Ταξίδι στα Σόφια- Η πρωτεύουσα της Βουλγαρίας και τα αξιοθέατα της

25 Οκτωβρίου 2021
Μη κατηγοριοποιημένο

Ταξίδι από το Diplomat Travel στα Σόφια

Για περισσότερες πληροφορίες και μοναδικά πακέτα προσφορών για τα Σόφιαμπορείτε να επισκεφθείτε το site μας. https://www.diplomattravel.gr/ , τηλεφωνικώς στο : 210 6517509 ή μέσω email στο : [email protected]
Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.  https://www.diplomattravel.gr/


Όμορφη και αρχαία Σόφια συναντάει φιλοξενία τηςεπισκέπτες, δείχνει κάτι που είναι πλούσια στο ίδιο το κεφάλαιο και όλα τα θαυμάσια χώρα Βουλγαρία. Πολλοί εντυπώσεις και τα συναισθήματα διατηρεί εξοικείωση με τα τουριστικά αξιοθέατα της πρωτεύουσας – τα λαμπρότερα παραδείγματα της μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής, μουσεία, θέατρα, πάρκα, πλατείες, αγορές, καταστήματα με αντίκες, καλωσορίζοντας εστιατόρια και πολλά άλλα ενδιαφέροντα αντικείμενα.

25 Best Things to Do in Sofia (Bulgaria) – Wandering Baboon

Η ιστορία της Σόφιας εδράζεται στα βάθη των χιλιετιών. Η γη στην οποία είναι η πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, στην εποχή της Νεολιθικής κατοικήθηκε από πρωτόγονους ανθρώπους. Τον 7ο αιώνα. Π.Χ. ε. εδώ υπήρχε η πόλη Σερνίκα. Η σύγχρονη ονομασία – Σόφια (στα ελληνικά – «σοφία») – η πόλη έχει λάβει στο XIV αιώνα. Ήταν πολλές φορές καταστράφηκε και πέρασε από χέρι σε χέρι, ήταν ένα σημαντικό κέντρο της δεύτερης βουλγαρικής αυτοκρατορίας, και από το 1382 ήταν υπό τουρκική κατοχή. Η ιδιότητα του «πρωτεύουσα της Βουλγαρίας» Sofia έχει λάβει μόνο το 1879, και στη συνέχεια σταδιακά άρχισε να αλλάζει σχήμα με την Ευρωπαϊκή οθωμανική. Ευτυχώς, οι Βούλγαροι είναι σε θέση να αποθηκεύσει ιστορικής μνήμης. Μέχρι σήμερα, η κύρια πόλη της χώρας παρέμεινε πάνω από 250 ιστορικά μνημεία που μαρτυρούν την πλούσια και σύνθετη παρελθόν, η Σοφία, η οποία έχει προκαλέσει μια τέτοια δυνατότητα εμφάνισης της πρωτεύουσας, ως ένα μείγμα αρχιτεκτονικών μορφών που ανήκουν σε διαφορετικές εθνοτικές ομάδες και ηλικίες.

Η Σόφια διατήρησε πολλά εξαιρετικά δείγματααρχιτεκτονική εκκλησία Η Ροτόντα του Αγίου Γεωργίου χτίστηκε από τους Ρωμαίους τον 4ο αιώνα στο κέντρο της κατοικίας του αυτοκράτορα Κωνσταντίνου του Μεγάλου. Αρχικά χρησιμοποιήθηκε ως βαπτιστήριο – κτήριο για την ιεροτελεστία του βαπτίσματος, στη συνέχεια ως χριστιανική εκκλησία και μετά την κατάκτηση στα τέλη του 14ου αιώνα. Η Βουλγαρία μετατράπηκε σε τζαμί από τους Τούρκους. Σήμερα, το κτίριο της παλαιότερης εκκλησίας της Σόφιας είναι ένα μουσείο.

πρωτεύουσα της Βουλγαρίας
Η πρωτεύουσα της Βουλγαρίας ονομάζεται προς τιμήν του αξιοσημείωτουαρχαίο κτίριο – η Αγία Σοφία, που παρουσιάστηκε στο Σφραγίδα προστατεύσει την πόλη. Αυτή είναι η παλαιότερη (χτισμένη στην VI.) Ενεργή Ορθόδοξη Εκκλησία στον κόσμο. Στο ναό είναι το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, και το επόμενο, σε ένα ζεστό και όμορφο πάρκο – ένα άλλο ενδιαφέρον αξιοθέατο – Γιατροί Μνημείο αφιερωμένο στους Ρώσους ιατρικό και στρατιωτικό προσωπικό που έχασαν τη ζωή τους στο Ρωσοτουρκικό πόλεμο.

πρωτεύουσα της βουλγαρίας sofia
Καθεδρικός ναός στο όνομα του Αγίου ΠρίγκιπαΟ Αλέξανδρος Νέβσκι καταλαμβάνει το κέντρο της πλατείας που φέρει το όνομά του. Η μεγαλοπρεπής ναός-μνημείο χτίστηκε ως ένδειξη ευγνωμοσύνης προς τον ρωσικό λαό για την απελευθέρωση της Βουλγαρίας από τον οθωμανικό ζυγό και αφιερωμένη στην ουράνια προστάτιδα του αυτοκράτορα Αλεξάνδρου Β, του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι.

 

bulgaria sea
Η πρωτεύουσα της Βουλγαρίας είναι σημείο συμβολήςΕυρωπαϊκούς και ανατολικούς πολιτισμούς. Στη Σόφια υπάρχει ένας από τους παλαιότερους μουσουλμανικούς ναούς στην Ευρώπη που ονομάζεται Banya Bashi, ο οποίος μεταφράζεται στα ρωσικά ως “πολλά λουτρά”. Ένα εξαίρετο παράδειγμα οθωμανικής αρχιτεκτονικής ανεγέρθηκε τον XVI αιώνα πάνω από ένα φυσικό θερμικό θέρετρο.

μπανιέρα
Για τους αληθινούς λάτρεις των ταξιδιών η πρωτεύουσαΗ Βουλγαρία – μια από τις αρχαιότερες πόλεις της Ευρώπης – είναι ελκυστική όχι μόνο για το ευρύτερο φάσμα αξιοθέατων. Η μαγευτική φύση, πολλές θεραπευτικές ιαματικές πηγές, η μάζα σημαντικών πολιτιστικών εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται εδώ και η ανεπτυγμένη υποδομή, τοποθετούν τη Σόφια στο ίδιο επίπεδο με τα μεγάλα κέντρα του παγκόσμιου τουρισμού.


πηγή-ilovevaquero.com

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *