Ένα ονειρικό ταξίδι στην εξωτική χώρα που ζουν οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι στον κόσμο

Για περισσότερες πληροφορίες και μοναδικά πακέτα προσφορών μπορείτε να επισκεφθείτε το https://www.diplomattravel.gr/ , τηλεφωνικώς στο : 210 6517509 ή μέσω email στο : [email protected]

Πρόκειται για έναν ταξιδιωτικό προορισµό απόλυτα εξωτικό, µε υπέροχες παραλίες, τοπία που συγκλονίζουν, άγρια ζωή, ποικιλοµορφία αλλά και πρωτοπόρο τρόπο ζωής, πρόκειται για την Κόστα Ρίκα!

Είναι από τις πιο αναπτυγμένες χώρες της Λατινικής Αµερικής µε περίπου 5 εκατ. κατοίκους. Διακρίνεται για την πολιτική της σταθερότητα, χαρακτηριστικό που αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι δεν διαθέτει στρατό! Κι αυτό µάλιστα τη στιγµή που σε γειτονικές της χώρες επικρατεί µεγάλη αστάθεια.

Ενδεικτικό είναι ότι αν χρειαστεί, καταφεύγει στους ευρωπαϊκούς θεσµούς και στα διεθνή δικαστήρια για να λύσει οποιαδήποτε διαφορά. Η Κόστα Ρίκα, φηµίζεται επίσης για την οικολογική της συνείδηση ενώ αυτό που την κάνει παγκοσµίως γνωστή, πρωτοπόρα και… παράδειγµα προς µίµηση είναι οτι κατά γενική οµολογία έχει τους πιο ευτυχισµένους ανθρώπους στον κόσµο!

Πεζοπορία στη ζούγκλα τροπικού δάσους  με φόντο τον καταρράκτη

Για πολλούς ταξιδιώτες βρίσκεται στην κορυφή της λίστα τους καθώς αποτελεί ένα ονειρεµένο προορισµό. Δικαιολογηµένα. Όχι µόνο λόγω του ότι πρόκειται για έναν ανερχόµενο προορισµό µε environmental- friendly προφίλ, αλλά και για το γεγονός ότι είναι µια καταπράσινη χώρα (για την ακρίβεια η πιο «πράσινη» του κόσµου) µε πολύ καλό κλίµα που δεν γνωρίζει τι σηµαίνει παγωνιά, πλουσιότατη φύση και φιλόξενους, χαµογελαστούς ανθρώπους!

Έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως «θαύµα της φύσης», ενώ το όνοµά της µεταφράζεται ως «πλούσια ακτή». Και µπορούµε να πούµε ότι είναι όντως έτσι, αφού παρ’ ότι καταλαµβάνει µόλις το 0.03% της επιφάνειας της γης, παράλληλα περιλαµβάνει το 6% της συνολικής χλωρίδας και πανίδας της! Το «moto» των ανθρώπων που ζουν στην Κόστα Ρίκα, είναι «Pura Vida» που σηµαίνει «Αγνή Ζωή»!

Κρεμαστή γέφυρα Monteverde Cloud forest

Καταρράκτης Κόστα Ρίκα

«Pura Vida»

Οι κάτοικοι της Κόστα Ρίκα (εκεί θα τους ακούσετε ως «ticos»), θεωρούνται από τους πιο ευτυχισµένους ανθρώπους του κόσµου, διότι η στάση ζωής τους είναι πολύ θετική απέναντι στη ζωή. Αντιµετωπίζουν την όποια δυσκολία µε ηρεµία, ενσυναίσθηση και ευγνωµοσύνη, γιατί από µικροί µαθαίνουν να είναι ευγνώµονες για τη ζωή και να αντιµετωπίζουν τα προβλήµατα της καθηµερινότητας µε τον τρόπο που τους αρµόζει δηλαδή ως αναπόφευκτα προβλήµατα που είναι µέρος της ζωής και τίποτα παραπάνω.

Η κουλτούρα των Κοσταρικανών έχει ως βάση την παιδεία, την ευγένεια και την γενναιοδωρία. Οι Ticos είναι γνωστοί για την φιλοξενία τους και την ευγενή στάση προς τους ξένους χωρίς όµως αυτό να σηµαίνει ότι αγγίζει τα όρια της δουλοπρέπειας, κάθε άλλο… θα καταλάβετε από την αρχή κιόλας που θα συναναστραφείτε ντόπιους ότι η ευγένεια που θα σας προσεγγίσουν είναι ένα έµφυτο χαρακτηριστικό τους όπως και η ηρεµία µε την οποία συµπεριφέρονται και αντιδρούν.

Πουλιά στο πάρκο La Fortuna τρώνε καρπούζι που αφήνουν οι επισκέπτες

Η Κόστα Ρίκα κλείνει το μάτι στην οικολογία

Εκτός από τη φιλοσοφία της ζωής, η Κόστα Ρίκα φηµίζεται και για την ευαισθησία της ως προς την προστασία του περιβάλλοντος και εν γένει την οικολογική της συµπεριφορά. Αυτή η χώρα είναι ο ορισµός του eco-travel!

Δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στις ανανεώσιµες πηγές ενέργειας, από τις οποίες σύµφωνα µε το Ινστιτούτο Ηλεκτρισµού της χώρας, το 2018 κάλυψε το 98,1% των αναγκών της σε ηλεκτρική ενέργεια! Η Κυβέρνησή της, έχει ως στόχο ως το 2021 να φτάσει σε τέτοιο επίπεδο ώστε να γίνει η πρώτη χώρα µε µηδενικές εκποµπές άνθρακα.

Κόστα Ρίκα: Dream trip στη χώρα που ζουν οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι στον κόσμο!

Η τεράστια βιοποικιλότητα και η οικολογική µατιά, έκαναν την Κόστα Ρίκα έναν από τους αγαπηµένους «Eco-Travel» προορισµούς του κόσµου. Έχουν επενδύσει στον οικοτουρισµό και «adventure tourism», εκµεταλλευόµενοι τη φύση µε τέτοιον τρόπο που δεν τη βλάπτουν. Τα eco-resorts, κολοσσών όπως η «Four Seasons», αναπτύσσονται ραγδαία σε ζούγκλες της Κόστα Ρίκα και παρθένες παραλίες µε τις γιγάντιες χελώνες, ακολουθώντας ερευνητικά µοντέλα ήπιας τουριστικής ανάπτυξης. Το να διατηρηθεί το φυσικό κάλλος του τόπου τους αναλλοίωτο άλλωστε, έχει γίνει σκοπός ζωής γι’ αυτούς.

Από την άλλη, ο παρθένος οικολογικός πλούτος της χώρας όπως είναι επόµενο έχει γίνει κατά καιρούς στόχος πολυεθνικών και πολλών ακόµα εταιρειών που εποφθαλµιούν την εκµετάλλευση της γαλήνιας αυτής γης µε τη ζούγκλα, τις µοναδικές παραλίες, τους καταρράκτες, την άγρια οµορφιά της φύσης, την πλούσια πανίδα.

Μπροστά στον Ειρηνικό ωκεανό με φόντο το ηλιοβασίλεμα

Οικονομική & Κοινωνική κατάσταση

Η Κόστα Ρίκα, καταλαµβάνει πάντα την πρώτη θέση στις λίστες µε τους πιο ευτυχισµένους ανθρώπους. Το προσδόκιµο ζωής είναι µεγαλύτερο σε σχέση µε άλλες χώρες. Ένας από τους λόγους για τους οποίους συµβαίνει αυτό, είναι η θετική τους στάση απέναντι στη ζωή.

Ένας όµως από τους κυριότερους, είναι η οικονοµική της σταθερότητα και ανάπτυξη αλλά και η πολιτική κατάστασ. Ο κατώτατος µισθός είναι 600 δολάρια, ο πιο ψηλός στην Κεντρική Αµερική και από τους υψηλότερους σε όλη τη Λατινική Αµερική. Λόγω του κλίµατος, οι κάτοικοι της Κόστα Ρίκα δεν χρειάζονται κλιµατισµό, θέρµανση, ούτε καν παλτό. Κάτι που συµβάλλει στη διατήρηση οικονοµίας στα νοικοκυριά.

Από την άλλη, έχουν ένα πρότυπο σύστηµα υγείας. Η χώρα καταλαµβάνει µια από τις πρώτες θέσεις στον κόσµο όσον αφορά στη άψογη λειτουργία των νοσοκοµείων της και εν γένει την περίθαλψη των κατοίκων της αλλά και των επισκεπτών. Τέλος, η χώρα διαθέτει το υψηλότερο ίσως ποσοστό αλφαβητισµού στη Λατινική Αµερική µε το εντυπωσιακό ποσοστό του 94,9%!

Ο αλφαβητισµός και η εκπαίδευση των κατοίκων ήταν και παραµένει ένας από τους κύριους στόχους της πολιτικής ηγεσίας ενώ οικονοµικοί πόροι που προέκυψαν από την κατάργηση του στρατού διατέθηκαν στην εκπαίδευση, γεγονός που φαίνεται εκ τους αποτελέσµατος, ότι πέτυχε.

Πολύχρωμο παραδοσιακό κάρο που τραβούν βόδια σε έναν ομιχλώδη επαρχιακό δρόμο Κόστα Ρίκα

Ελληνικές πόλεις στην Κόστα Ρίκα

Η Κόστα Ρίκα είναι ένα φιλελληνικό µέρος, κάτι που αποδεικνύεται και από τη στάση της απέναντι στους οµογενείς που ζουν εκεί. Υπάρχουν επίσης περιοχές και πόλεις µε ελληνικά ονόµατα. Grecia (Ελλάδα), Atenas (Αθήνα), και Esparta (Σπάρτη), είναι 3 πόλεις της χώρας µε σαφής αναφορά στη δική µας χώρα. Στα λεωφορεία, θα δείτε επιγραφές που αναφέρουν: «Επισκέψου την Αθήνα – Το καλύτερο κλίµα στον κόσµο». Μην µπερδευτείτε όµως! Μιλάνε για τη δική τους Αθήνα…

Πηγή: travelstyle.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *