Μιλάνο: ταξίδι στην πρωτεύουσα της μόδας!

17 Ιανουαρίου 2022
Μη κατηγοριοποιημένο

Για περισσότερες πληροφορίες και μοναδικά πακέτα προσφορών για το Μιλάνο μπορείτε να επισκεφθείτε το site μας. https://www.diplomattravel.gr/ , τηλεφωνικώς στο : 210 6517509 ή μέσω email στο : [email protected]
Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.  https://www.diplomattravel.gr/


Το Μιλάνο είναι ένας προορισμός που είναι συνδεδεμένος με τη μόδα, λόγω των πολλών διάσημων ιταλικών οίκων μόδας που φιλοξενεί. Ωστόσο, πέρα από ψώνια, το Μιλάνο προσφέρει πολλά όμορφα και ιστορικά αξιοθέατα, μαζί με μια συναρπαστική κουζίνα.

Η πρόσβαση στο Μιλάνο είναι πλέον πολύ εύκολη και οικονομική μέσω του κοντινού αεροδρομίου του Μπέργκαμο, που συχνά εντοπίζουμε πτήσεις με μόλις 20€ με επιστροφή, από Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Τα αξιοθέατα του Μιλάνο
Καθεδρικός Ναός Duomo
O Duomo το πιο δημοφιλή και επιβλητικό αξιοθέατο του Μιλάνο κι όχι αδίκως. Είναι η μεγαλύτερη εκκλησία της Ιταλίας, αφού η Βασιλική του Αγίου Πέτρου ανήκει στο κρατίδιο του Βατικανού, και η τρίτη μεγαλύτερη εκκλησία του κόσμου!
© beasty, unsplash.com

Πρόκειται για το πιο δημοφιλή και επιβλητικό αξιοθέατο του Μιλάνο κι όχι αδίκως. Είναι η μεγαλύτερη εκκλησία της Ιταλίας, αφού η Βασιλική του Αγίου Πέτρου ανήκει στο κρατίδιο του Βατικανού, και η τρίτη μεγαλύτερη εκκλησία του κόσμου! Χρειάστηκαν 6 αιώνες για να πάρει τη σημερινή της μορφή και είναι αφιερωμένη στη γέννηση της Θεοτόκου.

Μπορείτε να επισκεφθείτε το εσωτερικό του ναού, αλλά πρέπει να κλείσετε τα εισιτήριά σας online. Tο κόστος εξαρτάται από τον τύπο εισιτηρίου που θα κλείσετε. Οι ώρες λειτουργίας του είναι από τις 09.00 έως τις 19.00.

Galleria Vittorio Emanuele II
Η Galleria Vittorio Emanuele II είναι η το πιο γνωστό εμπορικό κέντρο του Μιλάνο. Φιλοξενεί κυρίως πολυτελή καταστήματα ένδυσης και βρίσκεται κοντά στον Duomo
©Jordan Pulmano, unsplash.com

Είναι το πιο γνωστό εμπορικό κέντρο του Μιλάνο. Φιλοξενεί κυρίως πολυτελή καταστήματα ένδυσης και βρίσκεται κοντά στον Duomo. Ακόμα κι αν δεν έχετε διάθεση ή οικονομική άνεση για ψώνια, αξίζει να επισκεφτείτε αυτήν την κλειστή αγορά για να απολαύσετε έναν espresso και να θαυμάσετε την γυάλινη οροφή του, σήμα κατατεθέν της.

Όπερα/Σκάλα του Μιλάνο
Όπερα Σκάλα του Μιλάνο
© pinterest.com

Πρόκειται για την πιο φημισμένη όπερα της Ιταλίας και μία από τις πιο διάσημες του κόσμου. Είτε είστε φίλος της τέχνης είτε όχι, μια επίσκεψη στο εσωτερικό της επιβάλλεται! Μπορείτε να κλείσετε τα εισιτήριά σας online, ενώ αν είστε τυχεροί μπορείτε να παρακολουθήσετε κάποια παράσταση, αδιαμφισβήτητα μια εμπειρία ζωής!

Ο Μυστικός Δείπνος
εσωτερικό της εκκλησίας Santa Maria delle Grazie
© pinterest.com

Ο Μυστικός Δείπνος είναι τοιχογραφία του 15ου αιώνα, δημιούργημα του Leonardo Da Vinci, κι αποτελεί ένα από τα πιο διάσημα έργα τέχνης. Βρίσκεται στην τραπεζαρία της εκκλησίας Santa Maria delle Grazie. Προμηθευτείτε online τα εισιτήριά σας το συντομότερο, γιατί γίνονται ανάρπαστα.

Navigli
Η περιοχή Navigli φιλοξενεί τα παλαιότερα τεχνικά κανάλια της Ευρώπης, που κατασκευάστηκαν για να συνδέεται το Μιλάνο με λίμνες της περιοχές, αλλά και για την μεταφορά προϊόντων.
© Szymon Fischer, unsplash.com

Γνωρίζατε ότι το Μιλάνο διαθέτει επίσης κανάλια; Η περιοχή Navigli φιλοξενεί τα παλαιότερα τεχνικά κανάλια της Ευρώπης, που κατασκευάστηκαν για να συνδέεται το Μιλάνο με λίμνες της περιοχές, αλλά και για την μεταφορά προϊόντων. Μπορείτε μάλιστα να κάνετε μια μικρή κρουαζιέρα, ώστε να θαυμάσετε με τον καλύτερο τρόπο την περιοχή Navigli.

Στην περιοχή, και πιο συγκεκριμένα στον δρόμο Corso di Porta Ticinese, θα βρείτε πλήθος από καφέ, μπαρ και εστιατόρια.

Arco Della Pace
© Michael Baccin, unsplash.com

Η αψίδα αυτή είναι αφιερωμένη στις νίκες του Ναπολέων. Η νεοκλασσική του όψη είναι τουλάχιστον εντυπωσιακή και μπορεί να συνδυαστεί με μια επίσκεψη στο πάρκο Sempione, που φιλοξενεί το ενυδρείο του Μιλάνο, τον πύργο Branca και το διάσημο κάστρο Sforza.

Κάστρο Sforza
Το κάστρο Sforza είναι ένα πολύ μεγάλο κάστρο κατασκευασμένο από κόκκινα τούβλα που του προσδίδουν μια ιδιαίτερη και ξεχωριστή ομορφιά
© Dimitris Vetsikas, unsplash.com

Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο κάστρο, κατασκευασμένο από κόκκινα τούβλα που του προσδίδουν μια ιδιαίτερη και ξεχωριστή ομορφιά. Κατασκευάστηκε τον 14ο αιώνα, αλλά από τότε έχει αλλάξει πολλές όψεις και χρήσεις. Τη σημερινή του μορφή πήρε μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν και προκλήθηκαν ζημιές από το βομβαρδισμό των Συμμάχων.

Η είσοδος στο κάστρο Sforza είναι δωρεάν, αλλά δεν ισχύει το ίδιο και για τα μουσεία που φιλοξενεί.

Stadio Giuseppe Meazza (San Siro)
San Siro το γήπεδο της Μίλαν και της Ίντερ
© Clemens Teichmann, pixabay.com

Οι φίλοι του ποδοσφαίρου δεν γίνεται να μην επισκεφτούν το μεγαλύτερο γήπεδο της Ευρώπης, έδρα της Ίντερ και της Μίλαν. Μπορείτε να κάνετε εσωτερική ξενάγηση κι αν είστε τυχεροί να παρακολουθήσετε και κάποιον αγώνα. Είναι εύκολα προσβάσιμο με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, όπως το μέτρο και το τραμ.

Bosco Verticale
To Bosco Verticale βρίσκεται κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό του Μιλάνο και αντιπροσωπεύει την μοντέρνα οπτική συνδυασμένη με το σεβασμό στο περιβάλλον και την αρμονική συμβίωση του ανθρώπου με τη φύση, ακόμα και εντός των πόλεων.
© Daniel Sessler, unsplash.com

Bosco Verticale σημαίνει στα ιταλικά κάθετα δάση. Πρόκειται για δύο εντυπωσιακούς πανύψηλους πύργους (80 και 112 μέτρα αντίστοιχα), κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό του Μιλάνο, που φιλοξενούν περισσότερα από 900 δέντρα.

Εγκαινιάστηκε μόλις το 2014, αποτελώντας πρότυπο μιας νέας αρχιτεκτονικής σύγχρονων κτιρίων, που αντιπροσωπεύει την μοντέρνα οπτική συνδυασμένη με το σεβασμό στο περιβάλλον και την αρμονική συμβίωση του ανθρώπου με τη φύση, ακόμα και εντός των πόλεων.

Εκδρομή στη Λίμνη Κόμο
Varenna Λίμνη Κόμο Ιταλία
Varenna
© Karl Moran, unsplash.com

Με βάση το Μιλάνο, μπορείτε να επισκεφτείτε τη διάσημη λίμνη Κόμο και τα γραφικά χωριουδάκια γύρω από αυτήν. Βρίσκεται περίπου 1-1.5 ώρα μακριά και μπορείτε να μετακινηθείτε προς τα εκεί είτε με τρένο είτε με λεωφορείο είτε με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο, που κοστίζει πολύ λιγότερο από ότι ενδεχομένως νομίζετε. Μπορείτε ακόμα να διανυκτερεύσετε εκεί αντί για το Μιλάνο.

Τα must see του Κόμο είναι:

  • H Piazza Alessandro Volta όπου βρίσκονται πολλά μαγαζάκια, μπαρ, καφέ
  • Οι βίλλες ανοιχτές για το κοινό, όπως η Villa Saporiti και η Villa Ormo
  • O Καθεδρικός (Duomo) Ναός του Κόμο
  • Το Palazzo del Broletto
  • Η Piazza San Fedele
  • Η πανοραμική θέα του Κόμο από τον λόφο Brunate, όπου ανεβαίνετε με τελεφερίκ
Bellagio ημερήσια εκδρομή από Μιλάνο στην περιοχή του Κόμο
Bellagio
©julia solonina, unsplash.com

Το Μιλάνο είναι ένας προορισμός που συνδυάζει φινέτσα, ιστορία, τέχνη, καλό φαγητό και φυσικά διασκέδαση! Εκμεταλλευτείτε λοιπόν τα οικονομικά αεροπορικά εισιτήρια και εξερευνήστε το!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *