Μάλτα: Εξερευνήστε το σταυροδρόμι των πολιτισμών! Τα 15 καλύτερα μέρη για να επισκεφτείς

6 Δεκεμβρίου 2021
Μη κατηγοριοποιημένο

Ταξίδι από το Diplomat Travel στη Μάλτα

Για περισσότερες πληροφορίες και μοναδικά πακέτα προσφορών για την Μάλτα μπορείτε να επισκεφθείτε το site μας. https://www.diplomattravel.gr/ , τηλεφωνικώς στο : 210 6517509 ή μέσω email στο : [email protected]
Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.  https://www.diplomattravel.gr/

Κουρνιασμένη νότια της Σικελίας, η Μάλτα αποτελεί την μικρότερη σε έκταση και πληθυσμό χώρα της Ε.Ε., αλλά και μια από τις ασφαλέστερες και πιο χαρούμενες χώρες της Ευρώπης. Η Μάλτα αποτελείται από επτά νησιά εκ των οποίων μόνο τα τρία κατοικούνται: Η Μάλτα (μεγαλύτερη), το Γκόζο και το Κομίνο (4 κάτοικοι).

Η Μάλτα, με την μακρά της ιστορία, οφείλει το όνομά της στους αρχαίους Έλληνες, που την ονόμαζαν Μελίτα (από τη λέξη μέλι) και δεν έχει ξεκάθαρη πολιτισμική ταυτότητα, αλλά αποτελεί ένα πολιτισμικό κράμα των λαών που έχουν περάσει από πάνω της. Στους δρόμους της θα εντοπίσετε κατάλοιπα από την μακρά αραβική κυριαρχία (αρχιτεκτονική, γλώσσα –τα Μαλτέζικα μοιάζουν με τα αραβικά), απομεινάρια ρωμαϊκών κτισμάτων, το αποτύπωμα των Ιπποτών του Αγ. Ιωάννη, στους οποίους παραχωρήθηκε για προστασία από τους Οθωμανούς, επιρροές από το Αλγέρι και τις βόρειο-αφρικανικές χώρες, πινελιές από τους Γάλλους κατακτητές και τη Βρετανική κυριαρχία (κόκκινοι τηλεφωνικοί θάλαμοι, οδήγηση από τα δεξιά και αγγλικού τύπου πρίζες), αλλά και έντονες επιρροές, κυρίως στο φαγητό, από την γειτονική Σικελία.

Η πρωτεύουσα της χώρα, η Βαλέτα (Valletta), είναι η πρώτη ευρωπαϊκή πόλη που χτίστηκε βάσει σχεδίου (16ος αιώνας), ενώ αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Μπαίνοντας στην πόλη από την Νέα Πύλη της, που θυμίζει γέφυρα, θα συναντήσετε στα δεξιά το Κτίριο του Κοινοβουλίου με την σύγχρονη, ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του και τον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης, τον Republic Street, στον οποίο θα βρείτε πολλά από τα αξιοθέατα της πόλης, αλλά και καφέ, ζαχαροπλαστεία, εστιατόρια και μαγαζιά με σουβενίρ.  Φεύγοντας από τον κεντρικό δρόμο περιπλανηθείτε στα στενά, κομψά σοκάκια της που μοιάζουν βγαλμένα από άλλη εποχή και θαυμάστε τα περίφημα κλειστά μπαλκόνια της Μαλτέζικης αρχιτεκτονικής.

15 καλύτερα μέρη για επίσκεψη στη Μάλτα

Αυτό το μικρό αρχιπέλαγος έχει τόσο πολλή ποικιλία, δεν θα πιστέψετε πως καταφέρνουν να τα συμπιέσουν όλα. Τόσοι πολλοί πολιτισμοί έχουν μιγάσει και επηρεάζουν ο ένας τον άλλον για γενιές που θα πιεστείτε σκληρά για να περιπλανηθείτε τίποτα εδώ. Για παράδειγμα, τα μαλτέζικα τρόφιμα είναι ένας συνδυασμός της Μέσης Ανατολής και της Σικελίας. Ένα άλλο πράγμα που αναμιγνύει καλά εδώ είναι η σύγχρονη ζωή με την προϊστορική. Όλες οι σύγχρονες ανέσεις που μπορείτε να ζητήσετε, συν παντού που βλέπετε υπάρχουν μικροί θύλακες όπου θα νομίζετε ότι έχετε επιστρέψει εγκαίρως. Αν και το πιο διάσημο περιουσιακό στοιχείο είναι η πανέμορφη καταγάλανη θάλασσα. Ελάτε για τις κόκκινες-χρυσές παραλίες, τους ασβεστολιθικούς βράχους, τους προστατευμένους κόλπους και κάθε φανταστικό ιστιοφόρο και ξεχάστε τα πάντα. Εδώ είναι το καλύτερα μέρη για επίσκεψη στη Μάλτα!

1. Βαλέτα

Βαλέτα - Βικιπαίδεια

Η Βαλέτα είναι η πρωτεύουσα της Μάλτας χάρη στη διάσημη ήττα των Οθωμανών Τούρκων κατά τη Μεγάλη Πολιορκία του 1565. Χτισμένη σε μια χερσόνησο στο ανατολικό τμήμα της χώρας, με πληθυσμό περίπου 6000, ολόκληρη η πόλη αναγνωρίζεται ως παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO Ιστοσελίδα. Βρίσκεται στην κορυφή του όρους Sceberras και έχει υπέροχα παραδείγματα μπαρόκ αρχιτεκτονικής που χρονολογείται από τον 16ο αιώνα. Η εξέχουσα θέση αυτών είναι ο καθεδρικός ναός του Αγίου Ιωάννη και άλλα μεσογειακά και προμαχώνα, τα οποία κατασκευάστηκαν από τους Ιππότες του Αγίου Ιωάννη. Η Βαλέτα είναι η μεγαλύτερη πόλη λιμανιού στη Μάλτα και από τους Άνω και Κάτω Κήπους Barrakka Gardens θα έχετε απίστευτη θέα στο Μεγάλο Λιμάνι. Εάν έχετε την ευκαιρία, το Καρναβάλι της Μάλτας, το οποίο διαρκεί τρεις μέρες, είναι εκπληκτικό.
Αυτό το μικρό αρχιπέλαγος έχει τόσο πολλή ποικιλία, δεν θα πιστέψετε πως καταφέρνουν να τα συμπιέσουν όλα. Τόσοι πολλοί πολιτισμοί έχουν μιγάσει και επηρεάζουν ο ένας τον άλλον για γενιές που θα πιεστείτε σκληρά για να περιπλανηθείτε τίποτα εδώ. Για παράδειγμα, τα μαλτέζικα τρόφιμα είναι ένας συνδυασμός της Μέσης Ανατολής και της Σικελίας. Ένα άλλο πράγμα που αναμιγνύει καλά εδώ είναι η σύγχρονη ζωή με την προϊστορική. Όλες οι σύγχρονες ανέσεις που μπορείτε να ζητήσετε, συν παντού που βλέπετε υπάρχουν μικροί θύλακες όπου θα νομίζετε ότι έχετε επιστρέψει εγκαίρως. Αν και το πιο διάσημο περιουσιακό στοιχείο είναι η πανέμορφη καταγάλανη θάλασσα. Ελάτε για τις κόκκινες-χρυσές παραλίες, τους ασβεστολιθικούς βράχους, τους προστατευμένους κόλπους και κάθε φανταστικό ιστιοφόρο και ξεχάστε τα πάντα. Εδώ είναι το καλύτερα μέρη για επίσκεψη στη Μάλτα!

2. Sliema

10 Best Things to Do in Sliema - What is Sliema Most Famous For? - Go Guides
Μόλις 5χλμ. Από τη Βαλέτα, το Sliema είναι το κέντρο της Μάλτας για νόστιμο φαγητό και καταπληκτικά καταστήματα. Είναι ο κύριος προορισμός θέρετρο τώρα, αν και ήταν κάποτε η παιδική χαρά της αριστοκρατίας της χώρας. Θα βρείτε πολλούς εκπατριστές εδώ, καθώς και πολλούς Μάλτας. Υπάρχουν πολλές επιλογές για εκδρομές με σκάφος γύρω από το Μεγάλο Λιμάνι και το Sliema χρησιμεύει ως σημείο εκκίνησης για λεωφορεία για ξεναγήσεις / ξεναγήσεις που καλύπτουν ολόκληρο το νησί. Στην πόλη, φροντίστε να δείτε τον κήπο της Ανεξαρτησίας και τον πύργο De Redin (17ος αιώνας). Όπως μπορείτε να περιμένετε από μια πόλη θέρετρο, η νυχτερινή ζωή έχει πολλή ενέργεια και πιθανότατα θα βρεθείτε με πάρα πολλά που θέλετε να κάνω.

3. Άγιοι Ιουλιανοί

Μάλτα.Νυχτερινή βόλτα στον Άγιο Ιουλιανό! - Boarding Passport
Για όσους θέλουν μια μικρή γροθιά στη σκηνή της νυχτερινής ζωής, ο St. Julians είναι ο τόπος. Γνωστή για την ικανότητά της να διασκεδάσει, αυτή η πόλη θέρετρο αναπτύσσεται με αργά τη νύχτα διασκέδαση. Ο St. Julians περιλαμβάνει το Portomaso, τον κόλπο Spinola, τον κόλπο του Αγίου Γεωργίου και το Paceville – το οποίο είναι το μεγαλύτερο μέρος της δράσης. Για τις παραθαλάσσιες παραλίες, τα μεγάλα επίπεδα βράχια που ευθυγραμμίζουν την ακτή κάνουν ένα τέλειο κρεβάτι για ηλιοθεραπεία και ο παραθαλάσσιος χώρος περιπάτου προσφέρει ένα εξαιρετικό μέρος για μια μεγάλη βόλτα. Το ψηλότερο κτίριο της Μάλτας, ο Πύργος Πορτάμαζο, είναι εδώ, όπως είναι το Μνημείο Αγάπης και το Παλάτι Spinola (17ος αιώνας). Ελάτε τον Αύγουστο για την παραδοσιακή καλοκαιρινή festa, ή έρχονται οποιαδήποτε στιγμή για απίστευτο χορό, δείπνο και καλό κρασί.

4. Qawra

Visit Qawra: Best of Qawra, St. Paul's Bay Travel 2021 | Expedia Tourism
Σε μια χερσόνησο μεταξύ του κόλπου Salina και του κόλπου του Αγίου Παύλου βρίσκεται το Qawra (Our-ra). Χάρη στη χερσόνησο, η πόλη έχει τρία θαλάσσια στρώματα και με τόσο μεγάλη πρόσβαση, γίνεται γρήγορα ένα κέντρο για τους τουρίστες που αναζητούν θαλάσσια σπορ. Είναι επίσης κοντά στο St. Julians, οπότε αν θέλετε να γνωρίσετε την υπέροχη νυχτερινή ζωή, αλλά να ξεφύγετε από μια πιο ήσυχη και χαλαρή βάση, το Qawra είναι μια εξαιρετική επιλογή. Ο περιπάτου θα σας μεταφέρει στο δρόμο για τον Άγιο Παύλο και θα σας προσφέρει εκπληκτική θέα σε όλο το μήκος του 3χ. Μην χάσετε την ενοριακή εκκλησία, αφιερωμένη στον Άγιο Φραγκίσκο της Ασίζης και το Μουσείο Κλασικού Αυτοκινήτου της Μάλτας.

5. Gozo

10 Best Things to Do in Gozo - What is Gozo Most Famous For? - Go Guides

Ακριβώς έξω από την ακτή της Μάλτας είναι το μικρό νησί Gozo. Οι περισσότεροι τουρίστες έρχονται για τη μέρα και απολαμβάνουν τοποθεσίες όπως οι ναοί της Γκάντια, η εσωτερική θάλασσα, η ακρόπολη και το Azure Window. Το Gozo είναι κυρίως γεωργική και αλιευτική κοινότητα και οι περισσότεροι απολαμβάνουν τα χωριά Xlendi και Marsalforn. Υπήρξε πολύ μικρή ανάπτυξη εδώ, έτσι ώστε ένα απόγευμα περιαγωγής στο νησί θα σας δώσει ένα ωραίο συναίσθημα για μια πιο παραδοσιακή Μάλτα. Οι περισσότεροι φθάνουν με πλοίο, αλλά για κάποιο ενθουσιασμό, δοκιμάστε το υδροπλάνο.

6. Mdina

4,893 Mdina Malta Stock Photos, Pictures & Royalty-Free Images - iStock
Κατευθυνθείτε στην ενδοχώρα, στην “Σιωπηλή Πόλη” της Mdina για να ζήσετε τη μεσαιωνική Μάλτα. Χτισμένο σε ένα μεγάλο λόφο στο κέντρο της χώρας, η πόλη έχει λίγους κατοίκους και κανένα αυτοκίνητο δεν μπορεί να εισέλθει. Συνδυάστε το με εκπληκτική θέα ολόκληρου του νησιού και θα δείτε γρήγορα τη μαγεία της Mdina. Είναι ένα καλό μέρος για να χαλαρώσετε καθώς περπατάτε στα στενά σοκάκια. Αν και είναι μικρό, υπάρχει αρκετή δουλειά. Πάρτε στην Εκκλησία Carmelite και το Priory, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου, το Magisterial Palace και το Palazzo Falzon.

7. Birgu (Vittoriosa)

Birgu: Η γραφική & ιστορική πόλη της Μάλτας με τα πιο όμορφα σπίτια στον κόσμο!
Στη νότια πλευρά του Μεγάλου Λιμανιού βρίσκεται το Birgu, μία από τις παλαιότερες πόλεις της Μάλτας. Λόγω της θέσης του, έχει στρατιωτική σημασία εδώ και αιώνες. Η πόλη διαδραμάτισε ακόμη και σημαντικό ρόλο στην πολιορκία της Μάλτας. Σε ένα σημείο, οι Έλληνες, οι Ρωμαίοι, οι Βυζαντινοί, οι Φοίνικες, οι Νορμανδοί, οι Άραβες και οι Αραγονείς ελέγχουν την πόλη και επηρεάζουν την ιστορία και τον πολιτισμό της. Η κύρια είσοδος στην πόλη είναι η αγάπη Couvre Porte και ολόκληρος ο χώρος περιβάλλεται από οχυρωματικά τείχη. Στο εσωτερικό θα βρείτε μνημεία και αρχαία ιστορία σε κάθε στροφή. Πριν αναχωρήσετε, εξερευνήστε το Ανάκτορο του Ιεχωβάτου (τώρα ένα μουσείο), την Ενοριακή Εκκλησία, την Πύλη Notre Dame και το Ναυτικό Μουσείο της Μάλτας.

8. Dwejra

Dwejra Bay Gozo - Discover the Island's Natural Wonders
Το Dwejra βρίσκεται στη δυτική ακτή και αιώνες δουλειές δίπλα στη θάλασσα το κατέστησαν ένα από τα πιο εκπληκτικά μέρη στη Μάλτα. Υπάρχουν δύο υπόγειες σπηλιές που έχουν καταρρεύσει για να σχηματίσουν δύο κυκλικές κοιλότητες – την τρέχουσα ημέρα της εσωτερικής θάλασσας και του κόλπου Dwerja. Εάν είσαι fan of Thrones, θα αναγνωρίσεις αυτό το μέρος αμέσως από την πρώτη σεζόν. Η εσωτερική θάλασσα είναι μια λιμνοθάλασσα με απότομα βράχια από όλες τις πλευρές και μια σήραγγα των 100 μέτρων που οδηγεί σε αυτήν. Οι ψαράδες βρίσκουν τα καλύτερα αλιεύματά τους από εδώ και στο πλάι που μεταφέρουν τους τουρίστες πίσω και πέρα ​​μέσω της σήραγγας. Το Dwerja και οι γύρω περιοχές είναι τα πιο δημοφιλή σημεία καταδύσεων και κολύμβησης με αναπνευστήρα στη Μάλτα.

9. Comino

Πηγή: flickr
Comino
Το σπίτι της διάσημης Blue Lagoon, Comino είναι ένα μικρό νησί που αγαπά πολύ οι surfers, οι δύτες, και όσοι θέλουν ένα ημερήσιο ταξίδι να ξεφύγουν από τις φροντίδες τους. Το νησί είναι χωρίς αυτοκίνητα και σχεδόν ακατοίκητο. Έχει λευκές αμμουδιές και μια έντονα γαλάζια θάλασσα που κάνει τα πάντα για το Comino καλεσμένο και πολυτελές συναίσθημα. Μπορείτε να κολυμπήσετε στη νησίδα του Cominotto και όταν τελειώσετε ενοικιάστε μια ομπρέλα και μια ξαπλώστρα για ένα ωραίο μακρύ υπνάκο στον ήλιο. Παίρνει απασχολημένος το καλοκαίρι, γι ‘αυτό θεωρήστε μια χειμερινή επίσκεψη για να μεγιστοποιήσετε τη χαρά σας.

10. Mellieha

Mellieha: Romantic Walking Tour | GetYourGuide
Αυτή είναι η μεγαλύτερη παραλία της Μάλτας και παίρνει το όνομά της από την αραβική λέξη για αλάτι. Ένα άλλο δημοφιλές τουριστικό σημείο, το Mellieha είναι γραφικό και αγαπημένο μεταξύ των Μαλτέζων. Θαυμάσια παραθαλάσσια ξενοδοχεία και φανταστικά εστιατόρια προσθέτουν στη φιλοξενία που διαπερνά το μέρος. Τον Σεπτέμβριο μπορείτε να λάβετε μέρος στη γιορτή του χωριού, γνωστή ως Il-Viorja, η οποία περιλαμβάνει πυροτεχνήματα, συναυλίες, λαϊκό τραγούδι, πιο σπουδαίο φαγητό και πολλές θρησκευτικές πομπές για την Παναγία των Νίκων. Κατά την επίσκεψή σας, φροντίστε να εξερευνήσετε το Ghadira Natural Reserve, τον κόλπο Ghadira, τον κόλπο Armier, τον πύργο της Αγίας Αγάτας και το χωριό του Popeye όπου μαγνητοσκοπήθηκε η ταινία Popeye του 1980.

11. Marsaxlokk

Μάλτα 4,5ημ. στα βήματα των Ιπποτών από Θεσσαλονίκη - GrecosTravel
Στη νότια Μάλτα θα βρείτε το Marsaxlokk, ένα ψαροχώρι γνωστό για την αγορά της Κυριακής ψαριών και τα πολλά πολύχρωμα ζωγραφισμένα σκάφη “με ματιά” που έχουν διακοσμηθεί με το Luzzus. Η ιστορία εδώ εντοπίζεται πίσω στον 9ο αιώνα και χρησιμοποιήθηκε από τους Φοίνικες και αργότερα τον τουρκικό στόλο κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Πολιορκίας. Στο λόφο Tas-Silg, οι αρχαιολόγοι έχουν βρει ακόμη εργαλεία εποχής του Χαλκού. Αν και η βιομηχανία είναι ένα σημαντικό μέρος της ζωής στο Marsaxlokk (ο κεντρικός σταθμός ηλεκτροπαραγωγής του έθνους είναι εδώ). Το θαλασσινό νερό και το πράσινο νερό αξίζουν μια επίσκεψη. Υπάρχει μια όμορφη παραλία που οδηγεί στην πανέμορφη πισίνα του Αγίου Πέτρου και καταδύσεις σε γκρεμούς εδώ είναι μια εκπληκτική εμπειρία.

12. Βικτώρια (Ραμπάτ)

The City of Victoria from Rabat Ramparts, Victoria, Gozo Island, Malta Editorial Photography - Image of archipelago, rabat: 129548272
Η πρωτεύουσα της Γκόζα είναι η Βικτώρια (ή το Ραμπάτ) που περιλαμβάνει τόσο την παλιά πόλη όσο και την Ακρόπολη που βρίσκεται στην κορυφή του λόφου. Λόγω της θέσης του, η Ακρόπολη χρησιμεύει ως καρδιά του νησιού και αποκαλείται μερικές φορές το “Κορώνα του Gozo.” Η πλατεία της Ανεξαρτησίας (18ος αιώνας) ήταν κάποτε το κυβερνητικό κέντρο και τώρα φιλοξενεί μια ζωντανή υπαίθρια αγορά με καφέ που σερβίρουν pastizzi και τόνοι αναμνηστικών αναμνηστικών. Η Μεγάλη Βασιλική βρίσκεται ίσως στο παλαιότερο τμήμα της πόλης και θα σας αρέσει να περπατάτε γύρω από αυτήν την περιοχή. Να είστε βέβαιος να ελέγξετε έξω τις τοπικές λιχουδιές καθώς πηγαίνετε. Μην αφήνετε πριν από το check out Το Λαογραφικό Μουσείο, η Παλαιά Φυλακή, η Villa Rundle και ο καθεδρικός ναός του Gozo.

13. Hagar Qim

Malta - Hagar Qim - (Malta)
Τα καλύτερα διατηρημένα και κλιμακωτά σε όλες τις προϊστορικές τοποθεσίες στη Μάλτα είναι οι όρθιες πέτρες που είναι γνωστές ως Hagar Qim και Mnajdra. Καθισμένος ακριβώς στην κορυφή του βράχου, η ατμόσφαιρα εδώ είναι τρομακτική. Το Hagar Qim είναι ο πρώτος ναός και έχει αποκατασταθεί έτσι ώστε να έχετε μια καλύτερη αίσθηση του τι άρεσε αρχικά. Δίπλα σε αυτό είναι ο μεγαθίτης των 20 τόνων. Αυτή είναι η θέση όπου βρέθηκε η περίφημη Αφροδίτη της Μάλτας, ή ειδώλιο “παχιά κυρία”. Τώρα εμφανίζεται στο Εθνικό Μουσείο της Βαλέτας. Το Mnajdra είναι μια σειρά από τρεις περίτεχνους ναούς που χρονολογούνται από το 3000 π.Χ. Υπάρχει ένα μεγάλο κέντρο επισκεπτών εδώ που θα αποκαλύψει όλα τα μυστικά και τα μυστήρια αυτών των αρχαίων ναών και στη συνέχεια, κάντε μια πεζοπορία κατά μήκος των βράχων στο Ghar Lapsi.

14. Το Hypogeum

Hal-Saflieni Hypogeum:the underground temp... - Secret World
Ανακαλύφθηκε το 1902, το Hypogeum είναι μια μυστηριώδης υπόγεια νεκρόπολη. Τα περάσματα και οι θάλαμοι έχουν αποκοπεί από το βράχο και καλύπτουν πάνω από 500 τετραγωνικά μέτρα. Από τότε που χτίστηκε, κάποτε μεταξύ 3000 και 3600 π.Χ., περίπου 7000 άνθρωποι θάφτηκαν εδώ. Αυτή η απίστευτη δομή ήταν σκαλισμένη στο χέρι. Ο χώρος ήταν κλειστός για μια δεκαετία, καθώς η κυβέρνηση εργάστηκε για την αποκατάσταση και την προστασία της, χρησιμοποιώντας κονδύλια της UNESCO, από ζημιές από διοξείδιο του άνθρακα από τους τουρίστες. Τώρα είναι δομικά ασφαλής με ελεγχόμενο μικροκλίμα. Επειδή ο αριθμός των τουριστών περιορίζεται σε δέκα ανά περιοδεία, η προ-κράτηση είναι απαραίτητη.

15. Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

25 Photos That Will Tempt You To Head to Mdina Malta Right Now

Βρίσκεται στο Auberge de Provence, στη Βαλέτα, το μουσείο διαθέτει μια απίστευτη σειρά αντικειμένων μέχρι τη νεολιθική περίοδο και τη φοινικική περίοδο. Υπάρχει τόσο πολύ αρχαία ιστορία στη Μάλτα και εδώ, θα έχετε μια μεγάλη εισαγωγή και το περιβάλλον στα περισσότερα από τα sites που θα επισκεφτείτε καθώς ταξιδεύετε στη χώρα. Μπορείτε να δείτε τη Αφροδίτη της Μάλτας, την Sleeping Lady από το Hal Saflieni Hypogeum, τα μπρούντζινα μαχαίρια από τους ναούς Tarxien και το μενταγιόν Horus και Anubis από τη φοινικική περίοδο. Και όχι μόνο θα μάθετε για την καλλιτεχνική και καθημερινή ζωή των πρώτων κατοίκων του νησιού, αλλά το ίδιο το μουσείο είναι αρχιτεκτονικά ένα από τα πιο περίτεχνα μπαρόκ κτίρια στην πρωτεύουσα.


πηγή-el.topworldtraveling.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *