Μπρατισλάβα-Tα μέρη που δεν πρέπει να χάσετε στην όμορφη πρωτεύουσα της Σλοβακίας

21 Οκτωβρίου 2021
Μη κατηγοριοποιημένο

Ταξίδι από το Diplomat Travel στη Μπρατισλάβα

Οργανώσετε το ταξίδι σας με το έμπειρο προσωπικό του Diplomat travel, το ταξιδιωτικό μας γραφείο με 30 χρόνια εμπειρίας στο χώρο των ταξιδιών θα σας καθοδηγήσει σε ότι χρειαστείτε! 

Για περισσότερες πληροφορίες και μοναδικά πακέτα προσφορών για την Μπρατισλάβαμπορείτε να επισκεφθείτε το site μας. https://www.diplomattravel.gr/ , τηλεφωνικώς στο : 210 6517509 ή μέσω email στο : [email protected]
Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.  https://www.diplomattravel.gr/


Η Μπρατισλάβα αποτελεί την πρωτεύουσα της Σλοβακίας. Η Μπρατισλάβα βρίσκεται σε κομβικό σημείο καθώς απέχει ελάχιστα από χώρες όπως η Αυστρία, η Ουγγαρία αλλά και η Τσεχία. Οι περισσότεροι την επισκέπτονται σαν μονοήμερη εκδρομή από την Βιέννη καθώς απέχει μόνο 1 ώρα και με αυτόν τον τρόπο μπορούν να δουν δυο πρωτεύουσες χωρών μέσα σε λίγες ημέρες. Η Μπρατισλάβα είναι μια μικρή πόλη για αυτό αποτελεί εξαιρετική επιλογή για μονοήμερη εκδρομή. Αρκετοί ήταν, βέβαια, εκείνοι που επέλεγαν να ταξιδέψουν απευθείας από την χώρα μας στην Μπρατισλάβα καθώς για πολλά χρόνια το εισιτήριο για Μπρατισλάβα ήταν αρκετά πιο οικονομικό σε σχέση με εκείνο της Βιέννης.

Καμίλ Μπρατισλάβα
Καμίλ

ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Το αεροδρόμιο Letisko της Μπρατισλάβα βρίσκεται περίπου 9 χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της πόλης. Με αστικό θα μπορέσετε σε 20-30 λεπτά να πάτε από το αεροδρόμιο στον τερματικό σταθμό Hlavna stanica (κεντρικός σταθμός τρένων της Μπρατισλάβα) και από εκεί μπορείτε να πάρετε άλλο αστικό ή τραμ (η Μπρατισλάβα δεν έχει μετρό) για να πάτε στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας της Σλοβακίας.

Για όσους επιθυμούν να κάνουν μονοήμερη εκδρομή από Βιέννη προς Μπρατισλάβα είτε να πάνε από Μπρατισλάβα προς Βιέννη να τονίσω πως υπάρχει η δυνατότητα του λεωφορείου (αποτελεί την πιο οικονομική επιλογή) ενώ υπάρχουν και τρένα που σας μεταφέρουν μέσα σε 1 ώρα. Τρένο από την Βιέννη θα πάρετε από τον κεντρικό σταθμό (Wien Hauptbahnhof). Το κόστος του τρένου είναι πιο υψηλό σε σχέση με του λεωφορείου (κοντά στα 11 ευρώ η μονή διαδρομή). Με το τρένο θα κάνετε 1 ώρα και 6 λεπτά. Η καλύτερη επιλογή, όμως, κατά τη γνώμη μου, είναι να κάνετε αυτό το ταξίδι (Βιέννη-Μπρατισλάβα ή το ανάποδο) με το λεωφορείο της Flixbus. Το κόστος για αυτό το ταξίδι ξεκινάει από 5,5 ευρώ (μονή διαδρομή) και η διάρκεια του ταξιδιού είναι 1 ώρα. Το λεωφορείο θα σας αφήσει στην στάση MOST SNP στην Μπρατισλάβα (λίγο πριν την γέφυρα για το UFO).

Bratislava - Michael's Gate Photograph by Alexander Voss

Πύλη μιχαήλ

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Όπως είπα και πιο πάνω, η Μπρατισλάβα είναι μια μικρή πόλη και μπορείτε να την γυρίσετε εύκολα μέσα σε 1 ημέρα. Παρόλα αυτά έχει αρκετά να δείτε καθώς τα περισσότερα αξιοθέατά της βρίσκονται στην παλιά πόλη, η οποία ξεκινάει από την Πύλη του Μιχαήλ. Εκτός, όμως, από την παλιά πόλη (όπου θα βρείτε το δημαρχείο, την πλατεία του Αρχιεπισκόπου, γραφικά στενά, διάφορα αγαλματάκια όπως ο Καμίλ κλπ) όμορφα αξιοθέατα υπάρχουν και γύρω από την παλιά πόλη, όπως είναι για παράδειγμα το Προεδρικό μέγαρο (που είναι λίγο πριν την Πύλη του Μιχαήλ), η περίεργη αλλά πανέμορφη μπλε εκκλησία, το κάστρο της Μπρατισλάβα καθώς επίσης και το διάσημο UFO (όπου εκεί θα βρείτε ένα εστιατόριο/καφέ με υπέροχη θέα). Παρόλα αυτά, για όσους επιθυμούν να καθίσουν περισσότερες από 1 ημέρες, τότε μπορούν να επισκεφτούν μερικά αξιοθέατα που βρίσκονται λίγο πιο έξω όπως είναι για παράδειγμα το κάστρο Ντεβίν, το Dinopark Zoo κλπ.

Παλιά Πόλη της Μπρατισλάβα
Στην Παλιά Πόλη της Μπρατισλάβα θα βρείτε τα περισσότερα ιστορικά κτίρια της πόλης, μαζί με πολλούς μεσαιωνικούς πύργους και μεγαλοπρεπή κτίρια του 20ού αιώνα.

DoDo - Σλοβακία - Travelen

Το πέτρινο Παλιό Δημαρχείο της πόλης, ένα σύμπλεγμα 3 κτιρίων του 14ου και 15ου αιώνα που σήμερα στεγάζει το μουσείο της πόλης, στέκεται μεγαλοπρεπές ανάμεσα στην κεντρική πλατεία Hlavné námestie και την πλατεία Primaciálne με το μεγαλοπρεπές παλάτι.

Καθεδρικός του Αγίου Μαρτίνου

Ο γοτθικός Καθεδρικός του Αγίου Μαρτίνου, καθαγιάστηκε και άνοιξε επίσημα το 1452 όμως χρειάστηκαν άλλοι δύο αιώνες για να ολοκληρωθεί η κατασκευή του.
St. Martin's Cathedral – slovakia.com

Από το 1563 και μετά χρησιμοποιήθηκε ως σημείο για την στέψη 11 βασιλιάδων της Ουγγαρίας και επίσης έχει στεγάσει την πρεμιέρα του έργου του Μπετόβεν, Missa Solemnis. Ο πύργος του καθεδρικού έχει 85 μέτρα ύψος και ήταν αρχικά μέρος της μεσαιωνικής οχύρωσης. Στην κορυφή του πύργου βρίσκεται μια μεγάλη χρυσή κορώνα, 300 κιλών, που τοποθετήθηκε το 1847 για να θυμίζει τη σημαντικότητα του καθεδρικού και το γεγονός ότι έχουν γίνει στέψεις βασιλιάδων σε αυτόν.

Κάστρο της Μπρατισλάβα
Υπάρχουν πολλά αξιοθέατα στην περιοχή του κάστρου αλλά σίγουρα το κυρίως αξιοθέατο είναι αυτό καθεαυτό το Κάστρο της Μπρατισλάβα.

Flixbus: Fahrten zwischen Wien und Bratislava den ganzen Sommer für  unglaubliche 1€ - Urlaubstracker.at

Θα βρείτε θετικό το γεγονός ότι μπορείτε να κινηθείτε ελεύθερα σε ένα μεγάλο χώρο του κτιρίου, στους κήπους και σε απλά ή εκθεματικά δωμάτια και να θαυμάσετε την υπέροχη θέα από τα πολλά παράθυρα του κάστρου.

Νέα Γέφυρα
SNP Bridge Bratislava • Tourist Attraction Bratislava

Η Νέα Γέφυρα (Most SNP) διασχίζει τον ποταμό Δούναβη και ενώνει την Παλιά Πόλη με τα νότια προάστια της Βουδαπέστης, την περιοχή Petržalka. Είναι μια καλωδιακή γέφυρα με μήκος 430.8 μέτρα και πλάτος 21 μέτρα. Το πραγματικά όμως εντυπωσιακό χαρακτηριστικό της γέφυρας είναι ένα ιπτάμενο πιάτο που στέκεται στον πύργο της μιας πλευράς. Στο πιάτο αυτό στεγάζετε ένα restaurant που ονομάζετε UFO και προσφέρει την δυνατότητα να απολαύσετε ένα ονειρικό γεύμα με θέα την πόλη.

Κάστρο Ντεβίν

Το εντυπωσιακό Κάστρο Ντεβίν, βρίσκεται σε στρατηγική θέση σε έναν απότομο βράχο, με υψόμετρο 212 μέτρα, στη συμβολή των ποταμών του Δούναβη και Μοράβα.
Devín Castle | Places | Visit Bratislava

Ο εκάστοτε κατακτητής του κάστρου είχε την δυνατότητα να ελέγχει έναν σημαντικό εμπορικό κόμβο κατά μήκος του Δούναβη. Κατά συνέπεια στο σημείο του κάστρου οι άνθρωποι εγκαταστάθηκαν κατά την νεολιθική εποχή και οχυρώθηκε κατά την εποχή του χαλκού και του σιδήρου.

Εθνικό Θέατρο Σλοβακίας

Slovak National Theatre (Slovenské Národné Divadlo) Bratislava Tickets &  Tours - Book Now

Το Εθνικό Θέατρο της Σλοβακίας περιλαμβάνει: το παλιό επαγγελματικό θέατρο που αποτελείται από την όπερα, το μπαλέτο και το δράμα. Το νέο-αναγεννησιακό θέατρο που βρίσκεται στην παλιά πόλη και το μεγάλο μοντέρνο θέατρο που βρίσκεται κοντά στον ποταμό Δούναβη και άνοιξε των Απρίλιο του 2007.
Εθνικό Μουσείο Σλοβακίας

Slovak National Museum - Slovakia.travel

Το κεντρικό κτίριο του Εθνικού Μουσείου της Σλοβακίας είναι στην Μπρατισλάβα, όμως το μουσείο διαθέτει 18 εξειδικευμένα μουσεία, τα περισσότερα έξω από την πόλη.

Δασικό Πάρκο της Μπρατισλάβα

Escaping the city. - Review of Bratislava Forest Park, Bratislava, Slovakia  - Tripadvisor

Το Δασικό Πάρκο της Μπρατισλάβα βρίσκεται στα πόδια των μικρών Καρπαθίων και καλύπτει μια περιοχή 27.3 τετραγωνικών χιομέτρων, με το 96% της επιφάνειας να καλύπτετε από πυκνό δάσος και το υπόλοιπο από λιβάδια, νερά και κατασκευές.

Μπλε Εκκλησία της Αγίας Ελισάβετ

Η Εκκλησία της Αγίας Ελισάβετ, όπως είναι το επίσημο όνομα της, είναι μια Ουγγρική σχισματική Καθολική εκκλησία που βρίσκεται στο ανατολικό άκρο του κέντρου της Μπρατισλάβα.
Modrý kostolík - Fotografia - Fotogaléria | ePhoto.sk - foto, fotografie, fotoaparáty

Είναι αφιερωμένη στην Ελισάβετ της Ουγγαρίας, κόρη του Ανδρέα Β΄, βασιλιά της Ουγγαρίας μεταξύ 1205 με 1235. Η εκκλησία ονομάζεται ανεπισήμως “Μικρή Μπλε Εκκλησία” εξαιτίας του χρώματος της πρόσοψης, των μωσαϊκών και της μπλε-γυάλινης οροφής.

Μνημείο «Σλαβίν»

Slavin - Bratislava - Arrivalguides.com

Το Σλαβίν είναι ένα μνημείο που είναι κατασκευασμένο στο σημείο που ήταν ένα μεγάλο στρατιωτικό νεκροταφείο με τα πτώματα των χιλιάδων Ρώσων στρατιωτών που πέσανε κατά την διάρκεια της εκστρατείας για την απελευθέρωση της πόλης από τα στρατεύματα των Ναζί (Απρίλιος του 1945).


taxidologio.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *