Ταξίδι στην Κένυα, το διαμάντι της Ανατολικής Αφρικής

14 Ιανουαρίου 2022
Μη κατηγοριοποιημένο

Γνωστή κυρίως για τα χιλιάδες άγρια ζώα της, που ζουν σε μεγάλες εκτάσεις-εθνικά πάρκα, η Κένυα βρίσκεται στις ανατολικές ακτές της Αφρικής και βρέχεται από τον Ινδικό Ωκεανό. Η τροπική χώρα με τη μοναδική της φύση, με τις σαβάνες, τα ορεινά τροπικά και τα ισημερινά δάση έχει ένα μοναδικό χαρακτήρα. Από τις εικόνες που μένουν χαραγμένες στη μνήμη των ταξιδιωτών είναι το επιβλητικό Κιλιμάντζαρο και το Αμποσέλι, τα φλαμίνγκος της λίμνης Νακούρου, οι σαβάνες του Τσάβο και γενικότερα ο βιότοπος της, που είναι ολόκληρος ένα καταφύγιο για τα πλάσματα του ζωικού βασιλείου. Χρυσές και χλοώδεις πεδιάδες του Μασάι Μάρα, η λίμνη Νακούρου και η ετήσια μετανάστευση εκατομμυρίων γκνου είναι μερικά από όλα όσα θα απολαύσετε στην Κένυα. Φτάνοντας στο Ναϊρόμπι θα ανακαλύψετε μια σύγχρονη πόλη με ουρανοξύστες και λεωφόρους ενώ σε μικρή απόσταση θα έχετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε το Εθνικό πάρκο και να θαυμάσετε τα μοναδικά ζώα και την άγρια ​​φύση. Η Κένυα είναι ένας μεγάλος θησαυρός και σας περιμένει για να σας χαρίσει μοναδικές στιγμές, συναρπαστικές εμπειρίες και υπέροχες αναμνήσεις!

Επίσημη γλώσσα
 Κένυα
Σουαχίλι
Νόμισμα
/-Σελίνι Κένυας, Ισοτιμία 1€ = /- 130.080998

10 Κορυφαίοι Τουριστικοί Πόλοι Έλξης στην Κένυα

10. Εθνικό Πάρκο του ΝαΪρόμπι

Les notres Carte postale Boueux how to visit nairobi national park enfer Manteau instructeur

Σε απόσταση μόλις 10 λεπτών οδήγησης από το κέντρο της πόλης, εκτείνεται το Εθνικό Πάρκο του Ναϊρόμπι. Ένας φράχτης διαχωρίζει την άγρια ζωή του Πάρκου από την μητρόπολη. Από το Πάρκο μπορεί κανείς να βλέπει τους ουρανοξύστες της πρωτεύουσας! Παρά την εγγύτητά του, όμως,  στην πόλη και το μικρό του σχετικά μέγεθος, το Πάρκο φιλοξενεί μεγάλους πληθυσμούς ζώων αλλά και αξιοσημείωτη ποικιλία ειδών άγριας ζωής. Κατά τη διάρκεια της ξηρής περιόδου του έτους, συγκεντρώνονται εδώ μεταναστευτικά είδη βοοειδών καθώς και ζέβρες. Το Πάρκο αποτελεί, επίσης, ένα από τα πιο επιτυχημένα καταφύγια για τους ρινόκερους σε ολόκληρη την χώρα.


9. Mαλίντι

Malindi Kenya - Travel Off Path

Το Μαλίντι προσφέρει μία πολύ καλή πρώτη εικόνα για όλα τα αξιοθέατα στην Ανατολική ακτή της Κένυας με τους εκτεταμένους κοραλλιογενείς υφάλους και τις όμορφες παραλίες. Πολλά είναι τα θαλάσσια σπορ: σέρφινγκ,  υποβρύχια κατάδυση, ψάρεμα στην ανοιχτή θάλασσα κ.ά. Το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο του Μαλίντι είναι μία προστατευόμενη περιοχή με εξαιρετικές παραλίες όπου τα νερά είναι πεντακάθαρα και τα ψάρια έχουν ζωηρούς χρωματισμούς. Το Μαλίντι εξυπηρετείται από το τοπικό αεροδρόμιο και την εθνική οδό Μομπάσα-Λάμου.


8. Όρος Κένυα 

mount-kenya-kenya-luxury-safari-kenya-climbing-safari-snow - Ker & Downey - A World Of Difference

Το Όρος Κένυα είναι το υψηλότερο βουνό στην Κένυα και το δεύτερο πιο υψηλό σε ολόκληρη την Αφρική, μετά το Κιλιμάντζαρο. Προσφέρει στον επισκέπτη μαγευτικά τοπία και πολύ όμορφη θέα.  Οι κορυφογραμμές του στεφανώνονται από χιόνι και οι πλαγιές του καλύπτονται από δάση. Η αναρρίχηση στην κορυφή του (5199 μ.) έχει δυσκολία, ωστόσο αρκετές από τις χαμηλότερες κορυφές αποτελούν έναν εύκολο προορισμό για τους γυμνασμένους πεζοπόρους.


7. Εθνικό Πάρκο «Σαμπούρου» 

Samburu National Reserve -destinations in kenya , kenya safaris

Στα βόρεια της Κένυας απλώνεται το πολύ γαλήνιο Εθνικό Πάρκο «Σαμπούρου». Χάρη στον ποταμό Ουάσο Νυίρο, που το διασχίζει, και την συνύπαρξη σε αυτό δασικής και λιβαδικής βλάστησης, το Πάρκο προσελκύει και φιλοξενεί πολλά είδη άγριας ζωής.  Εδώ μπορεί κανείς να θαυμάσει και τα τρία είδη των μεγάλων αιλουροειδών: λιοντάρια, γατόπαρδους (τσίτες) και λεοπαρδάλεις. Εδώ, επίσης, θα συναντήσει ελέφαντες, βούβαλους και ιπποπόταμους. Στον ποταμό ζουν πολυάριθμοι κροκόδειλοι.


6. Εθνικό Πάρκο «Πύλη Κολάσεως»

Śmiertelne "Wrota piekieł". 7 osób zginęło po zalaniu wąwozu

Το μικροσκοπικό αυτό Πάρκο πήρε την περίεργη ονομασία του εξ αιτίας μίας απότομης και πολύ στενής σχισμής ανάμεσα στους λόφους από όπου, κατά τους προϊστορικούς χρόνους, έρεε το νερό μιας λίμνης. που δεν υπάρχει πια, προς την μεγάλη Ρηξιγενή Κοιλάδα. Είναι το μοναδικό ανάμεσα στα Πάρκα της Κένυας όπου επιτρέπεται η περιήγηση -είτε με τα πόδια είτε με ποδήλατο- χωρίς ειδικό οδηγό. Το τοπίο είναι εξαιρετικά δραματικό και εντυπωσιακό: απόκρημνοι λόφοι, βαθειά φαράγγια και στήλες από βασάλτη. Το Πάρκο αποτελεί ένα καλό καταφύγιο για την άγρια ζωή, όπως για λιοντάρια, λεοπαρδάλεις και τσίτες.


5. Νήσος Λάμου

Lamu Island | Visit Today with Natural World Kenya Safaris

Η μικρή νήσος Λάμου αποτελεί μέρος του Αρχιπελάγους Λάμου στην Κένυα. Κατόρθωσε να παραμείνει ανέγγιχτη από τον μαζικό τουρισμό που επηρέασε τόσο πολύ ένα μεγάλο τμήμα της Κενυατικής ακτογραμμής. Η πόλη Λάμου, η αρχαιότερη της χώρας, έχει διατηρήσει όλη την χάρη και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της που οικοδομήθηκαν με το πέρασμα των αιώνων. Στο νησάκι δεν υπάρχουν δρόμοι, μόνο μονοπάτια και αλέες, και ως εκ τούτου δεν κυκλοφορούν σε αυτό παρά μόνο λίγα οχήματα. Οι κάτοικοι μετακινούνται πεζή είτε με πλοιάρια. Την μεταφορά διαφόρων υλικών  αναλαμβάνουν τα γαϊδουράκια.


4. Εθνικό Πάρκο «Τσάβο»  

2 Days Tsavo East Wildlife safari | Kenya Wildlife Tours | Kenya Safaris

Το «Τσάβο» είναι το μεγαλύτερο Εθνικό Πάρκο της Κένυας και ένα από τα πιο μεγάλα στον κόσμο. Εξ αιτίας του μεγέθους του, χωρίζεται σε «Ανατολικό» και «Δυτικό Τσάβο». Στο «Δυτικό Τσάβο» θαυμάζει κανείς τα επιβλητικά ηφαιστειογενή τοπία ενώ στο «Ανατολικό» ο επισκέπτης εντυπωσιάζεται από τις εκτεταμένες σαβάνες. Το Εθνικό Πάρκο «Τσάβο» αποτελεί τον ιδανικό προορισμό στην Κένυα για όσους αναζητούν γαλήνη και απομόνωση αλλά και την ευκαιρία να εξερευνήσουν την παρθένα φύση.


3. Λίμνη Νακούρου

Η λίμνη Νακούρου είναι μία πολύ αβαθής λίμνη στην Κεντρική Κένυα. Η αφθονία των νερών της σε μικροσκοπικά φύκη προσελκύει τεράστιους αριθμούς από φλαμίνγκο, τα μεγάλα υδρόβια πουλιά με το εντυπωσιακό ρόδινο χρώμα, που τρέφονται με αυτά. Μερικές φορές οι αριθμοί τους αγγίζουν ακόμα και το ένα εκατομμύριο! Τα φλαμίνγκο (φοινικόπτερα) είναι ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα της Κένυας καθώς συχνά οι συγκεντρώσεις τους  χαρακτηρίζονται ως το πιο εντυπωσιακό θέμα με πουλιά στον κόσμο.

Lake Nakuru National Park | Explore Lake Nakuru Kenya


2. Εθνικό Πάρκο «Αμποσέλι» 

Το Εθνικό Πάρκο «Αμποσέλι», σχετικά μικρό σε έκταση, βρίσκεται πολύ κοντά στα σύνορα με την Τανζανία και στους πρόποδες του πιο υψηλού βουνού της Αφρικής, του Όρους Κιλιμάντζαρο.  Το Πάρκο είναι ιδιαίτερα φημισμένο επειδή αποτελεί τον πιο πρόσφορο τόπο σε ολόκληρη την ήπειρο για να πλησιάσει κανείς τους ελέφαντες που ζουν εκεί ελεύθεροι . Στα άλλα χαρακτηριστικά του Πάρκου συμπεριλαμβάνεται η ευκαιρία να συναντήσει κανείς ανθρώπους της φυλής Μασάι  και η δυνατότητα να θαυμάσει την εξαιρετική θέα προς το Όρος Κιλιμάντζαρο.

A Guide to Amboseli National Park - Kenya's Most Iconic Unknown Safari Destination - Helen in Wonderlust


1. Εθνικό Πάρκο «Μασάι Μάρα»

3 Days Masai Mara Safari (in a 4x4 JEEP with FREE NIGHT at Nairobi Hotel) by Bonvoyage Kenya Safaris with 12 Tour Reviews - TourRadar

Το Εθνικό Πάρκο «Μασάι Μάρα» συγκαταλέγεται ανάμεσα στα κορυφαία αξιοθέατα της χώρας και θεωρείται ως το πιο δημοφιλές Εθνικό Πάρκο της. Κάθε χρόνο το Πάρκο κατακλύζεται από χιλιάδες επισκέπτες που έρχονται εδώ να θαυμάσουν τους εκπληκτικά μεγάλους πληθυσμούς άγριων ζώων αλλά και να παρακολουθήσουν την ετήσια μετανάστευση των ζεβρών και των άγριων βοοειδών. Η «Μεγάλη Μετανάστευση» γίνεται από τον Ιούλιο έως τον Οκτώβριο κάθε έτους και κατά τη διάρκειά της εκατομμύρια άγρια βοοειδή και ζέβρες καταφθάνουν εδώ από το Εθνικό Πάρκο «Σερενγκέτι» της Τανζανίας.

mazitravel

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *