Μόναχο: Η “κυρία” της Βαυαρίας θα σε καθηλώσει με την ομορφιά της!

Ταξίδι από το Diplomat Travel στo Μόναχο

Οργανώσετε το ταξίδι σας με το έμπειρο προσωπικό του Diplomat travel, το ταξιδιωτικό μας γραφείο με 30 χρόνια εμπειρίας στο χώρο των ταξιδιών θα σας καθοδηγήσει σε ότι χρειαστείτε! 

Για περισσότερες πληροφορίες και μοναδικά πακέτα προσφορών για τo Μόναχο μπορείτε να επισκεφθείτε το site μας. https://www.diplomattravel.gr/ , τηλεφωνικώς στο : 210 6517509 ή μέσω email στο : [email protected]
Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.  https://www.diplomattravel.gr/


Διάσημο για την ομορφιά και την φινέτσα του, το Μόναχο, η πρωτεύουσα της Βαυαρίας, θα σας εκπλήξει με τον σοφιστικέ, “καθωσπρέπει” και χαλαρό χαρακτήρα του.

1,217,092 γερμανία Φωτογραφίες - Δωρεάν & Royalty Free Φωτογραφίες από το  Dreamstime

Η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανία, μετά το Βερολίνο και το Αμβρούργο, διαθέτει πολλές μεγάλες και μικρές γειτονιές που θα σας συναρπάσουν με την γνήσια οµορφιά τους. Θα εντυπωσιαστείτε με την Παλαιά Πόλη του Μονάχου, τους πεζόδροµους και τα προσεγµένα µαγαζιά, ενώ στην συνοικία Schwabing θα δείτε το Πανεπιστήµιο της πόλης με το σοφιστικέ προφίλ του. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε την περιοχή κατά µήκος του ποταµού Isar, όπου βρίσκονται οι απερίγραπτης ομορφιάς κήποι -µε κορυφαίο τον Αγγλικό Κήπο- µε λίμνες και εξαιρετικά µνηµεία, όπως ο «Άγγελος της Ειρήνης».

München Friedensengel Foto & Bild | münchen, architektur, bayern Bilder auf  fotocommunity

Οι 15 καλύτερες προτάσεις κι αξιοθέατα

1. Δώστε ραντεβού με την ιστορία στη Marienplatz

Πανοραμική θέα της Marienplatz - 15 προτάσεις για ένα ταξίδι στο Μόναχο

Κάθε ταξίδι στο Μόναχο ξεκινά απ’ την Marienplatz, κεντρική πλατεία της πόλης απ’ τον 12ο αιώνα. Εδώ θα βρείτε συγκεντρωμένα μερικά απ’ τα σπουδαιότερα αξιοθέατα, όπως το επιβλητικό νεο-γοτθικό Neue Rathaus (Νέο Δημαρχείο).

Το διάσημο ρολόι Glockenspiel του δημαρχείου συγκεντρώνει πλήθη επισκεπτών, που μαζεύονται τριγύρω για να παρακολουθήσουν 12λεπτα σόοου με πρωταγωνιστές τα πολύχρωμα αγαλματίδια του ρολογιού. Ένα ασανσέρ θα σας ανεβάσει επίσης 85 μ. στην κορυφή του κτιρίου για ν’ απολαύσετε το Μόναχο πανοραμικά!

Tip : Οι καμπάνες του Glockenspiel σημαίνουν την έναρξη των παραστάσεων καθημερινά στις 11 π.μ. & 12 μ.μ. – απ’ τον Μάρτη ως τον Οκτώβρη και στις 5 μ.μ.

Από τέλη Νοέμβρη, εδώ είναι το επίκεντρο της πολυδιαφημισμένης παραδοσιακής Χριστουγεννιάτικης Αγοράς του Μονάχου, όπου θα χαζέψετε χειροποίητα αντικείμενα και θα δοκιμάσετε βαυαρικές γεύσεις σε πραγματικά υπέροχη ατμόσφαιρα.

Άποψη της πλατείας Marienplatz φωτισμένης τα Χριστούγεννα - 15 προτάσεις κι αξιοθέατα που δεν πρέπει να χάσετε στο Μόναχο

Ταξιδέψτε νοερά με μια φωτογραφική ξενάγηση σε πόλεις της Γερμανίας και της Ευρώπης που στολίζονται υπέροχα τα Χριστούγεννα.

Ξενοδοχεία στο Μόναχο

2. Schloss Nymphenburg: στα χνάρια των Βαυαρών μοναρχών

Το Μόναχο δίνει άφθονες ευκαιρίες για κοντινές εκδρομές απ’ την πόλη. Δυτικά του κέντρου βρίσκεται το μπαρόκ παλάτι Schloss Nymphenburg, πρώην θερινή κατοικία των Βαυαρών μοναρχών. Mπορείτε να θαυμάσετε τις περίτεχνες τοιχογραφίες, την γκαλερί με τους πίνακες ντόπιων καλλονών και την Αίθουσα με τους Καθρέφτες, διακοσμημένη σε στυλ Ροκοκό, που πραγματικά κόβει την ανάσα. Απ’ τον Απρίλη ως τα μέσα Οκτώβρη μπορείτε να απολαύσετε και τους υπέροχους κήπους μέσα από μια γόνδολα που θα σας βολτάρει στο κεντρικό κανάλι!

Οι κήποι του Schloss Nymphenburg - ταξίδι στο Μόναχο

Διεύθυνση: Schloss Nymphenburg, Eingang 1, 80638 Μόναχο.
Ωρες λειτουργίας: Παλάτι Nymphenburg Απρ.-15 Οκτ. 9 π.μ.-6 μ.μ., 16 Οκτ.-Μάρ. 10 π.μ.-4 μ.μ. Τα μικρότερα παλάτια του πάρκου είναι κλειστά τον χειμώνα.
Τιμή: €6, μειωμ. €5 μόνο για το κυρίως παλάτι.

3. Αριστοκρατικές βόλτες στο Residenz

Λουσάτη αίθουσα στο μουσείο Residenz - ταξίδι στο Μόναχο

Το παλάτι στην καρδιά του Μονάχου αποτελεί ένα απ’ τα σπουδαιότερα μουσεία εσωτερικής διακόσμησης στην Ευρώπη. To Residenz αποτέλεσε το κέντρο της εξουσίας και κατοικία για τους εκάστοτε Βαυαρούς δούκες και βασιλιάδες απ’ το 1508 ως το 1918. Υπέστη μεγάλες καταστροφές κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, η πόλη όμως έδωσε τεράστιο βάρος στην ανακαίνιση των ιστορικών της μνημείων και σήμερα θα ανακαλύψετε εδώ εκπληκτικές συλλογές.

Μια περιπλάνηση στην εκθαμβωτική αίθουσα 66 μέτρων Antiquarium, την παλαιότερη ανάμεσα σε 130 δωμάτια γεμάτα πορσελάνες, ασημικά και, φυσικά, χρυσό θα σας πείσει.

Μετρό: S-Bahn Marienplatz, U-Bahn Marienplatz & Odeonsplatz.
Ώρες λειτουργίας: Απρ.-15 Οκτ. 9 π.μ.-6 μ.μ., 16 Οκτ.-Μάρ. 10 π.μ.-5 μ.μ.
Τιμή: €7, μειωμ. €6.

4. Για ηλιοθεραπεία και… σέρφινγκ στον Englischer Garten

Englischer Garten - τι να δείτε και να κάνετε στο Μόναχο

Για έναν απ’ τους μεγαλύτερους αστικούς κήπους παγκοσμίως δεν έχετε παρά να πάτε στο κέντρο του Μονάχου! Τις ηλιόλουστες ημέρες στον Englischer Garten (Αγγλικός Κήπος), τι να πρωτοκάνετε: “θαλάσσιο” ποδήλατο στη λίμνη Kleinhesseloher See. Να δροσιστείτε με μια μπύρα κάτω απ’ την 25μετρη ξύλινη παγόδα Chinesischer Turm. Ή να ξαπλώσετε στα γρασίδια γύρω απ’ τον ελληνικού τύπου ναό Monopteros; Να σας προειδοποιήσουμε, δε, ότι στο γειτονικό λιβάδι κρατά καλά η παράδοση του… γυμνισμού!

Το πιο ιδιαίτερο αξιοθέατο απ’ όλα, πάντως, βρίσκεται στον παραπόταμο Eisbach, στο νότιο άκρο του πάρκου. Εκεί, χειμώνα καλοκαίρι (ακόμα και στα χιόνια!), έμπειροι σέρφερ προσπαθούν να δαμάσουν ένα τεχνητό κύμα ενός μέτρου.

5. Περιηγηθείτε στις εκθαμβωτικές εκκλησίες της Παλιάς Πόλης του Μονάχου

Πανοραμική θέα το Μονάχου

Τα χαρακτηριστικά κρεμμυδόσχημα καμπαναριά του γοτθικού καθεδρικού ναού Frauenkirche, του μεγαλύτερου του Μονάχου, πρωταγωνιστούν σε ουκ ολίγες ταξιδιωτικές φωτογραφίες. Oι δυο τρούλοι υψώνονται σε ύψος 99 μ. – και για να διατηρηθεί ο ιστορικός χαρακτήρας της πόλης, αυτό αποτελεί και το όριο δόμησης των κτιρίων της.

Άγαλμα στην κορυφή της εκκλησίας Frauenkirche - ταξίδι στο Μόναχο

Αξιοσημείωτος ναός είναι και η Kirche St. Peter (ο “Γέρο-Πέτρος”, όπως αποκαλούν χαϊδευτικά την παλαιότερη εκκλησία της πόλης οι ντόπιοι!). Αν καταφέρετε ν’ ανεβείτε τα σχεδόν 300 σκαλιά που οδηγούν στην κορυφή του θα ‘χετε την καλύτερη θέα στην πόλη. Ακόμα πιο θεαματικό, ίσως, είναι όμως το μπαρόκ μεγαλείο της κατά πολύ μικρότερης Asamkirche, που χαρακτηρίζεται από χρυστοστόλιστες λεπτομέρειες και πραγματικά αριστοτεχνικές τοιχογραφίες.

Θέλετε να συνδυάσετε το ταξίδι στο Μόναχο με μια επίσκεψη σε άλλες μητροπόλεις της Γερμανίας; Τσεκάρετε τους οδηγούς μας για το Βερολίνο, το Αμβούργο, τη Στουτγκάρδη και το Ντίσελντορφ.

6. Μαραθώνιος τέχνης στα μουσεία του Maxvorstadt

Τα πολύπλευρα μουσεία της πόλης αξίζουν ν’ αφήσετε λίγο χρόνο στην άκρη κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας στο Μόναχο. Η καλλιτεχνική γειτονιά Kunstareal αποτελεί ένα μόνο κομμάτι της κεντρικής συνοικίας Maxvorstadt, μια must στάση για τους φίλους της τέχνης. Απ’ την εξαιρετική Alte Pinakothek, που περιλαμβάνει πάνω από 700 ευρωπαϊκά αριστουργήματα, στη Neue Pinakothek και την Pinakothek der Moderne θα θαυμάσετε από ζωγραφική του μεσαίωνα μέχρι ντιζάιν του 21ου αιώνα.

Η Pinakothek der Moderne είναι απ' τα μουσεία που πρέπει να δείτε σ' ένα ταξίδι στο Μόναχο

To γειτονικό Brandhorst εντυπωσιάζει επίσης με την ευφάνταση αρχιτεκτονική του. Μη χάσετε, όπως και να ‘χει, τη Glyptothek (Γλυπτοθήκη), στην πανέμορφη πλατεία Königsplatz, όπου εκτίθεται και η μετόπη του Ναού της Αφαίας Αθηνάς της Αίγινας.

7. Δοκιμάστε λιγουρευτές γεύσεις στη Viktualienmarkt

Ζευγάρι κάνει ποδήλατο στην αγορά Viktualienmarkt - 15 προτάσεις για ένα ταξίδι στο Μόναχο

Η πολυσυλλεκτική υπαίθρια αγορά του Μονάχου βρίσκεται εδώ απ’ το 1807 και αποτελεί τόπο συγκέντρωσης για επισκέπτες, ντόπιους και σεφ, που έρχονται για ν’ αγοράσουν φρέσκα προϊόντα. Στους πεντακάθαρους και απίστευτα τακτοποιημένους πάγκους της Viktualienmarkt θα διαλέξετε από μια τεράστια επιλογή από τυριά, κρασιά και νοστιμότατες γερμανικές σπεσιαλιτέ – λουκάνικα, σούπες και γλυκίσματα να γλύφετε τα δάχτυλά σας.

Τουλάχιστον 600 θέσεις σας περιμένουν στον δημοφιλέστατο Biergarten (κήπο) της αγοράς, που διαθέτει άφθονα τραπεζάκια για να απολαύσετε το φαγητό σε υπέροχη ατμόσφαιρα.

8. Κάθε μέρα γιορτή στα Biergartens

Περιττό να σας πούμε ότι τα Biergartens, οι υπαίθριοι κήποι όπου θ’ απολαύσετε γερμανική μπίρα έχουν τεράστιο σουξέ όταν έχει καλοκαιρία στο Μόναχο. Θα βρείτε παντού κι από έναν! Η πιο διάσημη ζυθοποιία της πόλης είναι το Hofbräuhaus, που χρονολογείται απ’ τον 16ο αιώνα, κι όταν πιάσουν οι ψύχρες θα περάσετε απ’ τον κήπο στο φασαριόζικο εσωτερικό όπου θα μοιραστείτε, κατά τη σπουδαία βαυαρική παράδοση, τα κοινά τραπέζια με άλλους ευδιάθετους θαμώνες.

Φίλοι τουγκρίζουν ποτήρια με μπίρα

Συνοδεύστε την μπύρα με ένα τυπικό ψωμάκι Brezn και Wurst (λουκάνικο) ανάμεσα σε πληθώρα ντόπιων πιάτων για μια αυθεντική βαυαρική εμπειρία.

Διεύθυνση: Hofbräuhaus München, Platzl 9, 80331 Μόναχο.
Ώρες λειτουργίας: 9 π.μ.-12 μεσάν.

Επιβάλλεται μια μπίρα στο Hofbräuhaus σ' ένα ταξίδι στο Μόναχο

Κάθε χρόνο λαμβάνει χώρα, φυσικά, και το ξακουστό Oktoberfest – η μεγαλύτερη γιορτή μπίρας στον κόσμο. Μόνο το 2017 καταναλώθηκαν 7.5 εκ. λίτρα!

9. Επισκεφτείτε την Allianz Arena, το στάδιο που αλλάζει χρώμα

Η Allianz Arena είναι απ' τα τοπ αξιοθέατα στο Μόναχο της Βαυαρίας

Ώς έδρα της Μπάγερν Μονάχου, η Allianz Arena αποτελεί τόπο προσκυνήματος για τους οπαδούς. Το 75 χιλ. θέσεων πρωτοποριακό αυτό στάδιο, που άνοιξε το 2005, αποτελεί όμως ένα απ’ τα δημοφιλέστερα αξιοθέατα της βαυαρικής πρωτεύουσας για το εξωτερικό του, που αποτελείται από 2,874 ρομβοϊδή φουσκωτά πάνελ που αλλάζουν χρώμα ανάλογα με την ομάδα που παίζει.

10. Περάστε μια μεγαλειώδη βραδιά στην Όπερα του Μονάχου

Mια βραδιά στo σπίτι της Βαυαρικής Κρατικής Όπερας, Ορχήστρας και Μπαλέτου, το ιστορικό Nationaltheater του Μονάχου, θα σας δώσει την ευκαιρία όχι μόνο να θαυμάσετε από πρώτο χέρι μία απ’ τις πιο λουσάτες αίθουσες της Ευρώπης, αλλά και μία απ’ τις παγκοσμίου φήμης παραγωγές της ομάδας, που ιδρύθηκε το 1653. Σε κάποιες όπερες προβάλλονται και αγγλικοί υπέρτιτλοι – φροντίστε όμως πάντα να κάνετε τις κρατήσεις σας εγκαίρως!

Διεύθυνση: Max-Joseph-Platz 2, 80539, Μόναχο.

Στο αντίπαλο άκρο, μια επίσκεψη στο μοντέρνο Gasteig, έδρα της Φιλαρμονικής, θα σας αποζημιώσει με μουσικά και άλλα events σ’ ένα εντυπωσιακό σκηνικό κοντά στο ποτάμι.

Διεύθυνση: Rosenheimer Str. 5, 81667, Μόναχο.

11. Κάντε βόλτες ολυμπιακών διαστάσεων

Το Ολυμπιακό Πάρκο από ψηλά - τι να δείτε και να κάνετε στο Μόναχο

Το Ολυμπιακό Πάρκο χτίστηκε με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1972 και παραμένει σήμερα απ’ τα κορυφαία αξιοθέατα του Μονάχου. Απ’ τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα είναι ο πύργος Olympiaturm, απ’ όπου θα θαυμάσετε τη θέα απ’ τα 190 μέτρα. Παράλληλα, ,πορείτε να πάτε για φαγητό στο περιστρεφόμενο εστιατόριο που υψώνεται χαμηλότερα, στα 181 μ. Αν δεν σας φέρει εδώ κάποια εκδήλωση ή φεστιβάλ, θα βρείτε υπέροχα γρασίδια για χαλάρωση. Και, φυσικά, έναν Biergarten με υπέροχη θέα στην Ολυμπιακή Λίμνη.

Ο Ολυμπιακός Πύργος στο Μόναχο

12. Εκδρομή σαν παραμύθι στο Neuschwanstein

Το παραμυθένιο κάστρο Neuschwanstein είναι απαραίτητη στάση σ' ένα ταξίδι στο Μόναχο

Δεν είναι τυχαίο που το Schloss Neuschwanstein ενέπνευσε το Κάστρο της Ωραίας Κοιμωμένης στην Disneyland. Η παραμυθένια ομορφιά του κάστρου του 19ου αιώνα έλκει εκατομμύρια επισκέπτες απ’ όλο τον κόσμο. Το γύρω τοπίο είναι εξίσου μαγευτικό, μια και στέκει στην κορυφή ενός λόφου πάνω απ’ την καταπράσινη κοιλάδα Hohenschwangau. Μια και το μνημειώδες αυτό αξιοθέατο βρίσκεται εκτός Μονάχου, ιδανικά νοικιάστε αυτοκίνητο και πάρτε τη “Ρομαντική Οδό” μέσα από τις βαυαρικές κοιλάδες των Άλπεων. Εναλλακτικά, υπάρχει πάντα και το τρένο.

Tip: Καλύτερα να δώσετε κάτι παραπάνω και ν’ αγοράσετε τα εισιτήρια σας online μια μέρα πριν. Θ’ αποφύγετε τις ουρές και θα είστε στην ώρα σας για την περιήγηση των 12.30 μ.μ.

13. Ένας κόσμος γεμάτος BMW

Πίσω απ’ την ασημένια διαστημική του πρόσοψη το Μουσείο της BMW, σε μια εκτενή έκταση στα ανατολικά του Ολυμπιακού Πάρκου, εκθέτει μερικά απ’ τα αστραφτερότερα μοντέλα της μάρκας. Το θέαμα συνεχίζεται με περιοδικές και μόνιμες εκθέσεις στον διπλανό εκθεσιακό χώρο BMW Welt, αλλά και το εργοστάσιο της εταιρείας, κατά την περιήγηση στο οποίο θα μάθετε ακριβώς πώς παράγονται περίπου 950 οχήματα την ημέρα – απ’ τον σκελετό στη βαφή. Μόνο κλείστε εγκαίρως, μια και το τουρ είναι ιδιαίτερα δημοφιλές και οι θέσεις είναι πάντα περιορισμένες!

To Μουσείο BMW είναι απ' τα τοπ αξιοθέατα στο Μόναχο

Ώρες λειτουργίας: Μουσείο BMW Τρ.-Κυρ. 9 π.μ.-6 μ.μ. BMW Welt Δευτ.-Σάβ. 7.30 π.μ.-12 μεσάν., Κυρ. 9 π.μ.-12 μεσάν.
Τιμή: Μουσείο €10, μειωμ. €7. Η επίσκεψη στο BMW Welt είναι δωρεάν.

14. Ανακαλύψτε τα μυστικά της τεχνολογίας στο Deutsches Museum

Το Γερμανικό Μουσείο είναι το μεγαλύτερο μουσείο επισήμης και τεχνολογίας στον κόσμο, και φυσικά ένα απ’ τα σπουδαιότερα αξιοθέατα του Μονάχου. Γεγονός που σημαίνει ότι χρειάζεστε τουλάχιστον λίγες ώρες για να το εξερευνήσετε. Χτισμένο πάνω σ’ ένα νησάκι στον ποταμό Ίσαρ, το μουσείο είναι φιλικό προς όλες τις ηλικίες και η συλλογή του περιλαμβάνει από ιστιοφόρα μέχρι το πρώτο τρένο στο μετρό του Μονάχου και μια τεράστια κιθάρα όπου μπορούν να μπούν μέσα και να παίξουν τα παιδιά.

Βόλτες και παιχνίδι δίπλα στο ποτάμι

Διεύθυνση: Museumsinsel 1, 80538, Μόναχο.
Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 9 π.μ.-7 μ.μ.
Τιμή: €11, μειωμ. €4, οικογ. €23.

Tip: Συνδυάστε την επίσκεψή σας με μια βουτιά στις ονειρικές Αρτ Νουβό πισίνες Muller’sches Volksbad, στο κτίριο ακριβώς απέναντι στις όχθες του ποταμού. Χτίστηκαν το 1901 κι είναι απ’ τις ομορφότερες της Ευρώπης!

15. Μαθήματα ιστορίας στο μνημείο του Dachau

Δεν υπάρχει εύκολος τρόπος να προσγειωθεί κανείς στην σκληρή πραγματικότητα της ναζιστικής Γερμανίας, που ξαναζωντανεύει στο πρώην Στρατόπεδο Συγκέντρωσης του Νταχάου. Θα το βρείτε στη γειτονική πόλη του Dachau. H περιήγηση σε κτίρια του χώρου όπως τα κρεματόρια παίρνει 3-4 ώρες, κι αν συνεχίσετε στην πόλη υπολογίστε ακόμα δύο. Περίπου 16 χλμ. βορειοδυτικά του Μονάχου, το μνημείο είναι εύκολα προσβάσιμο με τρένο απ’ το κέντρο και έχει ελεύθερη είσοδο.

Ώρες λειτουργίας: 9 π.μ.-5 μ.μ.

Οι πολύχρωμες σκεπές του Μονάχου από ψηλά - ταξίδι στο Μόναχο

Ταξίδι στο Μόναχο: Τα 15 καλύτερα αξιοθέατα και σημεία ενδιαφέροντος με μια ματιά

1. Δώστε ραντεβού με την ιστορία στη Marienplatz
2. Schloss Nymphenburg: στα χνάρια των Βαυαρών μοναρχών
3. Αριστοκρατικές βόλτες στο Residenz
4. Για ηλιοθεραπεία και… σέρφινγκ στον Englischer Garten
5. Περιηγηθείτε στις εκθαμβωτικές εκκλησίες της Παλιάς Πόλης
6. Μαραθώνιος τέχνης στα μουσεία του Maxvorstadt
7. Δοκιμάστε λιγουρευτές γεύσεις στη Viktualienmarkt
8. Κάθε μέρα γιορτή στα Biergartens
9. Επισκεφτείτε την Allianz Arena, το στάδιο που αλλάζει χρώμα
10. Περάστε μια μεγαλειώδη βραδιά στην όπερα
11. Κάντε βόλτες ολυμπιακών διαστάσεων
12. Εκδρομή σαν παραμύθι στο Neuschwanstein
13. Ένας κόσμος γεμάτος BMW
14. Ανακαλύψτε τα μυστικά της τεχνολογίας στο Deutsches Museum
15. Μαθήματα ιστορίας στο μνημείο του Dachau

πηγή-travelstyle & skyscanner

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *