Οι πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης τα Χριστούγεννα

2 Δεκεμβρίου 2021
Μη κατηγοριοποιημένο
Για περισσότερες πληροφορίες και μοναδικά πακέτα προσφορών για το Δουβλίνομπορείτε να επισκεφθείτε το site μας. https://www.diplomattravel.gr/ , τηλεφωνικώς στο : 210 6517509 ή μέσω email στο : [email protected]
Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.  https://www.diplomattravel.gr/

Δεν έχουν έρθει ακόμα τα Χριστούγεννα, όμως σύμφωνα με τις αναφορές των μεγάλων ταξιδιωτικών πρακτορείων, την περίοδο του Νοεμβρίου κοιτάει ο περισσότερος κόσμος που θα ταξιδέψει την περιόδο των Χριστουγέννων ώστε να προλάβει και πιο οικονομικά εισιτήρια.

Οι περισσότεροι που ψάχνουν μέσω διαδικτύου, προσπαθού να βρουν τις κατάλληλες πληροφορίες για προορισμούς στην Ευρώπη. Ρώμη, Παρίσι, Λονδίνο, Άμστερνταμ αλλά και Βιέννη, Κοπεγχάγη, Βουδαπέστη, Πράγα και πολλές άλλες πόλεις “παίζουν” για τις χριστουγεννιάτικες μας διακοπές.

Παρακάτω διαλέξαμε τις πιο όμορφες πόλεις που μπορεί να ταξιδέψει κάποιος τα Χριστούγεννα στην Ευρώπη

Ξεκινάμε με…

1) Βουδαπέστη, Ουγγαρία

Αν επιλέξετε Βουδαπέστη την περιόδο των Χριστουγέννων και γενικά των γιορτών σίγουρα θα την δείτε στην πιο “παραμυθένια” της εμφάνιση.

Η μαγεία του Δούναβη, η ομορφιά της Βούδας, η κοσμοπολίτικη ζωή στην Πέστη, οι στολισμένες γέφυρες και οι πλακόστρωτοι δρόμοι είναι μερικά από τα στοιχεία που θα σας κάνουν να τη λατρέψετε. Ειδικά τα Χριστούγεννα, η Βουδαπέστη είναι πιο στολισμένη από ποτέ, με μουσικούς να παίζουν γιορτινές μελωδίες στο δρόμο και τοπικά γλυκίσματα να ντύνουν με μυρωδιές την πόλη.

Η μεγάλη διαφορά της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης τα Χριστούγεννα είναι οι υπαίθριες χριστουγεννιάτικες αγορές. Στη Βουδαπέστη υπήρχαν δύο μεγάλες στην πλευρά της Πέστης!

Κατά την άποψή μας, τρεις με τέσσερις μέρες είναι αρκετές για να σχηματίσετε μια αντιπροσωπευτική εικόνα της Βουδαπέστης.

2) Ρώμη, Ιταλία

Ότι και να πούμε για την αιώνια πόλη, θα είναι λίγο. Η Ρώμη είναι όμορφη κάθε μέρα, κάθε μήνα, κάθε εποχή του χρόνο.

Η πόλη αποκτά εορταστική ατμόσφαιρα, είναι στολισμένη και στo τελείωμα της Via del Corso, εκεί που αρχίζει η Piazza del Popolo, η χορωδία της πόλης παίζει τα κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Επίσης, οι εκκλησίες είναι στολισμένες και έχουν όλες υπέροχες φάτνες

Θα δείτε ίλλα Μποργκέζε, το Αυρηλιανό τείχος, την πιάτσα Μπαρμπερίνι, την στήλη του Τραϊανού, το περίφημο Κολοσσαίο, το μεγαλύτερο σωζόμενο αρχαίο Ρωμαϊκό κτίσμα του κόσμου, τον λόφο του Καπιτωλίου όπου θεμελιώθηκε η αρχαία Ρώμη, την αρχαία αγορά, την αψίδα του Μεγάλου Κωνσταντίνου, την επιβλητική πιάτσα Βενέτσια οπού δεσπόζει το μνημείο του Βίκτορα Εμμανουήλ, τον λόφο Παλατινό, τον ΤίΒερη ποταμό με το νησί ΤιΒερίνα καθώς και την μεγαλύτερη εκκλησία της Χριστιανοσύνης το ναό του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό. Το βράδυ σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το κοσμοπολίτικο ΤραστέΒερε.

3) Βιέννη, Αυστρία

Μια πόλη ιδιαίτερα δημοφιλής στην περίοδο των Χριστουγέννων  εξαιτίας των υπαίθριων φαντασμαγορικών αγορών της. Η πλατεία του Δημαρχείου Rathausplatz , μετατρέπεται σε μια μεγάλη αγορά με 140 ξύλινους πάγκους που πουλάνε μεγάλη ποικιλία από χειροποίητα αντικείμενα και λιχουδιές.

Το διπλανό πάρκο μεταμορφώνεται καθώς χιλιάδες λαμπάκια και στολίδια κρέμονται από τα δέντρα, ενώ ο αέρας μυρίζει το άρωμα του χριστουγεννιάτικου κρασιού Glögg, που σερβίρεται ζεστό.

Το παραμύθι των Χριστουγέννων σε μία πρωτεύουσα που συνδυάζει ιστορία και πολιτισμό, μοντέρνα τέχνη και παράδοση, γεύσεις και εικόνες, παρελθόν αλλά και μέλλον!

Κάθε μια από τις 23 συνοικίες της συμμετέχει στις χριστουγεννιάτικες αγορές. Η ιστορική πλατεία Rathausplatz μετατρέπεται σε μία ζωντανή Χώρα των θαυμάτων ενώ στις πλατείες Maria-Theresien και Karlsplatz θα βρεις χριστουγεννιάτικα χωριά που φαντάζουν βγαλμένα από παραμύθι. Κάθε είδους χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα στους δρόμους και στις πλατείες της Βιέννης


4) Βαρσοβία, Πολωνία

Η Πλατεία του Κάστρου (“Plac Zamkowy”) της Βαρσοβίας πανέμορφα στολισμένη για τα Χριστούγεννα. ηνά αεροπορικά εισιτήρια, οικονομική και πεντανόστιμη κουζίνα, underground στέκια και περιποιημένοι δρόμοι. Η Βαρσοβία είναι μια πόλη που κινείται σε ευρωπαϊκούς ρυθμούς και εξελίσσεται συνεχώς.

Το σύμβολο της Βαρσοβίας είναι η γοργόνα, η οποία αποτελεί το οικόσημο της πόλης για πάνω από 600 χρόνια παρότι η Βαρσοβία απέχει 300 χιλιόμετρα από τη θάλασσα, και σύμφωνα με το μύθο για την προέλευσή της η γοργόνα αυτή είναι αδελφή της γοργόνας-σύμβολο της Κοπεγχάγης και έχουν ελληνική καταγωγή.

5) Παρίσι, Γαλλία

Τα Χριστούγεννα η “πόλη του φωτός” είναι του φωτός και χωρίς εισαγωγικά καθώς τα πάντα είναι στολισμένα, λαμπερά, μέσα στο πνεύμα των Χριστουγέννων. . Το κέντρο της πόλης, ειδικά το βράδυ, φωτίζεται φαντασμαγορικά και οι βόλτες γίνονται αξέχαστες, ρομαντικές και ιδιαίτερες.

Ξεχωρίζει η λεωφόρος Champs-Elysées, που είναι στολισμένη κατά μήκος της. Τα φωτισμένα δέντρα σε συνδυασμό με τις υπέροχα στολισμένες βιτρίνες των καταστημάτων, κάνουν τη λεωφόρο ίσως το πιο διάσημο σημείο της πόλης.

Για σένα που είσαι ρομαντική ψυχή, που θέλεις να ζήσεις τον έρωτα με το έτερον ήμισυ ή τον έρωτα σε μια πόλη, διάλεξε το Παρίσι και Joyeux Noël! 

6) Λονδίνο, Αγγλία

Ίσως η μητρόπολη του καπιταλισμού, το Λονδίνο να δελεάζει περισσότερο τα Χριστούγεννα από όλες τις εποχές.

Τα φωτάκια του, τα δέντρα του και το Merry Christmas θα ηχούν στα αυτιά σας από τα ηχεία της Carnaby Street. οι Βρετανοί είναι αρκετά οργανωτικοί άνθρωποι για αυτό στην περίπτωση που θες να δεις μία θεατρική παράσταση πρέπει να έχεις κλείσεις από τις προηγούμενες ημέρες τα εισιτήριά σου.

Η Winter Wonderland θα σε ταξιδέψει σε άλλα μέρη και θα σου φέρει στο μυαλό πολλές παιδικές αναμνήσεις.

Το χριστουγεννιάτικο αυτό σημείο στο πάρκο Hyde Park έχει τα πάντα και κατά τις βραδινές ώρες μοιάζει με μικρό χωριό που δεν κοιμάται… ποτέ. Τα παιχνίδια έχουν αναμμένα τα φωτάκια τους, οι υπαίθριες ξύλινες pubs σερβίρουν άφθονο Glühwein (κόκκινο ζεστό κρασί), οι πάγκοι με τα ζαχαρωτά σε κάνουν να κλείνεις τα μάτια σου και μέσα σε όλα αυτά εσύ περπατάς χορεύοντας χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

7) Πράγα, Τσεχία

Στην Πράγα λένε, ότι την παραμονή των Χριστουγέννων τα παλιά παιχνίδια γίνονται καινούργια.

Τα κουτσά στρατιωτάκια, οι μαριονέτες με τα σπασμένα σκοινιά, οι σπασμένες κούκλες  και τα λειψά playmobile διορθώνονται και είναι πάλι έτοιμα να πληγωθούν από το παιχνίδι. Η πόλη αυτές τις ημέρες μοιάζει μαγική. Σαν να μπορεί να καταφέρει τα πάντα.

Στη Πράγα, θα χρειαστεί να φορέσετε δυο ζευγάρια κάλτσες μέσα από τις μπότες γιατί το πρώτο δεν θα σας προστατέψει από το κρύο. Μόλις θα πέφτει το σκοτάδι θα αρχίζει το πυκνό χιόνι να χορεύει από τον ουρανό μέχρι τη γη και να σπέρνει σε όλη την πόλη την μυρωδιά του κρύου. Παρά τους πολλούς βαθμούς κάτω από το μηδέν, όλοι είναι στους δρόμους, γυναίκες με γούνινα παλτό, άνδρες με δερμάτινες τραγιάσκες, πιτσιρίκια ντυμένα σαν κρεμμύδια με κόκκινες μύτες και γουνάκια στα αυτιά τους. Δεν φορούν γάντια για να κρατούν με άνεση τα ζαχαρωτά τους.

Η πιο ωραία εικόνα της πόλης δεν είναι το χριστουγεννιάτικο πανόραμα της από κάποιο παλιό, ψηλό κτίριο. Είναι να σκύψετε από την γέφυρα του Καρόλου για να δείτε το γοτθικό είδωλο της πόλης να ριγεί στην σκοτεινή επιφάνεια του Μολδάβα.

8) Εδιμβούργο, Σκωτία, Ηνωμένο Βασίλειο

Το μαγευτικό Εδιμβούργο γεμίζει φώτα και χρώματα την περίοδο των Χριστουγέννων. Το Christmas market του είναι ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης.

«Το Εδιμβούργο σε σχέση με το Λονδίνο είναι όπως η ποίηση σε σχέση με την πρόζα», είχε πει κάποτε η συγγραφέας Σαρλότ Μπροντέ και η αλήθεια είναι ότι η ομορφιά του είναι τέτοια που μοιάζει με… συναρπαστική θεατρική σκηνή.

«Στολίδια» της πόλης, το επιβλητικό κάστρο στην κορυφή του λόφου που είναι χτισμένη η Παλιά Πόλη, οι χωρίς καπνό καμινάδες που στέκουν στις στέγες, τα εντυπωσιακά κτίρια της. Και φυσικά το χιόνι που τέτοια εποχή δίνει τον χριστουγεννιάτικο τόνο.

Παλιά αρχοντικά βαυαρικού ρυθμού, πλακόστρωτοι δρόμοι, πλατείες, σιντριβάνια και λαμπερά φώτα είναι τα βασικά στοιχεία που συμπληρώνουν αυτόν το μαγικό τόπο. Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το Bamburgh castle, το Μουσείο Σκωτσέζικου ουίσκι που μιλά για τα 300 χρόνια ιστορίας του ποτού και βρίσκεται στην αρχή του ιστορικού Royal Mile αλλά και τις φημισμένες μπυραρίες. Επίσης αν βρεθείτε στο Εδιμβούργο, μην παραλείψετε να πάτε εκδρομή στα highlands.

9. Κοπεγχάγη, Δανία

Η πιο σημαντική ημέρα – ειδικά για να παιδιά – είναι η παραμονή των Χριστουγέννων, στις 24 Δεκεμβρίου. Οι περισσότεροι Δανοί θα περάσουν το απόγευμα γιορτάζοντας με τους κοντινότερους συγγενείς τους και ανταλλάσσοντας δώρα.

Το παραδοσιακό μενού των Χριστουγέννων αποτελείται από πάπια ή ένα ειδικό χοιρινό ψητό, ή σε μεγάλες οικογένειες από χήνα. Σε κάθε περίπτωση το κρέας συνοδεύεται από βραστές πατάτες, κόκκινο λάχανο βρασμένο με κάποιο ειδικό χαρακτηριστικό τρόπο, μια παχιά καφέ σάλτσα, πατάτες τηγανισμένες σε ζάχαρη και ένα γλυκόξινο ζελέ. Το μενού είναι περίεργο, αλλά παραδοσιακό.

Η ημέρα της 24ης Δεκεμβρίου είναι φυσικά αργία. Και μιας και οι περισσότεροι μάλλον τρώνε πολύ το βράδυ εκείνης της ημέρας, οι επόμενες δύο ημέρες, δηλαδή 25 και 26 Δεκεμβρίου, είναι και αυτές αργίες. Όλα τα μαγαζιά παραμένουν κλειστά όλες αυτές τις ημέρες, κάτι που θα πρέπει να έχετε υπόψη σας άμα σκέφτεστε να επισκεπτείτε τη Δανία στα τέλη Δεκεμβρίου.

Μην χάσετε το φεστιβάλ βεγγαλικών που γίνεται από τις 26 ως τις 30 Δεκεμβρίου, κάθε απόγευμα στις 20:45.

10) Δουβλίνο, Ιρλανδία

Η εορταστική ατμόσφαιρα, που πλανιέται αυτές τις μέρες στο Δουβλίνο έχει μετατρέψει την πόλη σε μια τεράστια παραμυθούπολη. Οι ντόπιοι λατρεύουν τα Χριστούγεννα και στολίζουν την πόλη τους για να καλωσορίσουν με τον καλύτερο τρόπο τους επισκέπτες. Η φετινή χριστουγεννιάτικη αγορά θα στηθεί σε ένα υπέροχο σκηνικό γύρω από το ναό του Αγίου Στεφάνου με την δημιουργία πάνω από 60 ξύλινων σαλέ.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν πανέμορφα ιρλανδικά χειροποίητα δώρα, όπως ξύλινες χειροτεχνίες και να δοκιμάσουν νόστιμα εδέσματα. Γευτείτε ποκ κορν, κρέπες, παραδοσιακά γλυκά και σιντριβάνι σοκολάτας, ενώ θα ζεσταίνεστε με ένα ποτήρι ζεστό κρασί.

11) Βερολίνο, Γερμανία

Μία πόλη που σφύζει από ζωή και μαγνητίζει τους «νυχτοπερπατητές» όλου του κόσμου. Το Βερολίνο είναι εντυπωσιακό και θορυβώδες. Την περίοδο πριν από τα Χριστούγεννα αναδεικνύει όμως και ένα άλλο, μαγευτικό πρόσωπο

Στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Σπάνταου

Πρόκειται για μία από τις ωραιότερες και πιο παραδοσιακές χριστουγεννιάτικες αγορές της γερμανικής πρωτεύουσας. Στο λιθόστρωτο της παλιάς πόλης του Σπάνταου περισσότεροι από 250 έμποροι πωλούν φαγητό και χειροτεχνήματα. Εκτός από σκανδιναβικό σολομό και χριστουγεννιάτικα στολίδια οι επισκέπτες θα βρουν εκεί και το καθιερωμένο ζεστό, αρωματικό κρασί.

Φωτάκια 60 χιλιομέτρων!

Οι 220 φλαμουριές της διάσημης βερολινέζικης λεωφόρου Unter den Linden βάζουν τη χριστουγεννιάτικη, φωτεινή τους «φορεσιά». Φωτεινές αλυσίδες 60 χλμ. φωταγωγούν για άλλη μια χρονιά τη διαδρομή ανάμεσα στην πύλη του Βρανδεμβούργου και το Πανεπιστήμιο Χούμπολντ.

12) Στοκχόλμη, Σουηδία

Δεκατέσσερα νησιά που ενώνονται μεταξύ τους με γέφυρες, μεσαιωνικά κτίρια που κόβουν την ανάσα και συνυπάρχουν με τα πιο μοντέρνα καφέ και εμπορικά κέντρα, πάρκα και άφθονο πράσινο στο γαλάζιο φόντο των καναλιών και ένα πλοίο που βυθίστηκε στο παρθενικό του ταξίδι και σώζεται αυτούσιο. Καλώς ήρθατε στη Στοκχόλμη.

Η Σκανδιναβία είναι από τους top προορισμούς για τα Χριστούγεννα και η Στοκχόλμη δεν θα σας απογοητεύσει. Οι δρόμοι γεμίζουν φωτάκια και υπέροχα στολίδια, τα ξωτικά ξεπροβάλλουν σε κάθε γωνιά κι αν είστε λίγο τυχεροί ο ουρανός θα γεμίσει τις μεγαλύτερες νιφάδες χιονιού που έχετε δει ποτέ στη ζωή σας.

Οι Σουηδοί έχουν λατρεία στα Χριστούγεννα και πολλές χριστουγεννιάτικες παραδόσεις, ιδιαίτερα γιορτινά φαγητά και γλυκά που δίχως άλλο θα μπορέσετε να απολαύσετε στα εορτινά δείπνα που προσφέρουν τα ξενοδοχεία.

Η Παλιά Πόλη της σουηδικής πρωτεύουσας είναι σαν πύλη για ένα ταξίδι στον χρόνο. Άψογα διατηρημένη θα σας μεταφέρει κάπου στον μεσαίωνα. Στα στενά δρομάκια της μπορεί να βρει κανείς κάθε λογής μαγαζιά. Κι αν και, όπως και στο δικό μας Μοναστηράκι, το κιτς πολλές φορές κυριαρχεί, ευτυχώς εξισορροπείται όσο προχωράτε πιο βαθιά. Μαγαζιά με σουβενίρ, μικρά καφέ, εστιατόρια.

Ιδίως την περίοδο των Χριστουγέννων με τα στολίδια και τα φωτάκια, θα νιώσετε σαν να έχετε χαθεί σε παραμύθι και όπου να ‘ναι θα φανεί η πριγκίπισσα.

Εδώ κλείνουμε το αφιέρωμα με τις πιο όμορφες πόλεις που μπορεί να επισκεφτεί κάποιος στα Χριστούγεννα. Σίγουρα υπάρχουν και άλλες αξιόλγες πόλεις, όπως η Ρίγα, το Στρασβούργο, η Κρακοβία, οι Βρυξέλλες και το Αμστερνταμ για την περίοδο των Γιορτών. Εμείς ιεραρχίσαμε τις πιο όμορφες και στις παρουσιάσαμε.

πηγή-alfavita

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *