίου Νικολάου, το Εθνικό Θέατρο και το νησί Κάμπα.

9 . Μαύρο Θέατρο

Η Πράγα είναι παγκοσμίως γνωστή για το Μαύρο Θέατρο το οποίο αποτελεί ένα από τα πιο μοντέρνα θεατρικά σύνολα στον κόσμο. Η τέχνη του Μαύρου Θεάτρου εμφανίστηκε αρχικά στην Κίνα, όταν το θέατρο σκιών ήταν ακόμα σε πρώιμη κατάσταση. Πρόκειται για ένα συνδυασμό χορού, μουσικής και κινησιολογίας στο απόλυτο σκοτάδι, μέσα σε ένα σκηνικό από μαύρο βελούδο, ηθοποιούς ντυμένους στα μαύρα και μοναδικό φωτισμό το φως των κεριών. Σήμερα η τεχνική βασίζεται στο black light το οποίο δημιουργεί ψευδαισθήσεις στους θεατές και κάνει τους ηθοποιούς αόρατους. Περίπου 10 Μαύρα Θέατρα λειτουργούν σήμερα στην Πράγα και προσφέρουν ένα μοναδικό θέαμα.

10 . Spa μπύρας

Ένα από τα πιο δημοφιλή πράγματα στην Τσεχία είναι η μπύρα που αποτελεί αγαπημένη συνήθεια των Τσέχων και φυσικά όσων την επισκέπτονται. Οι Τσέχοι όμως δεν πίνουν απλώς την μπύρα τους αλλά από τον Μεσαίωνα άρχισαν να την χρησιμοποιούν σε σπα για αναζωογόνηση του σώματος. Στην Πράγα θα έχει ίσως τη μοναδική ευκαιρία να ζεις αυτή την πρωτότυπη εμπειρία περιποίησης μέσα σε μια μπανιέρα γεμάτη μπύρα και να ευεργετηθείς από τα οφέλη του κριθαριού και του λυκίσκου. Μασαζ, ζεστά επιθέματα μπύρας και ένα ποτήρι αυθεντικής τσέχικης μπύρας θα σε χαλαρώσουν και θα σε αναζωογονήσουν.


taxidevoumemazi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *