Το Μπαλί είναι ένα από τα 13.667 νησιά του Αρχιπελάγους της Ινδονησίας τα οποία βρίσκονται σπαρμένα σε 5.160 Κm τροπικής θάλασσας. Βρίσκεται απέναντι από το ανατολικότερο σημείο της Ιάβα και είναι ηφαιστειογενές νησί, με άγρια φύση, διαμορφωμένη από τις παρεμβάσεις πολλών μπαλινέζικων γενεών. Είναι ένας τροπικός παράδεισος με πολύ πλούσια χλωρίδα και πανίδα. Στο γαμήλιο ταξίδι σας στο Μπαλί θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε τις μεγάλες παραλίες με την χρυσαφένια άμμο, τα τροπικά δάση, τους καταπράσινους ορίζοντες, τα καλύτερα spa του κόσμου, ηφαίστεια που χάνονται στα σύννεφα, τα χρώματα, τη λάμψη, την καλή διάθεση και τους απίστευτα φιλοσοφημένους απλούς άνθρωπους, τα ινδουιστικά μνημεία και τις ολοζώντανες θρησκευτικές τελετές.

Bali: Villa Rizki Candidasa - Bali villa for holiday rent in Candidasa, Bali

Αξιοθέατα

To Μπαλί διαθέτει μια πλούσια πολιτιστική κληρονομιά  20.000 ναών με χαρακτηριστικούς τον Uluwatu ,και τον ευρύτερα γνωστό ναό Besakih, τη «Μητέρα των Ναών», που θα σας εντυπωσιάσει με τα αγάλματα του Siva, θεού της δημιουργίας και της καταστροφής αλλά και με τη μαγευτική του τοποθεσία.

Uluwatu Temple In Bali - Famous Cliff Sunset At Uluwatu Bali
Επισκεφθείτε την καλλιτεχνική πρωτεύουσα του Μπαλί, το Ubud, γνωστό και ως χωριό των καλλιτεχνών, το οποίο είναι διάσημο για τις ιδιαίτερα αναπτυγμένες τέχνες του, συμπεριλαμβανομένου του χορού, της γλυπτικής, της ζωγραφικής, της επεξεργασίας του δέρματος, της μεταλλουργίας και της μουσικής. Εκεί βρίσκεται το παλάτι της βασιλικής οικογένειας του Ubud, όπου μπορείτε να απολαύσετε παραδοσιακές χορευτικές και θεατρικές παραστάσεις. Επίσης, αξίζει να βρεθείτε στο χωριό Bedulu ή Goa Gajah, στη «σπηλιά του ελέφαντα», παλιό ιερό, και στην αγκαλιά ενός πυκνού δάσους το Mandala Wisata Wenara Wana (www.monkeyforestubud.com), όπου υπερβολικά φιλικοί πίθηκοι θα σας «ξεναγήσουν» στους τρεις περίτεχνους ναούς. Το Ubud φιλοξενεί πολυάριθμα μουσεία, όπως το Agung Rai Museum of Art, την Πινακοθήκη Blue Moon και το μουσείο σύγχρονης τέχνης Sika.
Μια σειρά ηφαιστειακών βουνών στέφει το βόρειο μέρος του Μπαλί ,με πιο ψηλό το Gunung Agung (βουνό θεϊκό, κυριολεκτικά), του οποίου το υψόμετρο αγγίζει τα 3.142 μέτρα .Αυτό το ηφαίστειο είναι ακόμα ενεργό, καθώς επίσης και το Batukaru, το Batur και το Merebuk και συγκεντρώνουν τα βλέμματα εκατομμυρίων επισκεπτών. Στο Trunyan, ή αλλιώς «χωριό των νεκρών», οι κάτοικοί του πιστεύουν πως η ψυχή των νεκρών βασανίζεται αν ταφεί το σώμα και ανακατεύεται με τους ζωντανούς, γι’ αυτό και αφήνουν τα πτώματα επάνω στα δέντρα ή ανάμεσα σε καλάμια πάνω στο χώμα.  Επισκεφθείτε την Denpasar (σημαίνει «Δίπλα στο Παζάρι»), την πρωτεύουσα του νησιού, στο νότιο τμήμα του, όπου θα δείτε το άγαλμα Catur Mukha με τα οκτώ χέρια, τα εντυπωσιακά μνημεία Bajra Sandhi στο πάρκο Puputan και ναούς όπως ο Pura Agung Jagatnata (Jalan Mayor Wisnu), που είναι αφιερωμένος στην υπέρτατη θεότητα.

Ari Homestay Candidasa Bali/Candidasa Local Attractions

Pura Agung

Οι χοροί τους είναι πανέμορφοι, όπως αυτός του barong, από ηθοποιούς που φορούν τρομακτικές μάσκες λιονταριών,  σε πολλές παραστάσεις σε ναούς, εστιατόρια και ξενοδοχεία. Αλλά και ο χορός kecak έχει τις ρίζες του στη θρησκεία και την παράδοση. Όμορφες χορεύτριες με χρυσοποίκιλτες φορεσιές λικνίζονται ρυθμικά σε ένα εντυπωσιακό χορόδραμα, για το καλό και το κακό, τον έρωτα και το θάνατο στο ναό Uluwatu σ’ ένα λόφο στη χερσόνησο Bukit, στο νοτιότερο άκρο του Μπαλί.

Κλίμα

Το κλίμα στο Μπαλί είναι τροπικό. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 20 – 35 ºC, με μέση θερμοκρασία 26 ºC. Η εποχή των βροχών είναι από τον Νοέμβρη μέχρι τον Μάρτη, ενώ η ξηρασία από τον Απρίλη μέχρι και τον Οκτώβρη. Η καλύτερη περίοδος είναι το δικό μας καλοκαίρι. Το κλίμα είναι ξηρό και οι μέρες ηλιόλουστες.

Φαγητό

Χάρη στο μικρό κόστος και την απαράμιλλη ποιότητα  του φαγητού, τα εστιατόρια του Μπαλί δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν  από αυτά των άλλων  μεγάλων πόλεων του κόσμου. Οι γαστριμαργικές αυτές απολαυσεις σας προσφέρονται σε πολύ ρομαντικές τοποθεσίες. Τα περισσότερα εστιατόρια στο Μπαλί είναι είτε  κινεζικά, είτε Ινδονησιακά, είτε τα Padang Halal εστιατόρια της Sumatra. To rending, ένα νοστιμότατο κρέας της κατσαρόλας, είναι το πιο γνωστό πιάτο που σερβίρεται στα Padang. Η Ινδονησιακή κουζίνα είναι κατά βάση Κινεζική, δηλ. λαχανικά, χόρτα, ρύζι, κρέας και ψάρι με παράξενες σάλτσες και πολλά φρούτα. Εάν σας αρέσει η κινεζική Κουζίνα, το Μπαλί είναι παράδεισος, αλλά υπάρχουν πάρα πολλά εστιατόρια που σερβίρουν και δυτική Κουζίνα, ακόμα και ελληνική! Τα περισσότερα ξενοδοχεία έχουν περισσότερα από ένα εστιατόρια, για να καλύψουν τις προτιμήσεις των πελατών τους. Τέλος, γευματίστε στα καθ’ οδόν cafes ή αλλιώς warungs, όπου τα φαγητά σερβίρονται από τον μπουφέ.

Τα τοπικά πιάτα που πρέπει να δοκιμάσετε είναι:

  • Το Tipat Cantok, ένας συνδυασμός κέικ ρυζιού με φρέσκα τηγανιτά κομμάτια τόφου, φρέσκων βλασταριών φασολιών και σάλτσας φυστικιού.
  • Το Rujak kuah pindang, μια ινδονησιακή φρουτοσαλάτα, που αποτελείται από ποικιλία φρούτων και μια μοναδική σάλτσα από ζωμό ψαριού και μπαχαρικά, η οποία αναδύει μια απίθανη ισχυρή μυρωδιά και αφήνει μια εκπληκτική γεύση στο στόμα σας και στο λαιμό σας.
  • Το Es Daluman, το ποτό του Μπαλί που αποτελείται από πάγο, νερό και ζελατίνα χλόης ανακατεμένα με γάλα καρύδας και ζάχαρη από φοινικόδεντρο.
  • Το Jaja Bali, φτιαγμένο από αλεύρι ρυζιού, ζάχαρη  και άλλα συστατικά, είναι ένα παραδοσιακό μπαλινέζικο σνακ που οι ντόπιοι συνήθως απολαμβάνουν κατά τη διάρκεια του πρωινού ή του τσαγιού τους.

Δραστηριότητες

Το γαμήλιο ταξίδι σας στο Μπαλί δεν θα είναι σε καμία περίπτωση βαρετό! Extreme sports, shopping, διασκέδαση, καταδύσεις, σαφάρι, γκολφ, surfing στην Μέκκα των θαλάσσιων σπορ, Kuta, τέχνες και κυρίως αργυροχρυσοχοΐα στο Celuk, ξύλινα αριστουργήματα και έπιπλα στο Mas, κεραμικά κοντά στη Sanur και στο Ubud, την τέχνη του υφάσματος και του μαρμάρου σε άλλα χωριά… Κάθε χωριό στο νησί και μία συγκεκριμένη τέχνη. Η καρδιά του νησιού, όμως, χτυπάει στο καλλιτεχνικό Ubud στην ενδοχώρα όπου ο ( ιερός ) ποταμός Ayung προσφέρει υπέροχο trekking. Στην τουριστική Nusa Dua είναι συγκεντρωμένα τα περισσότερα μεγάλα ξενοδοχεία, ενώ η Sanur και η Kuta το βράδυ μετατρέπονται σε ένα μεγάλο πάρτι μέχρι πρωίας. Στο ανεξερεύνητο και παρθένο Βόρειο Μπαλί, μοναδική εμπειρία το κολύμπι παρέα με «άγρια» δελφίνια (οργανωμένα tours).

Γλώσσα

Η επίσημη γλώσσα του Μπαλί είναι η Ινδονησιακή (Μπαχάσα Ιντονίσια), αλλά τα Αγγλικά είναι διαδεδομένα.

Νόμισμα

Το νόμισμα του Μπαλί είναι η Ινδονησιακή Ρουπία, κυμαινόμενης ισοτιμίας με το Ευρώ (1 € περίπου αντιστοιχεί σε 14050 ρουπίες. Παρόλα αυτά, όμως, η τουριστική αγορά κινείται με ευρώ και αμερικανικά δολλάρια.

Διαφορά ώρας

Η Ελλάδα έχει διαφορά ώρας από την Ινδονησία -6 ώρες το χειμώνα και -5 ώρες το καλοκαίρι.

Γενικές Πληροφορίες

  • Η τάση του ηλεκτρ. ρεύματος είναι 220V.
  • Τα ταξί είναι φτηνά και οι οδηγοί τους ευγενικοί και αρκετά καλοί γνώστες της Αγγλικής. Οι χρεώσεις των οδηγών σε αν τους χρησιμοποιήσουμε ως ξεναγούς στα τοπικά αξιοθέατα είναι πολύ λογικές.
  • Τα ρούχα που θα χρειαστεί να πάρετε μαζί σας είναι κυρίως καλοκαιρινά, μαζί με κάτι πιο ζεστό για τους ισχυρά κλιματιζόμενους χώρους.
  • Τα εμβόλια δεν είναι απαραίτητα. Καλό θα ήταν να έχετε δικά σας φάρμακα.
  • Το νερό της βρύσης δεν είναι πόσιμο οπότε προτιμήστε το εμφιαλωμένο. Ιδιαίτερη προσοχή στις φρέσκες ωμές σαλάτες.
  • Τα κύρια δημόσια μέσα μεταφοράς στο Μπαλί είναι τα φτηνά λεωφορεία και τα bemos. Μπορείτε να ναυλώσετε ένα bemo ή να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο, μια μοτοσικλέτα ή ένα ποδήλατο.

Πως θα πάτε στο Μπαλί

Το αεροδρόμιο του Μπαλί είναι το Διεθνές Αεροδρόμιο Bali Ngurah Rai ή αλλιώς Ντενπασάρ (DPS) και βρίσκεται στο νότιο Μπαλί, 13 χιλιόμετρα νότια της Ντενπασάρ. Είναι το τρίτο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Ινδονησίας.

Τα ταξί βρίσκονται έξω από την αίθουσα αφίξεων. Δηλώστε στον υπάλληλο τον προορισμό σας, πληρώστε το αντίτιμο και προχωρήστε για το ταξί με την απόδειξη.

Είναι απαραίτητο, το διαβατήριο σας να έχει ισχύ για τους επόμενους 6 μήνες από την ημερομηνία εισόδου στην Ινδονησία. Η έκδοση βίζας γίνεται κατά την άφιξη στο αεροδρόμιο (25$ για διάρκεια παραμονής 30 ημερών).


πηγή- bestofhoneymoons