Εξερευνήστε τη Φρανκφούρτη!

Ταξίδι στην Φρανκφούρτη από το Diplomat Travel 

Οργανώσετε το ταξίδι σας με το έμπειρο προσωπικό του Diplomat travel, το ταξιδιωτικό μας γραφείο με 30 χρόνια εμπειρίας στο χώρο των ταξιδιών θα σας καθοδηγήσει σε ότι χρειαστείτε!  Για περισσότερες πληροφορίες και μοναδικά πακέτα προσφορών για την Φρανκφούρτη μπορείτε να επισκεφθείτε το site μας. https://www.diplomattravel.gr/ , τηλεφωνικώς στο : 210 6517509 ή μέσω email στο : [email protected]
Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.  https://www.diplomattravel.gr/


Είναι η πέμπτη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας. Βρίσκεται στον ποταμό Μάιν και έχει πληθυσμό περίπου 650.000 κατοίκους (5 εκατομμύρια στην ευρύτερη μητροπολιτική περιοχή).

Η Φρανκφούρτη είναι γνωστή για τους ουρανοξύστες της και είναι η μόνη ευρωπαϊκή πόλη που επιτρέπει να κτιστούν ουρανοξύστες μέσα στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Μαζί με το Παρίσι, το Λονδίνο, την Κωνσταντινούπολη και την Μαδρίτη είναι, επίσης, μια από τις λίγες ευρωπαϊκές πόλεις που διαθέτει σημαντικό αριθμό ουρανοξυστών.

Είναι το σημαντικότερο οικονομικό κέντρο της Γερμανίας αλλά και ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης, καθώς είναι η έδρα του Γερμανικού Χρηματιστηρίου (Deutsche Börse AG), της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και πολλών τραπεζών, όπως η Ντόιτσε Μπανκ και η Κομέρτσμπανκ.

Η περιοχή της Φρανκφούρτης βρισκόταν στα βόρεια σύνορα της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Σήμερα υπάρχει το κάστρο Ζάλσμπουρκ, το οποίο λειτουργεί ως μουσείο.

Κατά το Μεσαίωνα πολλοί Γερμανοί αυτοκράτορες στέφθηκαν στον καθεδρικό ναό της Φρανκφούρτης. Το 1848 το πρώτο γερμανικό κοινοβούλιο συνεδρίαζε στον Ναό του Αγίου Παύλου (Paulskirche), αλλά η λειτουργία του δεν διήρκεσε πολλά έτη.

Paulskirche (St. Pauls Church)

Η Φρανκφούρτη δεν ήταν ποτέ σημαντική βιομηχανική πόλη της Γερμανίας. Ήταν το κέντρο εμπορίου, το οποίο προήγαγε με την Έκθεση της Φρανκφούρτης και συγκοινωνιακός κόμβος. Το 1888 εγκαινιάσθηκε στην πόλη ο μεγαλύτερος σιδηροδρομικός σταθμός στην Ευρώπη και το 1936 ένας σύγχρονος αερολιμένας.

Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου η ιστορική παλιά πόλη με τα χαρακτηριστικά ξύλινα κτίρια καταστράφηκε ολοσχερώς από βομβαρδισμούς. Η Trümmerverwertungsgesellschaft ιδρύθηκε το φθινόπωρο του 1945 από τον δήμο με στόχο την ανακύκλωση των κατεστραμμένων οικοδομικών υλικών.

Σήμερα διασώζονται περίπου 20 κατοικίες, που έγινε δυνατό να αναστηλωθούν, ενώ στην νεότερη πόλη και στις γειτονιές έχους σωθεί παρα πολλές ιστορικές πολυκατοικίες του 19ου αιώνα. Αντίθετα ιστορικά μέγαρα και δημοσια κτίρια γρήγορα αποκαταστάθηκαν με ιστορική ακρίβεια, όπως το δημαρχείο, ο καθεδρικός ναός, η Paulskirche.

Ένας λόγος ήταν επίσης ότι μετά από το 1945 η Φραγκφούρτη φιλοδοξούσε να γίνει πρωτεύουσα της Δυτικής Γερμανίας, αλλα δεν έγινε. Στράφηκε πλέον να ενισχύσει την θέση της ως οικονομικό κέντρο. Πολλές τράπεζες μετάφεραν την έδρα τους στην πόλη, ενώ οι μεγάλες βιομηχανίες ήταν μόλις δυο. H AEG και Χεξτ (Hoechst) που είχαν ως έδρα τη Φρανκφούρτη έκλεισαν στη δεκαετία του ’90.

Σήμερα η Φρανκφούρτη είναι σημαντικό οικονομικό κέντρο της Ευρώπης και η περιοχή γύρω της θεωρείται ευρωπαϊκό κέντρο της έρευνας στην αυτοκινητοβιομηχανία. Το υψηλά φορολογικά έσοδα έδωσαν στην πόλη την δυνατότητα να επενδύσει στον πολιτισμό. Σήμερα η Φρανκφούρτη έχει πάνω από 40 μουσεία, 2 όπερες, διάφορα θέατρα και είναι έδρα της Γερμανικής Βιβλιοθήκης (Deutsche Bibliothek).

Το 2006 η Φρανκφούρτη ήταν μια από διοργανώτριες πόλεις του Παγκόσμιου Κυπέλλου της FIFA και η πρώτη πόλη όπου όλα τα εισιτήρια πουλήθηκαν.

Αξιοθέατα

Είναι πολύ εύκολο να επισκεφθεί κανείς τα αξιοθέατα με τα πόδια. Σε ακτίνα 1,5 χλμ βρίσκονται πολλά από τα πιο σημαντικά. Η εμπορική οδός με τα μεγάλα καταστήματα είναι η Zeil. Αρχίζει στη Hauptwache και τελειώνει στην Konstablerwache. Επί τις οδού είναι τα εμπορικά κέντρα Zeilgalerie (με πλατφόρμα επισκεπτών στην ταράτσα) και MyZeil (σχεδιασμένο από τον Ιταλό σταρ αρχιτέκτονα Massimiliano Fuksas). Μια άλλη εμπορική οδός είναι η πολυτελής Goethestraße κοντά στην Παλαιά Όπερα.

  • Καθεδρικός ναός (Dom)Frankfurt Cathedral - Wikipedia
  • Δημαρχείο (Römer)
  • Παλαιά Όπερα (Alte Oper)
  • Σπίτι του Γκαίτε (Goethehaus)Frankfurter Goethe-Haus und Freies Deutsches Hochstift (Frankfurt  Goethe-Museum and Goethe-House)
  • Ναός του Αγίου Παύλου (Paulskirche)
  • Ζωολογικός κήπος
  • Πάλμενγκαρτεν (Βοτανικός Κήπος)

Αστική συγκοινωνία

Η Φρανκφούρτη έχει δύο συστήματα μαζικής μεταφοράς σταθερής τροχιάς: το ημιυπόγειο σύστημα U-Bahn και το σύστημα προαστιακού S-Bahn.

Το U-Bahn έχει επτά γραμμές που εξυπηρετούν το κέντρο πόλης και μερικά μεγαλύτερα προάστια. Μέρος των γραμμών είναι υπόγειες με το μεγαλύτερο να είναι υπέργειο. Πρόκειται για ένα μικτό σύστημα μετρό και τραμ, το οποίο συναντάται σε πολλές γερμανικές πόλεις, π.χ στην Κολωνία, το Ντίσελντορφ, τη Στουτγκάρδη κ.ά.

Το S-Bahn, ένα είδος προαστιακού, είναι ένα πολύ πιο εκτενές σιδηροδρομικό δίκτυο, που είναι κατά το μεγαλύτερο μέρος του υπέργειο. Εντούτοις γίνεται υπόγειο στο κέντρο της πόλης. Το S-Bahn έχει πρόσβαση στα προάστια της Φρανκφούρτης και του κύριου αερολιμένα, καθώς επίσης και στις μεγαλύτερες κωμοπόλεις σε μικρή απόσταση (όπως το Όφενμπαχ, το Ντάρμστατ και το Βισμπάντεν).

Υπάρχει, επίσης, ένα μικρό αυτόνομο δίκτυο τραμ και μερικές γραμμές λεωφορείων.

Οδικό δίκτυο

Η Φρανκφούρτη βρίκεται σχετικά κεντρικά στην Γερμανία. Ο Κόμβος της Φραγκφούρτης (Frankfurter Kreuz) των αυτοκινητόδρομων A5 και A3 είναι ο κόμβος με τη μεγαλύτερη κίνηση στην Γερμανία. Περιφερειακοί αυτοκινητόδρομοι μπορούν να θεωρηθούν ο Α66, ο A661 και ο A45.

Frankfurter Kreuz: Ein Kleeblatt für die Autofahrer

Αεροδρόμια

Το διεθνές αεροδρόμιο Φρανκφούρτης είναι ένα από τα σημαντικότερα αεροδρόμια του κόσμου και το μεγαλύτερο της Γερμανίας. Η Λουφτχάνσα κάνει από εκεί σχεδόν όλες τις υπερατλαντικές πτήσεις της.

Ένα μικρότερο αεροδρόμιο με την ονομασία Frankfurt-Hahn βρίκεται περίπου μια ώρα μακριά από την πόλη και εξυπηρετεί της αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους.

Το τρίτο αεροδρόμιο είναι το αεροδρόμιο Flugplatz Egelsbach όπου προσγειώνονται ιδιωτικά αεροσκάφη και πτήσεις VIP. Βρίσκεται μεταξύ Φραγκφούρτης και Ντάρμστατ.

πηγή- aboutgreece

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *