Βενετία: Αξιοθέατα & Προτάσεις

9 Δεκεμβρίου 2021
Μη κατηγοριοποιημένο

Ταξίδι στην Βενετία από το Diplomat Travel

Για περισσότερες πληροφορίες και μοναδικά πακέτα προσφορών για την Βενετία μπορείτε να επισκεφθείτε το site μας. https://www.diplomattravel.gr/ , τηλεφωνικώς στο : 210 6517509 ή μέσω email στο : [email protected]

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.  https://www.diplomattravel.gr/


Η Βενετία είναι χάρμα οφθαλμών με περίτεχνα palazzi, γραφικά γεφυράκια και φιδωτά κανάλια βγαλμένα από αναγεννησιακό παραμύθι. Δείτε τα αξιοθέατα που δεν πρέπει να χάσετε – αλλά και πού να πάτε για να πάρετε μια αυθεντική γεύση μακριά απ’ τα τουριστικά πλήθη!
Aνακαλύψτε μερικούς μόνο από τους λόγους για να κλείσετε αεροπορικά εισιτήρια για Βενετία στο παρακάτω βίντεο.
Αξιοθέατα & προτάσεις που δεν πρέπει να χάσετε σ’ ένα ταξίδι στη Βενετία της Ιταλίας

1. Το Μεγάλο Κανάλι

Ταξιδιωτική φαντασία και πραγματικότητα συναντιούνται στο Μεγάλο Κανάλι της Βενετίας. Η μαγευτική αυτή υδάτινη λεωφόρος σε σχήμα “S” απλώνει σε 4 χλμ. μπροστά σας ό,τι ποτέ ονειρευόσασταν για την πόλη. Ξεκινώντας απ’ τον σταθμό της Santa Lucia και καταλήγοντας στην πλατεία του Αγίου Μάρκου, στις όχθες του παρελαύνουν μερικά από τα διασημότερα αξιοθέατα της Βενετίας και κτίσματα που θα σας ταξιδέψουν πίσω στον 12ο-18ο αιώνα. Εδώ θα ζήσετε την ατμόσφαιρα όπως την έζησαν οι οικογένειες των ευγενών που τα διακόσμησαν.

Έχετε την κάμερα σε ετοιμότητα για να φωτογραφίσετε βενετσιάνικα highlights δεξιά κι αριστερά. Ανάμεσά τους το μαγευτικό Ca’ d’Oro με τη γοτθική πρόσοψη του 15ου αιώνα, το αναγεννησιακό Palazzo Grimani, η μπαρόκ εκκλησία Santa Maria di Nazareth (Scalzi), το Fondaco dei Turchi του 13ου αιώνα και τα μουσεία μοντέρνας τέχνης Palazzo Grassi και Ca’ Pesaro.

Γόνδολα που κάνει διαδρομές στο Μεγάλο Κανάλι - ταξίδι στη Βενετία

Μια και δεν μπορείτε να απολαύσετε το “Canalazzo” (την… “Καναλάρα”, θα λέγαμε!) ποδαράτο, οι επιλογές σας περιορίζονται στα θαλάσσια ταξί, τα vaporetti (λεωφορεία) και τις γόνδολες. Όχι μόνο αυτές, τις πανάκριβες (θα σας έρθει πιο οικονομικά, πάντως, αν μοιραστείτε το κόστος με έως και 5 άτομα), αλλά και τα πιο ταπεινά traghetti. Για μια αυθεντική γεύση βενετσιάνικης καθημερινότητας πάρτε το vaporetto για Santa Sofia, κι από κει το φθηνό δίλεπτο traghetto για την απέναντι πλευρά. Εκεί σας περιμένει ένα λιγότερο διάσημο, αλλά εξίσου γοητευτικό αξιοθέατο της Βενετίας: η νεο-γοτθική ψαραγορά του 1907.

Tip: Τα vaporetti 1 & 2 ταξιδεύουν κατά μήκος του Canal Grande. Προτιμήστε το 1 αν θέλετε πραγματικά να θαυμάσετε τα κτίρια, μια και το 2 είναι εξπρές.

2. Τοπ αξιοθέατα της Βενετίας συγκεντρώνονται στην Πλατεία του Αγίου Μάρκου
Το Κωδωνοστάσιο του Αγίου Μάρκου το ηλιοβασίλεμα - τοπ αξιοθέατα στη Βενετία

Αν τα πλωτά ταξίδια στη Βενετία ξεκινούν απ’ το Μεγάλο Κανάλι, οι εξερευνήσεις ποδαράτο ξεκινούν απ’ την Πλατεία του Αγίου Μάρκου. Το sestiere (διαμέρισμα) του Αγίου Μάρκου είναι το παλαιότερο απ’ τα έξι της πόλης, και αποτέλεσε πολιτικό και διοικητικό κέντρο της Γαληνοτάτης Βενετικής Δημοκρατίας, αλλά και επίκεντρο της κοινωνικής ζωής για περισσότερο από χίλια χρόνια. Απ’ τα κτίσματα που κλέβουν την παράσταση είναι το Κωδωνοστάσιο του Αγίου Μάρκου ή Campanile, που ξεπερνά τα 98 μέτρα. Κλείστε εισιτήρια για την κορυφή διαδικτυακά για να γλιτώσετε τις ουρές!

Η Πλατεία του Αγίου Μάρκου, ένα απ' τα αξιοθέατα που δεν πρέπει να χάσετε σ' ένα ταξίδι στη Βενετία

Η μακριά λίστα με τα αξιοθέατα της Βενετίας συνεχίζει με τη Βασιλική του Αγίου Μάρκου και το Παλάτι των Δόγηδων, τον αναγεννησιακό Πύργο του Ρολογιού, τα Procuratie με την πτέρυγα του Ναπολέοντα και τα πολυάριθμα μαγαζάκια, το Museo Correr και το ιστορικό Καφέ Φλοριάν. Ναι, είναι τουριστικό και θα το χρυσοπληρώσετε, αλλά το πολυτελές αμπιάνς του 1720 και τα τραπεζάκια έξω στη λιακάδα αποτελούν must για αναρίθμητους ταξιδιώτες.

Η Πλατεία του Αγίου Μάρκου - Βενετία αξιοθέατα

Tip: Αν στόχος του ταξιδιού σας είναι το Καρναβάλι της Βενετίας μη χάσετε την Πτήση του Αγγέλου στο επίσημο ξεκίνημα της γιορτής, όπου μια καλά δεμένη μεταμφιεσμένη κυρία “πετάει” στην πλατεία απ’ το κωδωνοστάσιο!

3. Η Βασιλική του Αγίου Μάρκου

Ένα αριστούργημα βυζαντινής αρχιτεκτονικής με ιταλικές και γοτθικές επιρροές, η Βασιλική του Αγίου Μάρκου ξεχωρίζει για τους πέντε τρούλους της που, μαζί με τους τοίχους, καλύπτονται από περίπου 8000 τ.μ. μωσαϊκών. Αν την επισκεφτείτε τις ημέρες με ήλιο, οι χρυσαφιές αποχρώσεις τους αναδεικνύονται μοναδικά, ενώ μια πλούσια συλλογή από γλυπτά καθηλώνει το βλέμμα. Με τη γνωστή λαοθάλασσα που συρρέει στο εσωτερικό της, πάντως, δεν θα έχετε συνήθως πάνω από 10 λεπτά για να τα θαυμάσετε όλα!

Δύο καλόγριες στην πλατεία του Αγίου Μάρκου

Με τις ρίζες της στον 9ο αιώνα, η εκκλησία για χίλια περίπου χρόνια λειτουργούσε ως το… ταπεινό παρεκκλήσι του Δόγη, ενώ από το 1807 πήρε τον τίτλο του Καθεδρικού της πόλης. Το περίφημο Pala d’ Oro, ένα πλαίσιο πίσω απ’ την αγία τράπεζα, θαμπώνει με εκατοντάδες μαργαριτάρια, ζαφείρια και σμαράγδια. Πολλοί απ’ τους θησαυρούς – όπως τα τέσσερα άλογα που στολίζουν την είσοδό της – ήλθαν εδώ απ’ την Κωνσταντινούπολη μετά την Δ’ Σταυροφορία. Ενδιαφέρον έχει και το μουσείο του Αγίου Μάρκου, που φιλοξενεί έναν ξύλινο βωμό ζωγραφισμένο απ’ τον Paolo Veneziano, περσικά χαλιά και χειρόγραφα.

Ζευγάρι παίζει με τα περιστέρια με φόντο τη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, απ' τα τοπ αξιοθέατα της Βενετίας

Ώρες λειτουργίας: Δευτ.-Σάβ. 8.30 π.μ.-5.30 μ.μ.
Τιμή: Είσοδος ελεύθερη.

4. Το Παλάτι του Δόγη

Το πιο ποιητικό στολίδι της πλατείας του Αγίου Μάρκου είναι βγαλμένο απευθείας από βενετσιάνιο γοτθικό παραμύθι! Το Palazzo Ducale αποτελείται από τρία διαφορετικά κομμάτια, διακοσμημένα σε διαφορετικές χρονικές περιόδους απ’ τον 14ο-15ο αιώνα. Θα εισέλθετε απ’ την Porta del Frumento, κάτω απ’ την κιονοστοιχία στο παλαιότερο κομμάτι του κτιρίου, απ’ την πλευρά του καναλιού. Το Museo dell’Opera βρίσκεται στο ισόγειο, ενώ μέρος των περιοδικών εκθέσεων (που αξίζει συνήθως να τσεκάρετε) φιλοξενεί επίσης η πρώην κουζίνα του παλατιού.

Η περιήγηση στην αυλή με τις μαρμάρινες διακοσμήσεις, τα εκθαμβωτικά διαμερίσματα του Δόγη, τα Επιμελητήρια και, τέλος, οι φυλακές προσφέρουν ένα oπερατικό ταξίδι στο βενετσιάνικο παρελθόν, απ’ τον απίστευτο ενετικό πλούτο στα πιο σκοτεινά μυστικά του, που δύσκολα θ’ αφήσει κανέναν ασυγκίνητο!

Πανοραμική θέα στο Παλάτι των Δόγηδων και την πλατεία Αγίου Μάρκου

Ώρες λειτουργίας: Δευτ.-Σάβ. 9.30 π.μ.-5 μ.μ. Κυρ. 2 μ.μ.-4.30 μ.μ.

5. Η Γέφυρα των Στεναγμών

Γόνδολες περνούν κάτω απ' τη Γέφυρα των Στεναγμών, ένα απ' τα αξιοθέατα που δεν πρέπει να χάσετε σ' ένα ταξίδι στη Βενετία

Η παγκοσμίως διάσημη Ponte dei Sospiri, η αναγεννησιακή κλειστή γέφυρα του 1614 σχεδιασμένη απ’ τον Antonio Contini, απλώνεται πάνω απ’ το Rio di Palazzo ενώνοντας το Παλάτι του Δόγη με τις Νέες Φυλακές. Πάρτε τη γόνδολα, ιδανικά, με το αμόρε σας για να την θαυμάσετε απ’ το κανάλι σε μια απ’ τις πιο ρομαντικές βόλτες της Βενετίας. Ή φωτογραφίστε την απ’ τη γειτονική γέφυρα του Palazzo Ducale, απ’ την πλευρά της λιμνοθάλασσας – ενώ αξίζει να την εξερευνήσετε και εκ των έσω.

Η γέφυρα χωρίζεται σε δύο παράλληλους διαδρόμους που μπορείτε να επισκεφτείτε κατά την ξενάγησή σας στο παλάτι. Σύμφωνα με τον μύθο, που κυριάρχησε την περίοδο του Ρομαντισμού, πήρε το όνομα Γέφυρα των Στεναγμών απ’ τους αναστεναγμούς των φυλακισμένων που αντίκριζαν για τελευταία φορά τη Βενετία. Και, μαζί της, την ελευθερία.

Γονδολιέρηδες στα κανάλια της Βενετίας

Μπορεί το μουντό εσωτερικό της να είναι αρχιτεκτονικά αδιάφορο, αλλά οι κλεφτές ματιές μέσα απ’ τα μικροσκοπικά της χωρίσματα προς το λαχταριστό τιρκουάζ που τυλίγει το νησί του San Giorgio Maggiore προκαλεί μια κάποια συναισθηματική φόρτιση. Τι θα κάνατε εσείς αν σε λίγα λεπτά δεν μπορούσατε να βγείτε στον ζεστό ήλιο για ν’ απολαύσετε τέτοια ομορφιά;


πηγή-skyscanner

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *