Ταξίδι στο Βίλνιους: Η άγνωστη μεσαιωνική πρωτεύουσα της Λιθουανίας

15 Νοεμβρίου 2021
Μη κατηγοριοποιημένο

Ταξίδι στο Βίλνιους από το Diplomat Travel

Οργανώσετε το ταξίδι σας με το έμπειρο προσωπικό του Diplomat travel, το ταξιδιωτικό μας γραφείο με 30 χρόνια εμπειρίας στο χώρο των ταξιδιών θα σας καθοδηγήσει σε ότι χρειαστείτε! 

Για περισσότερες πληροφορίες και μοναδικά πακέτα προσφορών για το Βίλνιους, μπορείτε να επισκεφθείτε το site μας. https://www.diplomattravel.gr/ , τηλεφωνικώς στο : 210 6517509 ή μέσω email στο : [email protected]
Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.  https://www.diplomattravel.gr/


Το Βίλνιους (ή Βίλνα) είναι η πρωτεύουσα της Λιθουανίας και μια από τις καλύτερα διατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις της Ευρώπης. Βρίσκεται στα νότια της χώρας, στη συμβολή των ποταμών Βίλνια και Νέρις, έχοντας πληθυσμό περίπου 500.000 κατοίκων.

Σύμφωνα με το θρύλο η πόλη δημιουργήθηκε όταν ο Μεγάλος Δούκας της Λιθουανίας Γκεντιμίνας που κυνηγούσε στην περιοχή είδε στο όνειρό του έναν σιδερένιο λύκο να ουρλιάζει σε ένα λόφο. Ένας παγανιστής ιερέας συμβούλεψε ότι ο λύκος είναι ένα κάστρο που πρέπει να χτιστεί και μια πόλη πρέπει να δημιουργηθεί. Η πόλη θα γίνει πρωτεύουσα της Λιθουανίας και σύμβολο της δόξας των ηγεμόνων της στους αιώνες.

How to Spend 48 Hours in Vilnius, Lithuania

Το ιστορικό κέντρο του Βίλνιους έχει ανακηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από την UNESCO και μια βόλτα στα σοκάκια του μας μεταφέρει σε μια άλλη εποχή. Είναι όμως ταυτόχρονα μια πόλη σύγχρονη, ζωντανή και πολύ… πράσινη!

Αν προσθέσουμε τους φιλικούς και χαμογελαστούς κατοίκους ένα ταξίδι στο Βίλνιους είναι μια εμπειρία που όλοι θα απολαύσουμε, χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις. Η βόλτα στα σοκάκια της παλιάς πόλης είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνει ένας επισκέπτης στο Βίλνιους και μάλλον κάτι που θα συνεχίσει να το κάνει μέχρι την αναχώρησή του, καθώς δύσκολα… χορταίνεται!

The Big and Little Ghetto | Go Vilnius

Στην πόλη θα συναντήσει κανείς περισσότερες από 40 εκκλησίες, κυρίως μπαρόκ ρυθμού, από τις οποίες ξεχωρίζει ο καθεδρικός ναός των Αγίων Στάνισλαβ και Λαδίσλαου σε μορφή αρχαιοελληνικού ναού και ο ναός της Αγίας Άννας.

Church of St. Anne in Vilnius | Wondermondo

Επίσης από τα αξιοθέατα του Βίλνιους ξεχωρίζουν ο πύργος Γκεντιμίνας και το κάστρο που είναι κτισμένο σε λόφο και προσφέρει εκπληκτική πανοραμική θέα στην πόλη, η Πύλη της Αυγής και το Παλάτι του Μεγάλου Δούκα της Λιθουανίας, στο ιστορικό κέντρο και κοντά στην πλατεία.

Gediminas' Tower | Go Vilnius

Βέβαια, όπως προαναφέραμε, το Βίλνιους είναι μια πόλη με πολύ πράσινο, γεμάτο πάρκα ιδανικά για βόλτες όταν ο καιρός είναι καλός και επιπλέον περιβάλλεται από δάση τα οποία είναι επισκέψιμα και εύκολα προσβάσιμα.

Pūčkorių atodanga, Vilnius | CarolineKarolyteaPhotography | Flickr

Τέλος ενδιαφέρον είναι το Πανεπιστήμιο του Βίλνιους που λειτουργεί από το 1579 μ.Χ. και βρίσκεται μέσα στην πόλη. Μια διαφορετική εμπειρία είναι η επίσκεψη στην Uzapis, μια εναλλακτική κοινότητα που ίδρυσαν καλλιτέχνες.

Things to do in Vilnius, Lithuania: Three-minute guide

πηγή-travelpass

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *