Οι εμπειρίες που θα απολαύσεις στη Βενετία και τα 10 κορυφαία αξιοθέατα

15 Νοεμβρίου 2021
Μη κατηγοριοποιημένο

Ταξίδι στην Βενετία από το Diplomat Travel

Για περισσότερες πληροφορίες και μοναδικά πακέτα προσφορών για την Βενετία μπορείτε να επισκεφθείτε το site μας. https://www.diplomattravel.gr/ , τηλεφωνικώς στο : 210 6517509 ή μέσω email στο : [email protected]
Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.  https://www.diplomattravel.gr/

Θα ήταν δύσκολο να βρείτε μια πόλη που είναι πιο οπτικά συναρπαστική από τη Βενετία, έτσι ξεκινάτε με ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Επειδή κάθε στροφή στο δρόμο φέρνει μια νέα σειρά από πολύχρωμα σπίτια, φανταστική αρχιτεκτονική ή κανάλια γεμάτα σκάφη, υπάρχει πάντα κάτι για να τραβήξετε την προσοχή των παιδιών – ακόμα και για οικογένειες με παιδιά διαφορετικών ηλικιών. Και είναι δύσκολο να μην πάρετε μια αίσθηση τόπου σε μια πόλη όπου όλα είναι τόσο διαφορετικά. Απλά σκεφτείτε: οι δρόμοι είναι νερό, οι διαβάσεις είναι γεφύρια (και μερικές φορές γόνδολες), τα αυτοκίνητα και τα λεωφορεία είναι βάρκες, τα παράθυρα σπάνια είναι τετράγωνα και τα κτίρια είναι κάθε χρώμα του ουράνιου τόξου. Η πολύ διαφορετικότητα της Βενετίας αναδεικνύεται σε κάθε εμπειρία, έτσι εγκαταλείπει την ιδέα ότι το ταξίδι εδώ είναι για να δείτε ένα ορισμένο αριθμό αξιοθέατα. Δεν υπάρχει λίστα ελέγχου για να γεμίσει. Η Βενετία είναι η έλξη και η εμπειρία είναι τα πάντα.

1 Περιηγηθείτε στο Μεγάλο Κανάλι στο Βαπόρετο

Αφίσα | Πίνακας - Μεγάλο κανάλι στην Βενετία

Περιηγηθείτε στο Μεγάλο Κανάλι στο Βαπόρετο

Ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσετε μια αίσθηση της Βενετίας είναι η οδήγηση του μήκους της μεγάλης πλωτής οδού που διέρχεται από την καρδιά της σε μια γιγαντιαία αντίστροφη S. Linea Uno (Γραμμή 1) του συστήματος δημόσιων συγκοινωνιών Vaporetto, της Βενετίας. Grand Canal από την Piazza Roma στην Piazza San Marco. Αυτό δεν είναι μια απλή περιήγηση στην πόλη: περνάει αστραφτερά ανάκτορα όλων όσων ήταν στη Γοτθική και την Πρώιμη Αναγέννηση, όταν η Βενετία κυβερνούσε μια τεράστια αυτοκρατορία και αποκάλυψε στα πλούτη της. Ενώ αυτά τα περίτεχνα και πολύχρωμα κτίρια γλιστράνε από κάθε πλευρά, πιο κοντά στο βαπορέτο είναι όλα τα είδη των σκαφών που μοιράζονται αυτήν την υδαρή λεωφόρο: γόνδολες, θαλάσσια ταξί, φορτηγίδες, βάρκες αποστολής, ιδιωτικές εκτοξεύσεις, αστυνομικά σκάφη με σειρήνες ουρλιάζοντας, ίσως καγιάκ ή δύο. Παρακολουθώντας τους να περιηγηθείτε και να αποφύγετε τις συγκρούσεις είναι σαν να βλέπετε ένα ολόκληρο χορευτικό συγκρότημα που τσακίζει ένα πολύχρωμο σκηνικό. Καθώς περνάτε μέσα από την πόλη, θα έχετε επίσης μια αίσθηση του πώς βρίσκεται, πράγμα που φυσικά δεν θα σας κρατήσει από το να χαθείτε. Υπενθυμίστε στα παιδιά σας ότι οι προσόψεις που βλέπουν είναι οι μπροστινές πόρτες αυτών των παλατιών, όπου όλοι φτάνουν με βάρκα.

2 Συμμετάσχετε στα άλογα στην πόρτα του Αγίου Μάρκου

Ακόμα και τα παιδιά, που συνήθως δεν δείχνουν πολύ ενθουσιασμό για την επίσκεψη σε εκκλησίες, θα βρουν κάτι που να τους αρέσει στο εσωτερικό του Αγίου Μάρκου. Πάνω από 4.240 τετραγωνικά μέτρα ψηφιδωτών χρυσού σμίγουν τους θόλους και καλύπτουν τους τοίχους και τους κίονες, και το φως συλλαμβάνει και αντανακλά σε κάθε ένα από τα μικροσκοπικά κομμάτια του γυαλιού για να φέρει τις εικόνες στη ζωή. Το μεγάλο Pala d’Oro, το άλυτο πίσω από τον κύριο βωμό, εκθαμβωτικά με χιλιάδες πολύτιμους λίθους και πολύτιμους λίθους, τοποθετημένους σε όμορφα επεξεργασμένο χρυσό. Τα πάντα μέσα ή πάνω στη βασιλική έχουν μια ιστορία, που δεν είναι πιο συναρπαστική από εκείνη των γιγαντιαίων χάλκινων αλόγων που έχουν θέα στην πλατεία από το μπαλκόνι πάνω από την κύρια πόρτα.

Τα θρυλικά τέσσερα άλογα του Αγίου Μάρκου της Βενετίας – MUNDUS EST- travel stories

Τα αρχικά άλογα άρχισαν να ζουν στον τρίτο ή στον τέταρτο αιώνα στον Ιππόδρομο της Κωνσταντινούπολης, αλλά μετά την πτώση της Κωνσταντινούπολης είχαν ληφθεί ως πόλεμοι από τη Βενετία. Τοποθετήθηκαν στη στοά του Αγίου Μάρκου, όπου ο Ναπολέων τους θαύμαζε όταν πήρε τη Βενετία. Τους έστειλε στο Παρίσι. Επιστράφηκαν μετά την ήττα του Ναπολέοντα και παρακολούθησαν την πλατεία μέχρι το 1981, όταν τους απειλούσε η ατμοσφαιρική ρύπανση και αντικαταστάθηκαν από αναπαραγωγές. Δείτε τα πρωτότυπα στο μουσείο της βασιλικής και στη συνέχεια αναρριχηθείτε στο μπαλκόνι πάνω από την κύρια πόρτα για να ενώσετε τα αντικαταστάτητά τους για μια θέα της αλυσίδας Piazza San Marco. Είναι επίσης ένα κάθισμα με ριγέ για να βλέπεις τους Μαυριτανούς να χτυπούν την ώρα στον καμπαναριό απέναντι από την πλατεία.

3 Εξερευνήστε τις Spooky Φυλακές στο Παλάτι των Δογμάτων

🌍 Βενετία με παιδιά: 12 κορυφαία πράγματα που πρέπει να κάνουμε - 2021

Το εξωτερικό του Παλάτι των Δογμάτων, το οποίο βρίσκεται δίπλα στον Άγιο Μάρκο, μοιάζει λίγο σαν ένα διακοσμημένο κέικ με τα πέτρινα φίλτρα και τα καραμέλα. Μέσα, είναι πλούσιο και μεγαλοπρεπές, το πιο υπέροχο παλάτι της Βενετίας, όπου ο άνθρωπος που κυβέρνησε τη Βενετική Δημοκρατία έζησε πολυτέλεια. Τα δημόσια δωμάτια – Scala d’Oro (Σκάλες του χρυσού)? η Αίθουσα του Μεγάλου Συμβουλίου του 14ου αιώνα, με την τεράστια ζωγραφική 22 μέτρων του Tintoretto. και το εξαίσιο Sala del Collegio – θα εντυπωσιάσουν τα παιδιά, αλλά αυτό που θα τους αρέσουν καλύτερα είναι τα ζοφερά κύτταρα των φυλακών στο δεύτερο κτίριο, τα οποία φτάνετε περνώντας το Γέφυρα των στεναγμών. Σε μια ιδιωτική ξενάγηση, μπορείτε να κατεβείτε με μια μικρή ομάδα στα σκοτεινά σκοτεινά κελιά των pozzi (πηγάδια) και να εισέλθετε στον ακόμη χειρότερο piombi, τα στενά χαμηλά κελιά ακριβώς κάτω από την οροφή του μολύβδου. Παρόλες τις πλούσιες χρυσές διακοσμήσεις, τα νεώτερα παιδιά μπορεί να βρουν αυτή τη μεγαλύτερη περιοδεία βαρετή, αλλά τα μεγαλύτερα παιδιά θα απολαύσουν την εξερεύνηση της φυλακής και την αναλαμπή στο μεσαιωνικό σύστημα δικαιοσύνης. Μπορείτε να δείτε τα κύρια δωμάτια με κοινό εισιτήριο εισόδου.

4 Go Κυνήγι Λιονταριών

Φτερωτό λιοντάρι, σύμβολο της Βενετίας Στοκ Εικόνες - εικόνα από : 33210142

Go Κυνήγι Λιονταριών

Αυτό είναι για τα μικρά παιδιά, αν και τα μεγαλύτερα αδέλφια θα βρεθούν στη διασκέδαση. Και υπάρχει ένα κομμάτι από ένα μάθημα ιστορίας που συγκαλύπτεται στο παιχνίδι. Οπουδήποτε κοιτάτε στη Βενετία, θα δείτε λιοντάρια, συχνά το φτερωτό λιοντάρι που είναι το σύμβολο του πολιούχου και ιδρυτή της πόλης, του Αγίου Μάρκου. Το λιοντάρι έγινε το σύμβολο της πόλης το 828 μ.Χ., όταν τα λείψανα του αγίου πνευματώθηκαν από την Αλεξάνδρεια από δύο Βενετούς και έφεραν εδώ. Οι ίδιοι οι Βενετοί συγκέντρωσαν λιοντάρια (μαζί με οτιδήποτε άλλο περίμεναν στα ταξίδια τους και τις κατακτήσεις τους), που είναι πόσα από τα παλαιότερα μη φτερωτά έφτασαν εδώ.Ένα από τα παλαιότερα και καλύτερα αγαπημένα, το καλοφτιαγμένο λιοντάρι στη μικρή πλατεία δίπλα στον Άγιο Μάρκο, είναι ένα δημοφιλές υπόβαθρο για φωτογράφηση παιδιών.

Η τοποθέτηση αυτών των λιονταριών είναι ένα παιχνίδι που ο καθένας μπορεί να λάβει μέρος και δίνει στα παιδιά ένα λόγο να κοιτάξουν ψηλά και να κοιτάξουν γύρω. Ενώ τα λιοντάρια εμφανίζονται σε όλη τη Βενετία, και σε κάθε μέσο, ​​χωρίζονται σε δύο ομάδες: φτερωτό και όχι φτερωτό. Και τα φτερωτά λιοντάρια του Αγίου Μάρκου χωρίζουν πάλι από το αν το βιβλίο στο πόδι του είναι ανοιχτό, πράγμα που έδειξε ότι η Βενετία ήταν ειρηνική ή έκλεισε όταν η δημοκρατία βρισκόταν σε πόλεμο.

5 Πάρτε γόνδολα

Ίσως οι πιο πεμπτουσιώδεις από όλες τις εμπειρίες στη Βενετία να κυνηγούν μέσα από στενούς, εκκαθαριστικούς διαύλους από έναν τραγουδιστή γόνδολι. Για τα ζευγάρια, είναι το ύψος του ρομαντισμού, αλλά είναι εξίσου διασκεδαστικό για τις οικογένειες. Οι έφηβοι μπορεί να αντιταχθούν, βλέποντας το ως πρόσκληση για να κοιτάξουν, αλλά μόλις η γόνδολα παρασύρει τα “πίσω πλάνα” και κάτω από τις γέφυρες, θα την αγαπήσει (ακόμα και κρυφά).

Βόλτα με γόνδολα στη Βενετία: μια εμπειρία που δεν πρέπει να χάσετε - Travel Vibe

Εάν μια σωστή οδήγηση με γόνδολα είναι πέρα ​​από τον προϋπολογισμό, υπάρχει μια εμπειρία που κάθε επισκέπτης μπορεί να αντέξει οικονομικά, και είναι ένας που οι ντόπιοι κάνουν κάθε μέρα. Μόνο τέσσερις γέφυρες διασχίζουν το Μεγάλο Κανάλι και είναι ένας μακρύς περίπατος για τους ανθρώπους που πρέπει να διασχίσουν μεταξύ τους, έτσι μια σειρά από γόνδολες, που ονομάζονται traghetti, οι επιβάτες λεωφορείων μπροστά και πίσω για ένα ευρώ ή δύο. Τα μαξιλαράκια έχουν αφαιρεθεί από αυτά, και παρόλο που υπάρχει πάγκος, οι Βενετοί στέκονται για τη διέλευση. Αναζητήστε πινακίδες που δείχνουν τις εκφορτώσεις τράγκεττο, οι οποίες σημειώνονται επίσης σε ορισμένους χάρτες της πόλης. Ένα από τα χειρότερα για τους τουρίστες συνδέει την περιοχή San Marco με το Dorsoduro, κοντά στο μουσείο Guggenheim. Η προσγείωση στην πλευρά San Marco βρίσκεται ακριβώς έξω από το Campo Santa Maria Giglio.

6 Κατάστημα για μάσκες

Όπου κι αν πάτε στη Βενετία, είναι πιθανό να βρείτε καρναβαλικές μάσκες σε παράθυρα καταστημάτων και στους πάγκους πωλητών δρόμων. Αλλά για να βρείτε αυθεντικές μάσκες που γίνονται στη Βενετία, διασχίστε τη γέφυρα του Ριάλτο και κατευθυνθείτε προς τον κύκλο λωρίδων στη γειτονιά του San Polo. Ψάξτε για παράθυρα με μόνο μάσκες και αποκριάτικα κοστούμια και κοιτάξτε μέσα για να δείτε αν εργάζονται εκεί οι τεχνίτες. Εάν ναι, έχετε χτυπήσει έναν πραγματικό κατασκευαστή μάσκας. Υπάρχουν και αρκετοί κατασκευαστές μάσκας στο Dorsoduro. Και οι δύο αυτές γειτονιές έχουν συγκεντρώσεις παραδοσιακών βιοτεχνιών και εργαστηρίων, όπου θα βρείτε επίσης καλλιτέχνες σε χαρτί, ύφασμα και άλλες χειροτεχνίες.

Δείτε ονειρικές εικόνες από το καρναβάλι της Βενετίας! - Οικονομία - Athens magazine

Το Calle dei Nomboli, έξω από το Campo San Tomà στο Σαν Πόλο, έχει αρκετές, συμπεριλαμβανομένης της TragiComica, του οποίου το φιλικό προς το παιδί προσωπικό είναι στην ευχάριστη θέση να παρακολουθεί τα παιδιά καθώς ζωγραφίζει τις λεπτομέρειες στις μάσκες ματιών harlequin ή τις κομψές και φανταστικές μάσκες πλήρους μάσκας. Πιο κοντά στο Ριάλτο, το μικροσκοπικό και γεμάτο κόσμο La Bottega dei Mascareri ειδικεύεται σε ιστορικά στυλ, περισσότερο ενδιαφέρον για μεγάλα παιδιά. Στο κανάλι Rio Terà, έξω από το Campo Santa Margherita στο γειτονικό Dorsoduro, το Mondo Novo φέρνει το σκάφος σε σύγχρονη εποχή με πιο μοντέρνα σχέδια. Στο Ca ‘Macana, στο Calle delle Botteghe, έξω από το Campo San Barnaba στο Dorsoduro, τα παιδιά μπορούν να μάθουν πώς γίνονται μάσκες και να δοκιμάσουν το χέρι τους, αλλά θα πρέπει να το κρατήσετε μπροστά.

7 Παρακολουθήστε γυάλινους φυσητήρες στο Murano

Το βαπορέτο τρέχει συχνά στο νησί Murano, όπου όλοι οι γυμνοσάλιαγκοι της Βενετίας έχουν τα εργαστήρια τους. Ήταν τοποθετημένοι σε καραντίνα στον 13ο αιώνα για δύο λόγους: πρώτον, να αποφευχθεί η εξάπλωση των πυρκαγιών από τους φούρνους τους στη στενή Βενετία, και δεύτερον, ώστε να εμποδιστούν να εγκαταλείψουν τη Βενετία και να πάρουν τα μυστικά που έκαναν το Βενετσιάνικο γυαλί το πιο αγαπητό της βασιλικής της Ευρώπης δικαστήρια. Μόλις φτάσετε στο νησί, παρακάμπτεστε τους hawkers και αναζητήστε πινακίδες για ελεύθερες διαδηλώσεις γυαλιού. Βλέποντας σταγόνες τετηγμένου γυαλιού γίνονται εύθραυστα κύπελλα, αγγεία και έργα τέχνης γοητεύει για κάθε ηλικία.

Το νησί Murano στην Ιταλία: τι είναι διάσημο; Ενετικό γυαλί

Θα πρέπει να διοχετεύεστε σε εκθεσιακούς χώρους μετά τη διαδήλωση, αλλά δεν έχετε καμία υποχρέωση να αγοράσετε. Είναι καλύτερο να κοιτάξετε γύρω από τον Murano πριν ψωνίσετε και είναι πιθανό να βρείτε μοναδικά και πιο δημιουργικά κομμάτια σε πολύ καλύτερες τιμές στα καταστήματα μακρύτερα από την προσγείωση του βαπορέτου. Μιά φορά μακριά από τις μεγάλες αίθουσες εκθέσεων, θα βρείτε μερικά καταστήματα ατομικών σχεδιαστών των οποίων τα έργα είναι καλαίσθητα και πολύ λογικά, πολύ καλύτερα αναμνηστικά από ό, τι οι γυάλινες γόνδολες μαζικής παραγωγής (και πολύ εύθραυστες για να φτάσουν στο σπίτι) σε κάθε περίπτερο του δρόμου. Για να βεβαιωθείτε ότι έχει γίνει εδώ, αναζητήστε τη σφραγίδα που εξασφαλίζει την αυθεντικότητα στο παράθυρο του καταστήματος. Τα μικρά κορίτσια θα θέλουν σίγουρα κολιέ από πολύχρωμα γυάλινα σφαιρίδια.

8 Περιηγηθείτε στο Παλάτι

Ca' d'Oro | ITALY Magazine

Ca ‘D’oro

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να φανταστεί κανείς ποια ήταν η ζωή για την ανώτερη κρούστα της βενετσιάνικης κοινωνίας παρά να περιηγηθείτε σε ένα από τα λαμπρά παλάτια τους. Αρκετά από τα καλύτερα έχουν διατηρηθεί ως μουσεία. Ca ‘D’oro είναι πλέον ένα μουσείο τέχνης, αλλά η εσωτερική διακόσμηση και η επίπλωση είναι όπως ήταν στα τέλη του Μεσαίωνα. Μπορείτε να δείτε την ιδιαίτερα διακοσμητική πρόσοψη της σκαλιστής πέτρας, με θέα στο Μεγάλο Κανάλι, από το Βαπόρετο. Ίσως είναι πιο ενδιαφέρον για τα παιδιά Ca ‘Rezzonico, του οποίου το εσωτερικό δείχνει ποια ήταν η καλή ζωή στη Βενετία του 18ου αιώνα. Η αίθουσα χορού εκτείνεται στο μήκος του κτιρίου και τα εκθέματα για τη ζωή των γυναικών και η παραγωγή βενετσιάνικης μεταξιού περιλαμβάνουν κοστούμια πάνω από τα κορυφαία που φοριούνται από μοντέρνες κυρίες.

9 Πηγαίνετε σε κυνήγι θησαυρού

Σε μια πόλη με τόσες πολλές ιδιορρυθμίες, εκκεντρότητες και θησαυρούς που πρέπει να ανακαλυφθούν, είναι εύκολο να κάνετε μια καλή λίστα για ένα κυνήγι θησαυρού που μπορεί εύκολα να περιλαμβάνει παιδιά διαφόρων ηλικιών. Τους ενθαρρύνει να κοιτάξουν γύρω, και μερικά από τα μέρη είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσουν σε κάποιες κρυφές ιστορικές ή πολιτιστικές γνώσεις.Ορισμένα πράγματα στον κατάλογο μπορούν να βρεθούν σε πολλά σημεία, ενώ άλλα, τα οποία μπορεί να είναι καλά για επιπλέον σημεία, είναι μοναδικά αξιοθέατα που μπορείτε να έρθετε καθώς είστε στο δρόμο σας προς άλλα αξιοθέατα. Θα σκεφτείτε μερικούς, αλλά εδώ υπάρχουν μερικές ιδέες για να ξεκινήσετε τον κατάλογό σας: ένα λιοντάρι με ένα κλειστό βιβλίο (που σημαίνει ότι η Βενετία ήταν σε πόλεμο), ένα ασθενοφόρο, ένας κήπος, ένα μυτερό παράθυρο, ένα χρυσό λιοντάρι, , μια πόρτα που ανοίγει στο νερό, ένα άλογο, ένας άγιος, ένας άγγελος, ένας δράκος, ένας τραγουδιστής, ένα μπακάλικο σε μια βάρκα (θα βρεις ένα ακριβώς έξω από το Campo San Barnaba από το Ponte dei Pugni) (San Stefano, San Giorgio dei Greci και άλλοι), μια νύφη σε μια γόνδολα και μια στάση από gelato (όλοι θα ψάξουν για αυτό).

10 Picnic στο Giardini Pubblici

I più bei parchi e giardini di ogni sestiere a Venezia - My Venice Apartment

Picnic στο Giardini Pubblici

Αν ακολουθήσετε το Fondamenta αριστερά κατά μήκος του Μεγάλου Κανάλι από το παλάτι των Δογμάτων, θα περάσετε το Arsenale (ένα καλό μέρος για το κυνήγι των λιονταριών) και τελικά θα έρθετε στο μακρύ πράσινο στρώμα των δημόσιων κήπων Giardini Pubblici. Ή μπορείτε να οδηγήσετε το βαπορέτο από τη στάση San Zaccaria κοντά στην Piazza San Marco ακριβώς στην είσοδο. Σε αυτό το σκιερό πάρκο, μαζί με γλυπτά και παρτέρια, θα βρείτε χόρτο για τα παιδιά να τρέχουν επάνω? μια παιδική χαρά με διαφάνειες και κούνιες. και ένα faux grotto και παγκάκια, όπου μπορείτε να καθίσετε και να παρακολουθήσετε τα παιδιά τρέχουν από τον ατμό. Στο δρόμο μπορείτε να αγοράσετε φαγητά πικνίκ στην καθημερινή αγορά στη Via Garibaldi, μεταξύ της Arsenale και του δημόσιου κήπου. Μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε έναν σκιερό χώρο περιπάτου στον κήπο, ακριβώς δίπλα στη Via Garibaldi.

11 Πηγαίνετε στο Beachcombing στο Lido

Venice Lido - the closest beach getaway from Venice

Πηγαίνετε στο Beachcombing στο Lido

Το γεγονός ότι το Lido ήταν το πρώτο παραθαλάσσιο θέρετρο της Ευρώπης δεν θα εντυπωσιάσει τα παιδιά όσο η μεγάλη έκταση της λευκής άμμου, η οποία μοιάζει κόσμος μακριά από τη Βενετία. Οι βασιλιάδες και οι βασίλισσες κάποτε έκρυβαν προσεκτικά το βασιλικό τους δέρμα από τον ήλιο εδώ, όταν αποτολμούσαν από τα μεγάλα ξενοδοχεία που ακόμα πίσω στην παραλία. Κατά τη διάρκεια της σεζόν, δύσκολα μπορείτε να βρείτε την άμμο για τις σειρές ομπρέλες και ξαπλώστρες που βρίσκονται μπροστά σε όλα τα ξενοδοχεία, αλλά υπάρχουν δημόσιες παραλίες στο βόρειο άκρο, κοντά στην εκκλησία του San Nicolo.

Εκτός της σεζόν, η παραλία είναι δωρεάν και ειρηνική, ένας χώρος όπου τα παιδιά μπορούν να τρέξουν στην άμμο. pick up κοχύλια? να χτίσουν κάστρα? και γράψτε μηνύματα και εικόνες στην άμμο για να ξεπλυθούν τα κύματα, όπως κάνουν οι ντόπιοι. Ενοικιάστε ποδήλατα κοντά στον τόπο όπου φτάνουν τα Motonave ή vaporetto από το St. Mark’s και εξερευνήστε τους πίσω δρόμους για να δείτε τις φανταστικές Art Nouveau βίλες και τα ξενοδοχεία.

Χάρτης Lido Di Venezia

12 Πάρτε χαμένος σε μια λαβύρινθο στη Βίλα Pisani

Palazzo Pisani Moretta, early morning | Palazzo Pisani Moret… | Flickr

Πάρτε χαμένος σε μια λαβύρινθο στη Βίλα Pisani

Σίγουρα θα χάσετε τουλάχιστον μια φορά την ημέρα στο δαιδαλώδες δαιμόνιο των δρόμων, των καναλιών και των περασμάτων της Βενετίας, αλλά για ένα πραγματικό γρίφος, αναλάβετε τον πιο δύσκολο λαβύρινθο κήπου στον κοντινό Strà, Brenta Canal. Χτισμένο για να συνδέσει τη Βενετία με την Πάντοβα, το κανάλι του Brenta σύντομα έγινε γνωστό ως Βενετική Ριβιέρα, καθώς οι ευγενείς οικογένειες έχτισαν εξωφρενικά καλοκαιρινά παλάτια εκεί για να ξεφύγουν από τη ζέστη της πόλης. Ένα σκάφος εξακολουθεί να παίρνει τουρίστες από τη Βενετία στην Πάδοβα, σταματώντας στη Villa Pisani (μπορείτε να επιστρέψετε με το τρένο). Αλλά το σκάφος σταματά και σε δύο άλλες βίλες και μπορεί να είναι μια μεγάλη μέρα για τα παιδιά, οπότε προτιμάτε να πάρετε το λεωφορείο από την Piazzale Roma.

Genoa Trompe l'Oeil – Beyond the Window Box

Η βίλα είναι μεγαλοπρεπής και τα παιδιά θα απολαμβάνουν να δουν τη ζωγραφική trompe l’oeil στην οροφή της αίθουσας χορού, προσπαθώντας να πούμε πού ξεκινά η ζωγραφική και η πραγματικότητα. Αλλά είναι ο κήπος που θα τα συναρπάσει και θα τα μπερδέψει. Δεν είναι σαν τους συνηθισμένους δαμάσκηνους μικρού βελανιδιού και θα θελήσετε να κολλήσετε κοντά σε μικρά παιδιά, καθώς οι φράκτες είναι ψηλοί και πυκνοί, και οι μικροί άνθρωποι θα είναι δύσκολο να εντοπιστούν μία φορά εκτός οράματος. Η διαδρομή μέσω δώδεκα ομόκεντρων δακτυλίων δεν είναι εύκολη, αλλά συνήθως υπάρχει κάποιος στην κορυφή του πύργου στο κέντρο, ο οποίος μπορεί να καλέσει κατευθύνσεις για να καθοδηγήσει τους απελπισμένους χαμένους. Μόλις βρεθείτε στο κέντρο, αναρριχηθείτε στην διπλή σπειροειδή σκάλα στην κορυφή του πύργου και παρακολουθήστε τους άλλους που αινιγματούν το δρόμο τους.

Top 10 αξιοθέατα της Βενετίας

Palazzo Ducale

Venice – Monu Style

Το Palazzo Ducale (Παλάτι των Δόγηδων) χτίστηκε στα µέσα του 14ου αι., στα πρότυπα της γοτθικής αρχιτεκτονικής, και είναι ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα που είναι αδύνατο να προσπεράσουν οι τουρίστες. Υπηρέτησε ως κατοικία του Δόγη (εκ του λατινικού «dux», σήµαινε τον εκλεγµένο αρχηγό του κράτους), ενώ το 1923 µετατράπηκε σε µουσείο.

First floor - Palazzo Ducale

Οι αίθουσες είναι βέβαιο πως θα σας συναρπάσουν, ενώ η µεγαλύτερη είναι αυτή του Μεγάλου Συµβουλίου ή Sala del Maggior Consiglio, που εντυπωσιάζει µε τις τοιχογραφίες και οροφογραφίες περίτεχνης τεχνοτροπίας. Τον ανατολικό τοίχο της αίθουσας καλύπτει το τεράστιο συντηρηµένο έργο του Τιντορέτο «Παράδεισος», το οποίο αποτελεί έναν από τους µεγαλύτερους πίνακες ζωγραφικής στον κόσµο.

Παλάτι και Μουσείο Ca’ Rezzonico

Σηµαντικοί καλλιτέχνες (Tiepolo, Tintoretto και Longhi) έχουν βάλει την υπογραφή τους στη διακόσµηση των υπέροχων αιθουσών αυτού ενετικού παλατιού, κοντά στο Campo San Barnaba, που λειτουργεί σήµερα ως το Μουσείο 18ου αι. της Βενετίας. Σήµερα, στο εσωτερικό του η πλούσια αναγεννησιακή συλλογή έχει διανθιστεί σε τέτοιο βαθµό (µε προσθήκες πινάκων και έργων από όλα τα µουσεία), ώστε αποτελεί πραγµατικά το «σπίτι» της αναγεννησιακής Τέχνης.

Ο Πύργος του Ρολογιού

Το ρολόι που άλλαξε για πάντα το νόημα του χρόνου – News.gr

Βρίσκεται στην Πλατεία του Αγίου Μάρκου και χτίστηκε από τους αδελφούς Ranieri στα τέλη του 15ου αι. Αρχικά είχε σχεδιαστεί για να δείχνει στους ναυτικούς τις παλίρροιες και τους µήνες που ήταν ευνοϊκοί για να σαλπάρουν, ενώ δείχνει την ώρα σε ρωµαϊκά ψηφία, τις φάσεις του φεγγαριού και τα ζώδια (από σµάλτο και χρυσό). Σύµφωνα µε το θρύλο, όταν ολοκληρώθηκε το ρολόι, τύφλωσαν τους εφευρέτες του πολύπλοκου µηχανισµού, για να µην υπάρξει αντίγραφο. Στην κορυφή του ρολογιού οι µπρούντζινες µορφές, γνωστές ως Μόρι (Μαυριτανοί), χτυπούν την καµπάνα κάθε ώρα που περνά.

Ca’ d’ Oro

giant hands rise from the water of grand canal to support the building in venice at night - venice italy stock pictures, royalty-free photos & images

Γνωστό και ως το «Χρυσό Σπίτι», πρόκειται για ένα αντιπροσωπευτικό πρότυπο γοτθικής αρχιτεκτονικής, στο Μεγάλο Κανάλι, που σήµερα στεγάζει γλυπτά της Αναγέννησης καθώς και πίνακες του Tiziano και του Guardi. Περίοπτη θέση έχει ο πίνακας «San Sebastiano» του Andrea Mantegna. Η θέα στο Μεγάλο Κανάλι από τα µπαλκόνια του θα σας κάνει να βγάλετε αυθόρµητα τη φωτογραφική σας µηχανή αµέτρητες φορές!

Santa Maria della Salute

Βενετία - Santa Maria della Salute

Η υπέροχη οκταγωνική βασιλική της Santa Maria della Salute, δίπλα στη γέφυρα Accademia, είναι γνωστή ως «Salute» και χτίστηκε µετά την πανούκλα του 1630. Έργα των Tiziano και Tintoretto κοσµούν το εσωτερικό ενός από τα πλέον αναγνωρίσιµα µνηµεία της πόλης, ενώ δεν είναι λίγες οι καλλιτεχνικές αναφορές που σχετίζονται µε τη µαύρη πανώλη. Αξιοσηµείωτο είναι πως η µπαρόκ τράπεζα φιλοξενεί µια βυζαντινή εικόνα της Παναγίας της «Μεσοπαντίτισσας».

Santa Maria dei Miracoli

Βρίσκεται σε απόσταση 5΄ από τη Γέφυρα του Ριάλτο, στην περιφέρεια του Cannaregio. Γνωστή και ως «µαρµάρινη εκκλησία» αποτελεί τέλειο δείγµα πρώιµης βενετικής αναγεννησιακής Τέχνης και χτίστηκε µεταξύ του 1481-1489 για να στεγαστεί η θαυµατουργή εικόνα της Παναγίας.

Canal Grande

Βενετία - Canal Grande

Το «Μεγάλο Κανάλι», γνωστό και ως «canalazzo», αποτελεί τον κύριο υδάτινο άξονα µετακίνησης στην Βενετία. Με µήκος 3,8 χλµ., πλάτος από 30-90 µ., βάθος περίπου 5 µ. και σιγµοειδή διαδροµή, ξεκινάει από τη λεκάνη του Αγίου Μάρκου και καταλήγει σε µια λίµνη κοντά στον σιδηροδροµικό σταθµό της Αγίας Λουκίας.

Κατά τη διαδροµή του, στις όχθες του περιβάλλεται από συνολικά περίπου 170 κτήρια που ανήκαν κυρίως σε πλούσιες οικογένειες της Βενετίας (όπως το Ca’ d’ Oro και το palazzo Ca’ da Mosto του 13ου αι.). Η κίνηση στο κανάλι συντελείται µε ιδιωτικές βάρκες, από τα vaporetti (τα θαλάσσια λεωφορεία, µε γύρω στις 20 στάσεις), θαλάσσια ταξί και τις διάσηµες γόνδολες.

Basilica di San Marco και πλατεία

Ο αρχικός ναός είχε σκοπό να στεγάσει τα λείψανα του Αγίου Μάρκου του Ευαγγελιστή. Μετά από µία πυρκαγιά και δύο ανεγέρσεις, η οµώνυµη βασιλική έγινε σύµβολο της δύναµης και του πλούτου της πόλης και υπηρετούσε ως το προσωπικό παρεκκλήσι του Δόγη µέχρι το 1807, όταν και έγινε ο καθεδρικός. Τα τέσσερα άλογα και τα µωσαϊκά της είναι περίφηµα σε όλο τον κόσµο, ενώ στην αρχιτεκτονική της συνέβαλαν αµφίδροµα τόσο ανατολικά όσο και δυτικά χαρακτηριστικά.

5,098 St. Mark's Cathedral Stock Photos, Pictures & Royalty-Free Images - iStock

Στον περίβολό της, η πλατεία του Αγίου Μάρκου αποτέλεσε το κέντρο πολλών, σηµαντικών θρησκευτικών και πολιτικών γεγονότων, ενώ στην «εµβέλειά» της ανήκουν τα σηµαντικότερα αξιοθέατα της πόλης, όπως το Παλάτι των Δόγηδων, το Κωδωνοστάσιο (διαθέτει ανελκυστήρα χωρητικότητας 14 ατόµων που µεταφέρει στην κορυφή, και 5 καµπάνες που χρησίµευαν για διαφορετικό λόγο), τον Πύργο του Ρολογιού, το Αρχαιολογικό Μουσείο, τη Βιβλιοθήκη Σανσοβινιάνα κ.ά. Η πλατεία του Αγίου Μάρκου πλήττεται σοβαρά κάθε χρόνο από την Άκουα Άλτα (παλίρροια).

Βενετία – Γέφυρα των Στεναγµών

Βενετία: Ο απόλυτος χρηστικός οδηγός για ένα αξέχαστο ταξίδι

Η µόνη κλειστή της Βενετίας, η διάσηµη «Γέφυρα των Στεναγµών», σχεδιάστηκε από τον Αntonio Kontino και χτίστηκε στις αρχές του 17ου. Ενώνει την παλιά φυλακή και τα δωµάτια των ανακρίσεων του παλατιού του Δόγη µε τη νέα φυλακή που βρισκόταν ακριβώς απέναντι. Τα πολλά γλυπτά της διακόσµησης παριστάνουν ως επί το πλείστον λυπηµένα ή θυµωµένα πρόσωπα. Το όνοµά της εικάζεται ότι της αποδόθηκε διότι από εκεί περνούσαν οι κατάδικοι για να πάνε προς τις φυλακές και εκεί µπορούσαν να πάρουν την τελευταία ανάσα καθαρού αέρα!

Ponte di Rialto

Βενετία - Ponte di Rialto

Ενώνει τις περιοχές του Σαν Πόλο και Σαν Μάρκο και πολλοί διάσηµοι καλλιτέχνες και αρχιτέκτονες της εποχής (συµπεριλαµβανοµένου του Μιχαήλ Άγγελου) ήταν υποψήφιοι για το σχεδιασµό της. Θεωρείται κορυφαίο αξιοθέατο και η πιο ωραία και πιο διάσηµη από τις 4 του Μεγάλου Καναλιού.


πηγή-tripnholidays

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *