Ζυρίχη, το πολιτισμικό στολίδι της Ελβετίας

29 Οκτωβρίου 2021
Μη κατηγοριοποιημένο

ΤΑΞΙΔΙ ΑΠΟ ΤΟ DIPLOMAT TRAVEL ΣΤΗΝ ΖΥΡΙΧΗ

Οργανώσετε το ταξίδι σας με το έμπειρο προσωπικό του Diplomat travel, το ταξιδιωτικό μας γραφείο με 30 χρόνια εμπειρίας στο χώρο των ταξιδιών θα σας καθοδηγήσει σε ότι χρειαστείτε! 

Για περισσότερες πληροφορίες και μοναδικά πακέτα προσφορών για το Ζυρίχη μπορείτε να επισκεφθείτε το site μας. https://www.diplomattravel.gr/ , τηλεφωνικώς στο : 210 6517509 ή μέσω email στο : [email protected]
Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.  https://www.diplomattravel.gr/


Είναι η μεγαλύτερη πόλη της Ελβετίας και πρωτεύουσα του καντονιού της Ζυρίχης

Στην καρδιά της Ευρώπης, το οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο της Ελβετίας, η Ζυρίχη υπόσχεται στους λάτρεις των ταξιδιών ποιοτικές διακοπές και όμορφες διακοπές. Η Ζυρίχη είναι η μεγαλύτερη πόλη της Ελβετίας και πρωτεύουσα του καντονιού της Ζυρίχης. Η πόλη με τους 1,86 εκατομμύρια κατοίκους διαθέτει σημαντικούς χώρους τέχνης και πολιτισμού, φιλοξενεί διάφορα φεστιβάλ και προσφέρει πολλές επιλογές για διασκέδαση. Η Ζυρίχη έχει πολλά… πρόσωπα και είναι όλα ενδιαφέροντα.Η ιστορία της πόλης
Το 15 π.Χ. περίπου, οι Ρωμαίοι φτάνουν στην περιοχή Lindenhof, όπου θα δημιουργηθεί το Turicum. Την εποχή αυτή θα προχωρήσουν στην κατασκευή των πρώτων πέτρινων κτηρίων, ενώ θα κατασκευαστούν επίσης, γέφυρες, λιμάνι και λουτρά. Όμως, το προηγμένο σύστημα δεν διήρκεσε για πολύ καθώς στις αρχές του 5ου αιώνα οι Ρωμαίοι εγκατέλειψαν την πόλη και τους αντικατέστησαν οι Φράγκοι, οι οποίοι στερούνταν την απαραίτητη τεχνογνωσία. Πέρασαν αρκετά χρόνια μέχρι να της δοθεί το δικαίωμα ελεύθερης αυτοκρατορικής πόλης, οπότε και τίθεται υπό την προστασία της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας (γύρω στο 1220).Σημαντική ήταν και η επιρροή που άσκησαν οι συντεχνίες στην εξέλιξη της πόλης. Το σύνταγμα των συντεχνιών ιδρύθηκε το 1137 και από τότε έως και τη Γαλλική Επανάσταση ήταν καθοριστικής σημασίας. Τον 14ο αιώνα ξεκινούν να κατασκευάζονται και τα πρώτα τείχη της πόλης αλλά και τα πρώτα μοναστήρια.Δεν πρέπει να χάσετε

Η Όπερα της Ζυρίχης
Η Όπερα της Ζυρίχης (Opernhaus), η πρώτη σε ολόκληρη την Ευρώπη που απέκτησε ηλεκτρικό φως, χτίστηκε το 1891 στις όχθες της λίμνης σε στυλ νέου μπαρόκ. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το 1926 κατασκευάστηκε ένα θέατρο τεραστίων διαστάσεων, με αποτέλεσμα οι περισσότερες παραστάσεις να παρουσιάζονται σε διαφορετικό χώρο.Εκκλησία Fraumunster
Η εκκλησία Fraumunster (Fraumunster Church) ιδρύθηκε το 853 και κατοικήθηκε από τα γυναικεία μέλη της αριστοκρατικής τάξης. Εδώ θα δείτμισειρά από τοιχογραφίες του Paul Bodmer.

Η συνοικία Schiphe
Η Schiphe είναι μια θαυμάσια συνοικία, η οποία κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα χρησιμοποιούταν για τη διακίνηση των προϊόντων. Σήμερα μπορείτε να απολαύσετε ένα ρομαντικό δείπνο και  μια βόλτα στα μαγαζάκια που βρίσκονται δίπλα στον ποταμό.Ωρες ξεγνοιασιάς στα πάρκα

Απολαύστε μερικές ώρες ξεγνοιασιάς σε κάποιο από τα πάρκα της Ζυρίχης, όπως στο Belvoir (Belvoir Park) ή στο Backer (Backer Park).

Η ΛΙΜΝΗ ΤΗΣ ΖΥΡΙΧΗΣ

10 cool things to do in Zurich, Switzerland - GlobalGrasshopper

Αυτή η μακρά, σχηματιζόμενη σε σχήμα ημισελήνου λίμνη διαπερνά τις δασωμένες κορυφές του Pfannenstiel προς τα ανατολικά και την αλυσίδα Albis στα δυτικά.
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη λίμνη, μερικοί από τους οποίους θα αναφερθούμε αργότερα.
Αλλά για την ευκολία, αν είστε ακριβώς ambling γύρω από την πόλη, πάρτε το γραφικό περίπατο κατά μήκος της ανατολικής ακτής στην περιοχή Seefeld.
Εκεί μπορείτε να κοιτάξετε πάνω στο Uetliberg και να δείτε τις εκατοντάδες των σκαφών αναψυχής και άλλων σκαφών που διασχίζουν τη λίμνη το καλοκαίρι.
Ο παραλιακός δρόμος ξεκινάει από το Bellevue και εκτείνεται για τρία χιλιόμετρα μέχρι το Tiefenbrunnen.
Πρόκειται για ένα δίκτυο πεζοδρομίων που σχεδιάστηκε γύρω από την λίμνη στη δεκαετία του 1880.

ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΕΧΝΗΣ

Κοντά στο Schauspielhaus Heimplatz είναι το φανταστικό Μουσείο Τέχνης της Ζυρίχης.
Υπάρχουν κομμάτια από τη δεκαετία του 1200 έως τη δεκαετία του 2000, σε μια συλλογή που ξεχωρίζει για την επαίνεση του μεγαλύτερου μοναδικού cache των έργων του ελβετικού καλλιτέχνη Alberto Giacometti του 20ου αιώνα στον κόσμο.

Μπορείτε να απολαύσετε την περιέργειά σας στην ελβετική τέχνη, βλέποντας έργα συμβολιστών όπως ο Ferdinand Hodler, ρομαντικοί όπως ο Henry Fuseli ή σύγχρονα κομμάτια από τους Pipilotti Rist και Peter Fischli.

Υπάρχει επίσης μεγάλη διεθνής τέχνη, όπως η μεγαλύτερη συλλογή Edvard Munch έξω από τη Σκανδιναβία, καθώς και διάφορα έργα του van Gogh, του Monet, του Marc Chagall, του Picasso και του Max Beckmann, που επιστρέφουν στους δασκάλους όπως ο Rembrandt και ο Domenichino.

ALTSTADT (ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ)

Αναπτύσσοντας το σύνολο του Kreis 1 (Περιοχή 1), το ιστορικό κέντρο της Ζυρίχης βρίσκεται στις δύο όχθες του Limmat.
Οι μεσαιωνικοί και πρώιμοι σύγχρονοι δρόμοι του Altstadt είναι όπου συγκεντρώνεται μεγάλο μέρος της κουλτούρας, της νυχτερινής ζωής και των αγορών της πόλης.

One Day in Zurich – A Walking Tour of Old Town – Wayfaring With Wagner
Είναι ένα από εκείνα τα μέρη που είστε χαρούμενοι που χάνονται, τυχαία στις πλατείες, τα καφέ, τα περίεργα καταστήματα ενός μοναδικού είδους και όλα τα ιστορικά μνημεία από τις τέσσερις μεσαιωνικές εκκλησίες μέχρι το Δημαρχείο του 17ου αιώνα.
Το λιμάνι Limmat πρέπει να δει, και στη δεξιά όχθη κατά μήκος του Limmatquai είναι όμορφα μεσαιωνικά σπίτια τελετών για ενώσεις που εκπροσωπούν ξυλουργική, εμπόρους, εμπόρους μπαχαρικών και πολλά άλλα.
Στη δυτική πλευρά του Altstadt μπορείτε να αισθανθείτε την κολοσσιαία κλίμακα των αμυντικών έργων που έλαβαν χώρα κατά τον 17ο αιώνα, όταν χτίστηκαν οι προμαγίες και η τάφρος του Schanzengraben.

LINDENHOF

Πάνω από την αριστερή όχθη του Limmat στο κέντρο της πόλης βρίσκεται ένας λόφος κάποτε ορμημένος από ένα ρωμαϊκό φρούριο.
Αυτό το ανυψωμένο σημείο, σκιασμένο από ασβεστολιθικά δέντρα, προσφέρει μια αδιάσπαστη θέα στα παλαιότερα τετράγωνα της Ζυρίχης στη δεξιά όχθη, επιτρέποντάς σας να διαλέξετε ορόσημα στον ορίζοντα όπως το City Hall, την εκκλησία Grossmünster, το πανεπιστήμιο και την προκυμαία στο Limmat.

Lindenhof | Attractions in Zurich
Το Lindenhof είναι ένα γαλήνιο μέρος τώρα, αλλά είχε μια πολυάσχολη ιστορία: Πολύ μετά από τις ημέρες του ρωμαϊκού φρουρίου, ο εγγονός του Καρλομάγνου Louis ο Γερμανός έχτισε το παλάτι του εδώ τον 9ο αιώνα.
Και πολύ αργότερα, το 1798, οι πολίτες της Ζυρίχης ορκίστηκαν στον όρο αυτό το όρκο στο Helvetic Constitution.

ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Η μεγαλύτερη συλλογή των ιστορικών αντικειμένων της Ελβετίας περιμένει σε αυτό το μουσείο που εξερευνά την ελβετική κουλτούρα και σας καθοδηγεί σε ένα ταξίδι στο παρελθόν της χώρας.
Θα ξεκινήσετε με τα προϊστορικά εργαλεία όπλων και την κεραμική και θα περάσετε τις ηλικίες μέχρι τον 20ό αιώνα.
Ορισμένες εποχές εκπροσωπούνται ιδιαίτερα, όπως η μεσαιωνική περίοδος και η αριστοτεχνική γοτθική τέχνη της.
Η επέκταση στην Αναγέννηση είναι η εκτεταμένη συλλογή ξύλινων εικόνων, λαξευμένων βωμών και τρίπτυχων από ξωκλήσια και εκκλησίες σε όλη τη χώρα.
Μπορείτε επίσης να δείτε μάρτυρες ελβετικών κινημάτων στην γκαλερί και να περιηγηθείτε στο περιεχόμενο του πρώην οπλοστάσιου της Ζυρίχης.
Όλα αυτά στεγάζονται σε ένα πολυτελές αναγεννησιακό ανάκτορο που χρονολογείται από το 1898.

GROSSMÜNSTER

Grossmünster Zurich
Οι δύο πύργοι αυτής της ρωμανικής εκκλησίας θα μπορούσαν να είναι το πιο σημαντικό ορόσημο της Ζυρίχης.
Το Grossmünster, αρχικά μοναστική εκκλησία, ξεκίνησε στις αρχές του 12ου αιώνα και τελείωσε λίγο περισσότερο από έναν αιώνα αργότερα.
Όποιος ενδιαφέρεται για τη μεσαιωνική αρχιτεκτονική θα ληφθεί με την κύρια πύλη και τα γλυπτά κιονόκρανα που φέρουν grotesques.
Η κρύπτη, το αρχαιότερο μέρος της εκκλησίας, είναι επίσης πρωτότυπο και έχει ξεθωριάσει τις τοιχογραφίες του Hans Leu the Elder από το 1400.
Τον 16ο αιώνα ο Grossmünster ήταν μηδενικός για την αναμόρφωση στην Ελβετία, που ξεκίνησε από τον Huldrych Zwingli και η εκκλησία έσπασε από τον παπισμό το 1523. Υπάρχει ένα μουσείο για αυτά τα γεγονότα στην εκκλησία.
Τα παράθυρα από βιτρό είναι μοντέρνα και στη χορωδία αυτά αποτελούνται από τον Alberto Giacometti, ενώ υπάρχει και ένα σύνολο από τον γερμανό σύγχρονο καλλιτέχνη Sigmar

NIEDERDORF

Κάτω από τους πύργους του Grossmünster είναι η νεαρή και συναρπαστική γειτονιά Niederdorf.
Οι ντόπιοι της Ζυρίχης συχνά το ονομάζουν Dörfli και θα ξέρετε γιατί όταν δοκιμάζετε την ατμόσφαιρα σε αυτό το σφιχτό πλέγμα των πλατειών καλντερίμιων χωρίς αυτοκίνητο στη δεξιά όχθη του Limmat.

Switzerland, Canton of Zurich, Zurich, Niederdorf district at dusk – Stockphoto
Κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι κάπου να περιπλανηθείτε στα καταστήματα σχεδιασμού και τις μοντέρνες μπουτίκ, και τη νύχτα μπορείτε να βάψετε την πόλη κόκκινη.
Για φαγητό, πρέπει να έρθετε για το zürcher geschnetzeltes, το οποίο είναι μοσχάρι σε μια σάλτσα οίνου και κρέμας.
Υπάρχουν επίσης σημεία που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής, όπως το Conditorei Péclard, ένα παραδοσιακό καφέ με αιωνόβια διακόσμηση και το Cabaret Voltaire, ένα από τα γενέθλια του κινήματος Dada.
Ελέγξτε τα προτεινόμενα ξενοδοχεία στην πόλη Ζυρίχη της Ελβετίας

ΜΟΥΣΕΙΟ RIETBERG

Σε μια ομάδα παραθαλάσσιων βιλών και ένα σύγχρονο παράρτημα στο Rieterpark, το Μουσείο Rietberg εκθέτει την τέχνη και την αρχαιολογία από όλο τον κόσμο.

Museum Rietberg | SBB
Αυτά μπορεί να είναι λειτουργικά αντικείμενα από τις νότιες θάλασσες, αρχαία αιγυπτιακά αγάλματα, βουδιστική τέχνη από την Ανατολική Ασία, αφρικανικά γλυπτά, αλλά και ευαίσθητες μάσκες κοντά στο σπίτι στην Ελβετία.
Τα αρχεία είναι τεράστια και υπάρχει μεγάλο υλικό για προσωρινές εμφανίσεις σε συγκεκριμένες περιοχές του κόσμου ή σε θέματα.
Το καφετέρια του μουσείου δίνει καλοκαιρινά καλάθια πικνίκ, αν θέλετε να πάρετε μεσημεριανό γεύμα στο Rieterpark


Αεροδρόμιο

Το αεροδρόμιο της Ζυρίχης (Flughafen Züric) βρίσκεται 13 χιλιόμετρα βόρεια της Ζυρίχης και είναι προσβάσιμο με προαστιακό σιδηρόδρομο, με τρένο (S-Bahn, InterCity, Eurocity και InterRegio) και με λεωφορείο.

Μεταφορά και Μετακίνηση

Η Ζυρίχη καλύπτεται από ένα πυκνό δίκτυο δημοσίων μέσων συγκοινωνίας με σκοπό την εξυπηρέτηση των μόνιμων κατοίκων καθώς και των επισκεπτών. Η χρήση των δημοσίων μέσων (λεωφορεία, τραμ, τελεφερίκ, τρένα ατμού) σας βοηθά να εξοικονομήσετε χρήματα αλλά και χρόνο. Φυσικά, μπορείτε να καλέσετε κάποιο ταξί ή να νοικιάσετε ένα αμάξι από τα γραφεία. Ο καλύτερος τρόπος για να εξερευνήσετε την πόλη, όμως, είναι η χρήση ενός ποδηλάτου ή ακόμη και με τα πόδια καθώς έτσι μπορείτε να ανακαλύψετε κάθε γωνιά της.

Info

  • Για να ταξιδέψετε στην Ελβετία δεν απαιτείται βίζα, αλλά ταυτότητα ή διαβατήριο. Επικοινωνήστε όμως με την πρεσβεία της χώρας στην Ελλάδα για να βεβαιωθείτε, καθώς το διαβατήριο ή η ταυτότητα θα πρέπει να τηρούν τις νέες προδιαγραφές. Πληροφορηθείτε, επιπλέον, για την εισαγωγή και εξαγωγή προϊόντων και γενικά τους τελωνειακούς περιορισμούς που ισχύουν.
  • Νόμισμα της χώρας είναι το ελβετικό φράγκο (CHF), στο οποίο μπορείτε να μετατρέψετε τα χρήματά σας ώστε οι συναλλαγές σας να είναι πιο εύκολες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ευρώ, ωστόσο τα ρέστα θα τα παίρνετε πάντοτε σε ελβετικά φράγκα. Οι πιστωτικές κάρτες είναι γενικώς δεκτές, όπως και οι κάρτες ανάληψης χρημάτων, παρόλα αυτά καλό είναι να το επιβεβαιώσετε πριν ξεκινήσετε το ταξίδι σας.

πηγή- protothema

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *